Meest populaire jongensnamen van 2022

Noah: Kan de verschijning van Ryan Gosling in “La La Land” de reden zijn, dat Noah weer bovenaan dit lijstje staat? De betekenis is “rust” en “comfort”, tevens een populaire bijbelse naam, nadat Noach een ark in het Oude Testament bouwde, die dieren van een overstroming redde.

Harry: We kunnen Princess Diana bedanken voor het terugbrengen van de naam “Harry”, echter in de afgelopen jaren, dankzij “Harry Potter” en “Harry Styles”, is de naam nog meer populair geworden. Met de betekenis “landgoedheer”, kun je er zeker van zijn dat je kleine Harry een favoriete voorleesverhaal en leuk kostuum voor de komende jaren zal hebben.

Oliver: Vanwege de betekenis “olijfboom”, wordt iemand met de naam “Oliver” beschouwd als energiek en goedaardig. Een populaire naamkeuze voor de komende jaren.

Jack: Een naam die bekend is sinds “Jack and Jill” , was Jack al langer een variant van de naam John. De betekenis is “God is genadig”.

Charlie: Tevens een populaire meisjesnaam, Charlie is een verkorte versie van Charles, welke “vrij man” betekent. Als vriendschappelijke, “robbedoes” naam, is deze al sinds 2005 populair.

James: Als traditionele, bijbelse, koninklijke naam, maakt de naam “James” een comeback dit jaar. De betekenis is “degene die volgt”, en is bekend vanwege James Corden, James McAvoy en James Bond.

Oscar: Of je nu verwacht dat je zoon “Oscar” een geweldige schrijver (Oscar Wilde) of een geweldige ontwerper (Oscar de la Renta) wordt, is deze naam altijd een juiste keuze. Volgens de Ierse legende was Oscar een van de machtigste strijders die ooit heeft bestaan.

Lucas: Een goed alternatief voor de altijd populaire Luke, is “Lucas” een klassieke Bijbelse naam, welke “lichtgevend” betekent.

Benjamin: Een naam gebruikt door Gisele Bundchen en Tom Brady, is een traditionele bijbelse naam welke “zoon van de rechterhand” betekent. De naam wordt ook vaak verkort als “Ben”.

Liam: Oorspronkelijk een verkorte versie van William, gebruiken we de naam “Liam” nu al langer als een eigen naam. De betekenis is “resolute bescherming”, en bekend van “Liam Neeson” en “Liam Gallagher”.