Meest populaire meisjesnamen van 2022

Isabella: Isabella is een variatie van de meer traditionele “Elizabeth”, welke betekent ’toegewijd aan God’. Een naam die de afgelopen jaren populair is geworden. Laat de populariteit je koud? Je kan altijd kiezen voor “Bella” of “Izzy”.

Olivia: Een variatie van de naam “Olive” (Olijf), Olivia betekent ‘olijfboom’. Je baby vernoemen na een symbool van vrede is nooit een slecht idee. “Oliver” staat ook in de lijst van de meest populaire jongensnamen van 2022.

Emma: Een naam die we sinds Rachel en Ross in Friends (TV-serie) al leuk vinden, in 2022 nog steeds bovenaan de lijst.

Ava: Reese Witherspoon (Amerikaanse actrice) publiceerde onlangs selfies met haar lookalike dochter “Ava” en het publiek werd enthousiast (voor de selfies en de naam). De betekenis is ‘vogel’, er werd populair vanwege Ava Gardener (actrice).

Mia: Als het goed genoeg is voor Kate Winslet (actrice), is het ook goed genoeg voor ons. De naam is een korte versie van “Maria”, welke betekent “gewild kind”. Deze Latijnse naam werd populair gemaakt door Amerikaanse actrice en model, Mia Farrow.

Harper: Of het nu Harper Lee, of Harper Beckham is die deze naam populair maakt, wordt deze steeds vaker gebruikt. Oorspronkelijk een achternaam die gegeven werd aan iemand die de harp speelde, kan dit dé perfecte naam zijn voor wanneer je een mini-muzikant van je kind wilt maken.

Amelia: Amelia is in veel verschillende talen populair, in het Engels is Amelia een variant van Amalia, welke “werk” betekent.

Bea: Een korte versie van “Beatrice” welke “zij die geluk brengt” betekend. De naam is ook vrij ongebruikelijk, dus je dochter zal waarschijnlijk de enige Bea in de klas zijn!

Charlotte: Prinses Charlotte mag dan net 2 jaar zijn geworden, de naam is er niet minder populair op geworden. Deze populaire naam zag de laatste jaren een piek in populariteit, welke “vrij persoon” betekent.

Aria: Arya Stark, de ultieme vrouwelijke held in “Game of Thrones” kan één van de redenen zijn dat Aria nu weer op deze lijst staat, maar deze stijgt al jaren in populariteit. Door de betekenis “lucht” en “leeuwin”, heb je een kleine krijger in je familie.