Armeense meisjes- en jongensnamen en hun betekenissen

In deze gids ontdek je de charme van Armeense meisjes- en jongensnamen en krijg je inzicht in hun betekenissen. Leer meer over unieke en traditionele opties voor namen uit de Armeense cultuur.

  • Armeense meisjes- en jongensnamen hebben diepe betekenissen.
  • Armeense namen dragen vaak symboliek en culturele verwijzingen in zich.
  • Er zijn populaire Armeense namen voor zowel meisjes als jongens.
  • Traditionele Armeense namen zijn geworteld in de rijke geschiedenis en cultuur van Armenië.
  • Naast traditionele namen zijn er ook moderne Armeense namen beschikbaar.

Betekenis van Armeense meisjesnamen

In de Armeense cultuur hebben meisjesnamen een diepere betekenis en symboliek. Hieronder volgt een lijst met populaire Armeense meisjesnamen en de betekenissen erachter. Laat je inspireren bij het kiezen van een naam voor je dochter en ontdek de rijke culturele achtergrond die deze namen met zich meebrengen.

Armeense Meisjesnamen en Betekenissen

Naam Betekenis
Anna Genade of lieflijkheid
Lara Schitterend of stralend
Sofia Wijsheid
Anahid Godin van de vruchtbaarheid
Siranush Vol met vreugde

Deze namen zijn slechts een selectie van populaire Armeense meisjesnamen en hun betekenissen. Er zijn nog veel meer prachtige namen om te ontdekken. Kies een naam die reson

Betekenis van Armeense jongensnamen

Armeense jongensnamen dragen een diepgaande betekenis en zijn vaak geworteld in de rijke tradities en geschiedenis van de Armeense cultuur. Bij het kiezen van een naam voor je zoon, kan het verkennen van de betekenissen achter deze namen je inspireren en een gevoel van verbondenheid met de Armeense erfgoed bieden.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van betekenisvolle Armeense jongensnamen:

Naam Betekenis
Aram Verheven
Ashot Strijder
Tigran Als een tijger
Artur Beer
Suren Held

Deze namen weerspiegelen vaak de eigenschappen die gewaardeerd worden in de Armeense cultuur, zoals moed, kracht en trots. Ze dragen ook een gevoel van geschiedenis en traditie met zich mee, waardoor ze een unieke keuze kunnen zijn voor ouders die hun kinderen willen vernoemen naar de rijke Armeense erfgoed.

Populaire Armeense namen voor meisjes en jongens

Ben je op zoek naar een naam voor je baby die je Armeense erfgoed weerspiegelt? Ontdek hier een lijst met populaire Armeense namen voor zowel meisjes als jongens. Laat je inspireren door deze traditionele namen en vind een naam die past bij je culturele achtergrond of gewoon vanwege de mooie klanken ervan.

Meisjesnamen Jongensnamen
Anahit Aram
Arev Artur
Arpi Armen
Ava Davit
Siran Garik
Narine Gevorg

Deze namen hebben elk hun eigen betekenis en symboliek. Kies een naam die resoneert met jou en je familie, en bekrachtig daarmee je culturele identiteit.

Traditionele Armeense namen en hun betekenissen

De traditie van Armeense namen gaat diep geworteld in de cultuur en geschiedenis van het Armeense volk. Deze namen worden zorgvuldig gekozen uit culturele en historische referenties, en dragen vaak een diepere betekenis met zich mee. Daarnaast hebben traditionele Armeense namen een sterke band met familie en identiteit.

Bij het selecteren van een traditionele Armeense naam, is het belangrijk om te begrijpen en waarderen waar de naam vandaan komt en wat het symboliseert. Het geeft ouders en families een manier om hun afkomst te eren en hun culturele erfgoed door te geven aan de volgende generaties.

Hieronder volgt een lijst van enkele traditionele Armeense namen, samen met hun betekenissen:

Naam Betekenis
Aram Hoogte
Siran Lieflijk
Tigran Lijder aanvallen
Anahit Pure, onberispelijke
Artashes Sterke natuurlijke leider

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van traditionele Armeense namen en hun betekenissen. Elke naam draagt zijn eigen unieke geschiedenis en symboliek. Het kiezen van een traditionele Armeense naam voor je kind kan een manier zijn om je verbonden te voelen met je wortels en om een erfgoed van trots en identiteit door te geven.

Armeense namen

Moderne Armeense namen voor meisjes en jongens

Ontdek de moderne kant van Armeense namen met een lijst van hedendaagse opties voor zowel meisjes als jongens. Deze namen bieden een eigentijdse draai aan de Armeense namencultuur en kunnen een unieke keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets nieuws.

Moderne Armeense namen voor meisjes

Hieronder vind je een selectie van moderne Armeense meisjesnamen:

Naam Betekenis
Anahid Godin van vruchtbaarheid en wijsheid
Lilit Betekent “nacht” en verwijst naar de mythische figuur Lilit
Sarina Betekent “prinses” in het Armeens

Moderne Armeense namen voor jongens

Hieronder vind je een lijst met moderne Armeense jongensnamen:

Naam Betekenis
Ara Een heroïsche naam die staat voor moed en kracht
Garo Betekent “dapper” of “dapper persoon” in het Armeens
Narek Verwijst naar de beroemde Armeense dichter Narek Mets

Deze moderne Armeense namen bieden een unieke en eigentijdse keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met culturele betekenis. Of je nu een naam zoekt voor een meisje of een jongen, deze hedendaagse opties brengen de charme van de Armeense cultuur in de naamgeving van je kind.

Armeense namen en hun culturele betekenis

Ontdek de fascinerende culturele betekenis achter Armeense namen. Deze namen dienen als belangrijke culturele symbolen en spelen een essentiële rol in het behoud van de Armeense identiteit en tradities.

Armeense namen zijn vaak diep geworteld in de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Ze weerspiegelen de waarden, overtuigingen en tradities die generaties lang zijn doorgegeven. Elke naam draagt een unieke betekenis en draagt bij aan het behoud van de Armeense erfgoed.

Een belangrijk aspect van Armeense namen is het gebruik van religieuze verwijzingen. Veel namen verwijzen naar heiligen, bijbelse figuren en andere religieuze symbolen. Dit benadrukt de diepe spirituele verbinding die de Armeense cultuur heeft met het geloof en de tradities van de Armeens Apostolische Kerk.

Tevens zijn Armeense namen vaak gerelateerd aan de natuur en het dagelijks leven. Namen kunnen verwijzen naar bloemen, dieren, landschappen en zelfs seizoenen. De betekenissen achter deze namen dragen een gevoel van verbondenheid met de natuur en de universele elementen die ons omringen.

Daarnaast zijn Armeense namen een manier om eerbetoon te brengen aan familie en voorouders. Veel namen worden doorgegeven van generatie op generatie, waardoor een sterke band wordt gecreëerd tussen de naamdrager en zijn of haar erfgoed. Dit versterkt de familiebanden en verankert de Armeense identiteit in de namencultuur.

Kortom, Armeense namen hebben een diepgaande culturele betekenis die verder gaat dan alleen een identificatie. Ze vertegenwoordigen het erfgoed, de tradities en de waarden van de Armeense cultuur. Het kiezen van een Armeense naam voor je kind is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en een manier om de culturele identiteit levend te houden.

Aspect Culturele betekenis
Religieuze verwijzingen Weerspiegelt de spirituele verbinding met het geloof en de tradities van de Armeens Apostolische Kerk.
Natuur en dagelijks leven Toont verbondenheid met de natuur en de universele elementen om ons heen.
Eerbied voor familie en voorouders Versterkt familiebanden en verankert de Armeense identiteit in namencultuur.

Armeense meisjesnamen en hun betekenissen

De betekenis achter Armeense meisjesnamen gaat dieper dan alleen een naam. Deze namen vertellen verhalen en weerspiegelen de rijke cultuur van Armenië. Bij het kiezen van een Armeense meisjesnaam kun je dus niet alleen een mooie klank verwachten, maar ook een betekenis die een diepere verbinding met de Armeense cultuur legt.

Veelvoorkomende Armeense meisjesnamen hebben vaak een religieuze of historische betekenis. Ze dragen trots de erfenis van het land en roepen beelden op van tradities en waarden die belangrijk zijn voor het Armeense volk.

Betekenisvolle Armeense meisjesnamen

Hieronder vind je een lijst met populaire Armeense meisjesnamen en hun betekenissen:

Namen Betekenis
Anahit Godin van vruchtbaarheid en schoonheid
Araks Naam van een rivier in Armenië
Siran Genade
Tamar Dadelpalm
Zara Schittering van de dageraad

Deze namen zijn slechts een kleine greep uit de vele Armeense meisjesnamen die beschikbaar zijn. Elke naam draagt zijn eigen unieke betekenis en charme, waardoor het kiezen van een Armeense meisjesnaam een speciale en persoonlijke ervaring wordt.

Als je op zoek bent naar een naam die niet alleen mooi klinkt, maar ook een diepere betekenis heeft en de Armeense cultuur weergeeft, overweeg dan een van deze prachtige Armeense meisjesnamen voor je dochter.

Armeense jongensnamen en hun betekenissen

Ontdek de diepgaande betekenissen achter Armeense jongensnamen en hoe ze de stoere, krachtige en symbolische aard van de Armeense cultuur weerspiegelen. Armeense jongensnamen zijn vaak doordrenkt van een rijke geschiedenis en waarden die familie, identiteit en traditie benadrukken.

Dit type naamkeuze is van cruciaal belang voor ouders die willen dat hun zoons een sterke en betekenisvolle identiteit hebben. Bij het kiezen van Armeense jongensnamen kunnen ouders namen vinden die zowel tijdloos als uniek zijn. Deze namen hebben vaak een diepe symboliek en weerspiegelen de trots van de Armeense cultuur.

Verder kunnen Armeense jongensnamen een eerbetoon zijn aan notabele personen uit de Armeense geschiedenis, zoals politieke leiders, dichters, kunstenaars en andere prominente figuren. Door het geven van een Armeense jongensnaam aan hun zoon, dragen ouders bij aan het behoud van de Armeense cultuur en het versterken van de band met hun erfgoed.