Franse namen dragen vaak een rijke geschiedenis en diepe betekenis met zich mee. Zo hebben populaire Franse meisjesnamen zoals Amélie, wat “werkzaamheid” betekent, en Chloé, wat staat voor “frissigheid”, een elegant en betekenisvol karakter. Andere veelvoorkomende meisjesnamen zijn Élise, dat “toegewijd aan God” betekent, en Juliette, wat “jeugdig” betekent. Voor jongens zijn namen als Pierre, wat “steen” betekent, en Lucas, wat “licht” betekent, erg populair. Antoine betekent “onmisbaar” en Nicolas staat voor “overwinning bij het volk”.

Deze namen zijn niet alleen mooi van klank, maar ook rijk aan betekenis, waardoor ze een bewuste keuze bieden voor ouders die hun kind een naam met een bijzondere achtergrond willen geven. Elk van deze namen reflecteert een aspect van de Franse cultuur en geschiedenis, waardoor ze een charmante en stijlvolle optie zijn voor zowel jongens als meisjes.

 • Franse namen: Laat je inspireren door een verscheidenheid aan Franse namen.
 • Betekenissen van Franse namen: Ontdek de diepere betekenissen achter populaire Franse namen.
 • Franse babynamen: Vind de perfecte naam voor je pasgeboren baby uit de lijst van Franse babynamen.

Populaire Franse namen voor meisjes

Hieronder vind je een selectie van populaire Franse namen voor meisjes. Franse namen hebben vaak een betekenisvolle oorsprong en ademen een gevoel van elegantie en schoonheid. Door de betekenissen van deze namen te verkennen, kun je een weloverwogen keuze maken voor de perfecte naam voor je dochter.

NaamBetekenis
AmélieWerkzaamheid
ChloéFrissigheid
ÉliseToegewijd aan God
JasmineJasmijnbloem
JulietteJeugdig
LéaGeliefd
LouiseBeroemde krijgster
SophieWijsheid

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mooie Franse namen voor meisjes. Elke naam heeft een eigen verhaal en betekenis. Laat je inspireren bij het kiezen van een naam die perfect past bij jouw dochter.

Populaire Franse namen voor jongens

Frankrijk staat bekend om zijn elegante en tijdloze namen voor jongens. Hier zijn enkele van de populairste Franse namen en hun betekenissen, zodat je de perfecte naam kunt kiezen voor je zoon:

NamenBetekenis
PierreSteen
LucasLicht
AntoineOnmisbaar
NicolasOverwinning bij het volk
GabrielGod is mijn kracht

Bovenstaande namen zijn slechts enkele van de vele mooie Franse namen die er zijn. Laat je inspireren en ontdek de betekenis achter elke naam, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor de naam van je zoon.

Franse babynamen en hun betekenissen

Op zoek naar een Franse babynaam? Hier vind je een lijst met mooie Franse namen voor pasgeboren baby’s en de betekenis erachter om je te inspireren bij het kiezen van de perfecte naam voor je kind.

De Franse taal staat bekend om zijn elegante en romantische klanken, en Franse namen dragen vaak een betekenisvolle boodschap met zich mee. Of je nu op zoek bent naar een traditionele naam of juist een unieke keuze wilt maken, er is voor elk wat wils in de wereld van Franse babynamen. Hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen:

Franse BabynaamBetekenis
AmélieBetekent “hardwerkend” of “ijverig”
GabrielBetekent “God is mijn kracht”
AurélieBetekent “gouden”
JulienBetekent “jeugdig”
CamilleBetekent “bij de goden”

Deze namen zijn slechts een kleine greep uit de vele prachtige Franse babynamen die er zijn. Elk van deze namen draagt een unieke betekenis en kan een speciale betekenis hebben voor jou en je kind.

Kies een naam die bij je past en die een positieve betekenis en connectie met je kind oproept. Franse babynamen kunnen niet alleen mooi klinken, maar ook een stijlvolle en betekenisvolle keuze zijn.

Franse zeldzame babynamen

Als je op zoek bent naar een unieke naam voor je baby, bekijk dan deze lijst met zeldzame Franse babynamen. Hieronder vind je enkele suggesties van mooie en originele Franse namen die niet zo vaak voorkomen. Elke naam wordt vergezeld door de betekenis ervan, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je kind.

Franse naamBetekenisZeldzaamheid
AmélieZachte werkerMatig zeldzaam
BastienEerbiedwaardigZeer zeldzaam
CélesteVerhevenMatig zeldzaam
FlorianBloeiendZeldzaam
GiselleOnderpandZeer zeldzaam

Deze Franse zeldzame babynamen bieden een unieke en elegante keuze voor ouders die op zoek zijn naar iets speciaals. Of je nu houdt van namen met een klassiek Frans tintje of de voorkeur geeft aan meer moderne opties, er is altijd een naam die perfect past bij de persoonlijkheid en identiteit van je kind.

Franse genderneutrale namen

Ben je op zoek naar een genderneutrale naam voor je kind? Ontdek hier een lijst met Franse namen die zowel geschikt zijn voor jongens als meisjes. Franse genderneutrale namen weerspiegelen de schoonheid van de Franse taal en bieden een unieke keuze voor ouders die streven naar neutraliteit en inclusiviteit.

Betekenis van Franse genderneutrale namen

De betekenissen van Franse genderneutrale namen zijn vaak verbonden met natuurlijke elementen, persoonlijkheden, of abstracte concepten. Ze dragen een diepe symboliek die past bij de identiteit van je kind. Hier zijn enkele voorbeelden:

NNaamBetekenis
1AlexisVerdediger van het volk
2CamilleBij de mannelijke vorm betekent het ‘offerande aan God’ en bij de vrouwelijke vorm ‘jonge ceremoniemeester’
3RenéHernieuwd of herboren
4SachaBeschermer van het menselijk ras
5ValentineGezonde en sterke

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Kies een Franse genderneutrale naam die past bij de persoonlijkheid en de waarden die je voor je kind koestert.

Stoere Franse namen

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor je kind of huisdier, bekijk dan deze lijst met stoere Franse namen. Franse namen hebben vaak een elegante en klassieke uitstraling, maar er zijn ook namen die kracht en stoerheid uitstralen. Deze namen zullen zeker indruk maken en karakter toevoegen aan de identiteit van je kind of huisdier.

Stoere Franse jongensnamen

 1. Lucas – Deze populaire naam betekent “van Lucania” en is afgeleid van het Franse woord “licht”.
 2. Fabian – Deze naam betekent “boon” en is perfect voor jongens met een energieke en stoere uitstraling.
 3. Milo – Een naam met een krachtige betekenis: “gunstig” of “vreugde”.
 4. Romain – Deze naam betekent “van Rome” en is geschikt voor jongens met een avontuurlijke en uitdagende persoonlijkheid.
 5. Bastien – Een stoere naam met een betekenis die “eerbiedwaardig” of “eerlijk” betekent.

Stoere Franse meisjesnamen

 1. Amélie – Een naam met een sterke betekenis: “hardwerkend” of “streng”.
 2. Jasmine – Deze naam betekent “jasmijnbloem” en geeft een stoere en exotische uitstraling.
 3. Camille – Deze naam is afgeleid van het Latijnse woord “camillus” en betekent “jonge priester” of “helper”.
 4. Félice – Een stoere naam met een betekenis die “gelukkig” of “voorspoedig” betekent.
 5. Léa – Deze naam betekent “leeuw” en past perfect bij een moedig en krachtig meisje.

Dit waren enkele stoere Franse namen en hun betekenissen. Kies een naam die past bij de persoonlijkheid en uitstraling die je wilt overbrengen. Stoere Franse namen voegen karakter toe en zullen je kind of huisdier laten opvallen!

Franse hondennamen en hun betekenissen

Voor hondenliefhebbers bieden we een lijst met Franse hondennamen en de betekenissen ervan. Hieronder vind je een selectie van mooie Franse namen die perfect passen bij je trouwe viervoeter.

Franse HondennaamBetekenis
BellaMooi
MaximeGrootste
LouiseBeroemde krijger
LucieLicht
OscarGoddelijke speer

Deze namen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook betekenissen die passen bij de eigenschappen van je hond. Kies een unieke Franse naam en laat je huisdier stralen!

Namensuggesties uit Frankrijk

Als je op zoek bent naar unieke en betekenisvolle namen, dan biedt Frankrijk een schat aan inspiratie. Franse namen staan bekend om hun elegantie, charme en rijke geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in culturele namen of op zoek bent naar authentieke franstalige namen, hier vind je een aantal suggesties die je zullen helpen bij het kiezen van de perfecte naam voor jouw kind.

 1. Camille – Deze genderneutrale naam betekent “offergeur” en wordt vaak geassocieerd met schoonheid en liefde. Het is een populaire naam zowel in Frankrijk als internationaal.
 2. Olivier – Deze jongensnaam betekent “olijfboom” en symboliseert vrede en vruchtbaarheid. Het is een tijdloze naam met een sterke betekenis.
 3. Amélie – Deze meisjesnaam betekent “hardwerkend” en is afgeleid van het Latijnse woord “amālia”. Het is een charmante en lieflijke naam die populair is in zowel Frankrijk als daarbuiten.
 4. Félix – Deze jongensnaam betekent “gelukkig” of “gezegend”. Het is een krachtige naam die teruggaat tot het Romeinse rijk en wordt nog steeds graag gekozen door ouders over de hele wereld.
 5. Margot – Deze meisjesnaam is afgeleid van Marguerite en betekent “parel”. Het is een elegante en tijdloze naam die in Frankrijk veel gebruikt wordt.

Overweeg deze namen uit Frankrijk en laat je inspireren bij het vinden van de perfecte naam voor jouw kind. Vergeet niet dat de betekenis en klank van een naam persoonlijke voorkeur zijn en dat je uiteindelijk moet kiezen wat het beste bij jou en je kind past.