Babynamen 2024: De namen die populair worden

Babynamen 2024: deze namen worden populair

In 2024 worden verschillende trends verwacht op het gebied van babynamen. Hoewel de top 10 van populairste namen de afgelopen jaren weinig veranderde, zijn er enkele trends die mogelijk verandering zullen brengen. Deze trends omvatten meisjesnamen met -ae, korte namen met een -v, Friese jongensnamen, Engelse namen met een -x aan het eind en stoere meisjesnamen met een -i. Daarnaast zijn er ook al voorspellingen gedaan voor de meest gekozen babynamen van 2024.

Benieuwd naar welke namen populair worden in 2024? Lees verder om meer te weten te komen over deze opkomende babynamen trends.

Meisjesnamen met -ae

Een opvallende trend voor 2024 zijn meisjesnamen met de lettercombinatie -ae. Deze trend is vooral te danken aan de populariteit van de serie Sex Education, waarin een van de hoofdpersonages de naam Maeve draagt. Naast Maeve worden ook namen zoals Mae, Maes en Fae steeds vaker gekozen. Deze namen kunnen zowel als eerste naam als tweede naam worden gebruikt.

meisjesnamen met -ae

Meisjesnamen met -ae
Maeve
Mae
Maes
Fae

Korte namen met een -v

Een trend die al enige tijd zichtbaar is op het gebied van babynamen, zijn korte namen. Wat opvalt, is dat steeds meer ouders kiezen voor een korte naam met de letter -v erin. Voor meisjes zijn namen zoals Livia, Nova en Véda populair, terwijl jongensnamen zoals Sev, Levi en Vic steeds meer geliefd worden. Vaak zijn dit namen met een Latijnse oorsprong.

Meisjesnamen met -v

De trend van kortnamen met -v komt vooral tot uiting bij meisjesnamen. Enkele populaire meisjesnamen met de letter -v zijn:

Naam Betekenis
Livia Afgeleid van het Latijnse woord “lividus” en betekent “blauwachtig”
Nova Komt van het Latijnse woord “novus” wat “nieuw” betekent
Véda Van Sanskriet oorsprong en betekent “kennis” of “wijsheid”

Jongensnamen met -v

Ook bij jongensnamen wint de trend van korte namen met -v terrein. Enkele populaire jongensnamen met de letter -v zijn:

Naam Betekenis
Sev Verkorte vorm van de naam Severin en betekent “stern”
Levi Komt van het Hebreeuwse woord “levi” en betekent “verbonden”
Vic Verkorte vorm van Victor en betekent “overwinnend”

Friese jongensnamen

In 2024 worden Friese jongensnamen steeds populairder. Vooral de korte namen die eindigen op een -e worden steeds vaker gekozen. Enkele voorbeelden van populaire Friese jongensnamen zijn Jeppe, Jelte, Fedde, Hidde, Melle en Tibbe. Deze namen zijn vooral populair in Nederland.

De trend van Friese jongensnamen is duidelijk zichtbaar in de babynamen van 2024. Ouders kiezen steeds vaker voor deze korte en krachtige namen met een Friese oorsprong. De namen Jeppe, Jelte, Fedde, Hidde, Melle en Tibbe behoren tot de populairste keuzes voor jongensnamen in Nederland.

Deze Friese jongensnamen hebben een unieke klank en brengen een stukje Nederlandse cultuur en traditie met zich mee. Ze zijn stoer, tijdloos en passen goed bij zowel klassieke als moderne namen. Ouders vinden het belangrijk om een naam te kiezen die past bij hun kind en bij hun eigen achtergrond en voorkeuren.

Naast de aantrekkingskracht van de Friese cultuur en traditie, hebben deze namen ook een speciale betekenis. Jeppe betekent bijvoorbeeld “eminent”, Jelte betekent “Edel”, Fedde betekent “vrede”, Hidde betekent “geheim”, Melle betekent “bescherming” en Tibbe betekent “sterk”. Deze betekenissen voegen nog meer diepgang en symboliek toe aan de naamkeuze.

De populariteit van Friese jongensnamen is niet beperkt tot Nederland. Ook in andere landen wordt de charme en uniciteit van deze namen erkend. Steeds meer ouders wereldwijd zijn geïnspireerd door de schoonheid van de Friese taal en de betekenisvolle namen die eruit voortkomen.

Als je op zoek bent naar een unieke en betekenisvolle jongensnaam, overweeg dan zeker een Friese jongensnaam zoals Jeppe, Jelte, Fedde, Hidde, Melle of Tibbe. Deze namen hebben een tijdloze uitstraling en dragen een stukje Nederlandse cultuur en traditie met zich mee. Bovendien zullen ze je kind een unieke identiteit geven die past bij zijn persoonlijkheid en achtergrond.

Engelse namen met een -x aan het eind

Een opvallende trend voor jongensnamen in 2024 zijn Engelse namen met de letter -x aan het eind. Deze namen stralen vaak een stoere uitstraling uit en worden steeds meer geliefd onder ouders. Enkele voorbeelden van populaire Engelse namen met een -x zijn:

  • Dax
  • Jaxx
  • Lux
  • Roxx
  • Dexx
  • Lex
  • Nox

Voor meisjes kunnen namen zoals Pixie, Lexie en Roxy met een -x aan het eind ook populair worden. Deze namen hebben een speelse en eigenzinnige uitstraling. Het gebruik van de lettercombinatie -x aan het eind van een naam voegt een uniek karakter toe en maakt deze namen echt opvallen.

Voorbeeld van Engelse jongensnamen met -x:

Naam Betekenis
Dax Blije
Jaxx Geschenk van God
Lux Licht
Roxx Rots
Dexx Beschermer van het volk
Lex Bescherming
Nox Nacht

Deze namen kunnen stoer, modern en uniek zijn. Ze bieden een alternatief voor meer traditionele jongensnamen en kunnen een kind laten opvallen. Voor ouders die op zoek zijn naar een naam die net iets anders is, kunnen Engelse namen met een -x aan het eind een goede keuze zijn.

Stoere namen met een -i voor meisjes

Een opvallende trend in 2024 is het toenemende gebruik van stoere meisjesnamen met een -i. Deze trend is al enkele jaren zichtbaar in de wereld van babynamen en wordt steeds populairder. Ouders kiezen steeds vaker voor namen zoals Bodhi, Lizz, Nowi, Jip, Izzy, Mint, Scottie en Bowie voor hun dochters. Deze namen geven een stoere en unieke uitstraling aan meisjes.

Naam Betekenis
Bodhi Betekent “verlichting” in het Sanskriet
Lizz Een stoere variant van de naam Lizzy
Nowi Een unieke naam zonder specifieke betekenis
Jip Een korte en krachtige naam
Izzy Een afgeleide van Isabel of Isabella
Mint Een frisse en originele naam
Scottie Een stoere variant van de naam Scott
Bowie Verwijst naar de legendarische muzikant David Bowie

Met deze stoere namen met een -i geven ouders hun dochters een krachtige en zelfverzekerde identiteit. Deze namen zijn perfect voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en trendy naam voor hun meisje.

Populaire babynamen 2024

Elk jaar worden voorspellingen gedaan over de meest gekozen babynamen voor het volgende jaar. Voor 2024 zijn de verwachtingen als volgt:

Meisjesnamen Jongensnamen
Emma Noah
Tess Liam
Sophie Milan
Nora Daan
Lotte Lucas
Sara Levi
Mila Bram
Julia Finn
Zoë Noud
Evi Sam

Dit zijn de verwachte top 10 meisjesnamen en jongensnamen voor 2024. Emma en Noah worden voorspeld als de populairste namen voor meisjes en jongens. Andere populaire meisjesnamen zijn Tess, Sophie en Nora, terwijl ook jongensnamen zoals Liam, Milan en Daan hoog op het lijstje staan. Het blijft altijd spannend om te zien welke namen daadwerkelijk populair zullen worden in 2024.

Babynamen om in 2024 in de gaten te houden

Naast de populaire namen die al jarenlang in de top 10 staan, zijn er ook een aantal babynamen die in 2024 aan populariteit zullen winnen. Deze aanstormende babynamen worden steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar unieke en bijzondere namen voor hun kinderen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van namen om in 2024 in de gaten te houden:

Naam Geslacht
Ted Jongen
Nolan Jongen
Wolf Jongen
Tibbe Jongen
George Jongen
Lio Jongen
Jeppe Jongen
Louèn Jongen
Sep Jongen
Jaxx Jongen

Als je binnenkort gaat bevallen, is de kans groot dat je deze namen steeds vaker zult horen. Deze namen zijn uniek, krachtig en hebben allemaal een eigen betekenis. Of je nu op zoek bent naar een stoere jongensnaam of een bijzondere meisjesnaam, deze aanstormende babynamen bieden volop inspiratie voor ouders die iets anders willen dan de traditionele keuzes.

Babynamen inspiratie

Als je nog op zoek bent naar inspiratie voor een babynaam in 2024, zijn er verschillende manieren om ideeën op te doen. Een handige tool die je kunt gebruiken is de babynamentool van 24Baby.nl. Met deze tool heb je toegang tot duizenden namen waar je samen met je partner doorheen kunt swipen. Zo kun je op een leuke en interactieve manier de perfecte naam vinden voor jullie kindje.

De babynamentool van 24Baby.nl biedt een uitgebreide selectie van namen, inclusief betekenissen en herkomst. Je kunt zoeken op verschillende criteria, zoals geslacht, letter, lengte en oorsprong. Daarnaast kun je ook inspiratie opdoen door de lijsten met populaire namen en trendnamen te bekijken. Deze lijsten geven een goed beeld van welke namen momenteel in trek zijn en welke namen een opkomende trend zijn voor 2024.

Niet alleen de babynamentool kan een bron van inspiratie zijn, maar ook films, boeken, je eigen omgeving en zelfs de natuur kunnen je ideeën geven voor een babynaam. Je kunt bijvoorbeeld geïnspireerd raken door de namen van personages of door de betekenis van bepaalde namen. Het belangrijkste is dat je een naam vindt die bij jullie als ouders en jullie kindje past.

Om je een idee te geven van de mogelijkheden, bekijk hieronder een afbeelding van een tabel met een aantal populaire babynamen en trendnamen voor 2024:

Populaire babynamen 2024 Trendnamen 2024
Emma Luna
Noah Finn
Sophie Olivia
Liam Mila
Lucas Sem

Deze namen zijn slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden die er zijn. Laat je inspireren door de namen die je aanspreken en neem de tijd om samen met je partner de perfecte naam te vinden voor jullie kindje. Het belangrijkste is dat de naam bij jullie als ouders en jullie kindje past en dat jullie er allebei enthousiast over zijn.

Babynamen trends buiten Nederland

Naast Nederland zijn er ook babynamen trends in andere landen. In 2024 zullen internationale babynamen ook steeds populairder worden. Hierbij kun je denken aan namen met een Engelse oorsprong, maar ook aan namen uit andere landen. Het is interessant om te zien hoe deze trends zich in Nederland en België zullen ontwikkelen.

Land Trend
Verenigd Koninkrijk Engelse namen met een vintage uitstraling
Frankrijk Frans-klinkende namen met een elegante klank
Italië Italiaanse namen met een romantische flair
Spanje Spaanse namen met een warme klank
India Indiase namen met een spirituele betekenis

Het is altijd interessant om naar babynamen trends buiten Nederland te kijken, omdat deze ons kunnen inspireren en nieuwe namen introduceren die nog niet zo bekend zijn in ons land.

Verwachte babynamen trends in 2024

In 2024 worden verschillende trends verwacht op het gebied van babynamen. Naast de eerder genoemde trends zoals namen met -ae, namen met een -v, Friese namen, Engelse namen met een -x en stoere namen met een -i, zijn er ook andere trends te verwachten. Korte namen blijven populair, oer-Hollandse namen en Friese namen winnen aan populariteit, en 90’s namen maken hun comeback. Daarnaast zullen namen geïnspireerd op films en series ook vaker voorkomen.

Korte namen blijven populair

De trend van korte namen blijft ook in 2024 voortzetten. Ouders kiezen steeds vaker voor namen met één of twee lettergrepen. Deze namen zijn makkelijk uit te spreken en hebben vaak een moderne uitstraling. Voor zowel jongens als meisjes zullen korte babynamen populair blijven.

Oer-Hollandse namen en Friese namen winnen aan populariteit

Naast de internationale namen zijn ook oer-Hollandse namen en Friese namen in opkomst. Ouders vinden het steeds belangrijker om een naam te kiezen die past bij hun Nederlandse afkomst. Typisch Nederlandse namen zoals Daan, Emma, Bram en Sophie zullen veelvuldig gekozen worden. Ook Friese namen zoals Jelte, Femke en Sjoerd zullen aan populariteit winnen.

90’s namen maken hun comeback

De jaren ’90 zijn terug en dat is ook te zien in de babynamen van 2024. Namen die populair waren in de jaren ’90, zoals Lisa, Kevin, Melissa en Mark, zullen weer vaker gekozen worden. Ouders vinden het vaak leuk om een retro tintje aan de naam van hun kind te geven.

Namen geïnspireerd op films en series

Films en series hebben altijd invloed gehad op babynamen en dat zal in 2024 niet anders zijn. Naast de eerder genoemde naam Maeve, geïnspireerd op de serie Sex Education, zullen ook namen zoals Arya, Sansa, Daenerys, Harry, Hermione en Ron populair worden. Ouders laten zich graag inspireren door hun favoriete personages uit films en series.

Vind jouw perfecte babynaam

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte babynaam? Gelukkig zijn er verschillende handige tools en inspiratiebronnen die je kunnen helpen. Een van deze tools is de babynamentool van 24Baby.nl. Met deze tool kun je duizenden namen bekijken en eenvoudig swipen om jouw favorieten te selecteren.

Naast de babynamentool kun je ook inspiratie halen uit andere bronnen, zoals films, series en boeken. Misschien heb je een favoriete film waarin een naam voorkomt die je aanspreekt, of heb je een boek gelezen waarin een karakter een naam draagt die bij jou past.

Het belangrijkste bij het kiezen van een babynaam is dat deze past bij jullie als ouders en bij jullie kindje. Denk na over de betekenis van de naam, de klank en het gevoel dat de naam oproept. Neem de tijd om verschillende namen te overwegen en bespreek dit samen met je partner.