Cambodjaanse namen en hun betekenissen

Cambodjaanse namen

Cambodjaanse namen zijn vaak simpel en uniek. Ze zeggen iets over goede eigenschappen of over de Cambodjaanse cultuur. Dit artikel laat enkele prachtige Cambodjaanse namen zien, met uitleg over hun betekenissen.

 • Ontdek de betekenissen van Cambodjaanse namen en hun diepere symboliek.
 • Leer meer over de oorsprong en betekenis van Cambodjaanse namen.
 • Verken prachtige Cambodjaanse namen voor zowel jongens als meisjes.
 • Bekijk een lijst met betekenissen van Cambodjaanse namen, van A tot Z.
 • Overweeg de invloed van namen op het zelfbeeld en de persoonlijkheid.
 • Vergelijk de betekenissen van namen in verschillende culturen en talen.
 • Ontdek de betekenis en herkomst van jouw eigen naam.

Oorsprong en betekenis van Cambodjaanse namen

Cambodjaanse namen come uit de oude Sanskriet-taal. Ze drukken vaak de cultuur, natuur, of speciale kwaliteiten uit. Ouders kiezen ze volgens Cambodjaanse tradities en geven zo hun kind betekenis met de naam.

De oude Sanskriet-taal is de bron van veel Cambodjaanse namen. Het zit vol rijke betekenis en symboliek. Zo ontstaan namen die diepe culturele en spirituele waarde hebben.

Cambodjaanse namen weerspiegelen vaak de cultuur en natuur van het land. Ze staan voor kwaliteiten als moed en wijsheid. “Rith” betekent bijvoorbeeld kracht, terwijl Amara staat voor een onsterfelijke leeuw.

De namen hebben ook symbolische waarde. Ze kunnen staan voor bepaalde waarden of geloof. Bij het kiezen van een naam, kiezen ouders vaak een rijke historische of culturele link.

Voorbeelden van Cambodjaanse namen en hun betekenissen:

Naam Betekenis
Acharya Geweldig
Arun Ochtendzon
Chakra Energiecentrum
Devi Engel
Mao Donkere huid
Vireakboth Dapper of een edele zoon

Er zijn veel meer prachtige Cambodjaanse namen dan we hier laten zien. Alle namen hebben een unieke betekenis die de rijke cultuur van Cambodja weerspiegelt.

De betekenis en symboliek van een Cambodjaanse naam zijn belangrijk om te overwegen. Dit galmt de creatie van een unieke identiteit en versterkt de band met de Cambodjaanse cultuur. Een zorgvuldig gekozen naam kan een kind inspireren en hun ware aard tonen.

Mooie Cambodjaanse namen voor jongens

Hier is een lijst met mooie Cambodjaanse namen voor jongens. We zeggen ook wat ze betekenen:

 • Acharya: betekent ‘geweldig’
 • Arun: betekent ‘ochtendzon’
 • Chakra: verwijst naar het belangrijkste ‘energiecentrum’ van het leven
 • Devi: betekent ‘engel’
 • Mao: betekent ‘donkere huid’
 • Vireakboth: betekent ‘dapper of een edele zoon’

Zoek je een populaire Cambodjaanse jongensnaam? Dan is deze lijst perfect. Hij staat vol leuke namen met mooie betekenissen. Er zijn namen die over natuur en spiritualiteit gaan.

Kies een naam die past bij wat jij belangrijk vindt voor je zoon. Denk aan zijn persoonlijkheid en eigenschappen.

Prachtige Cambodjaanse namen voor meisjes

Hier is een lijst met mooie Cambodjaanse namen voor meisjes. Ik leg ook uit wat ze betekenen:

 • Amara: betekent ‘onsterfelijke leeuw’ of ‘leeuwengod’
 • Dara: betekent ‘ster’
 • Nimol: betekent ‘volmaakt’
 • Phala: betekent ‘voorspoedig’
 • Samnang: betekent ‘geluk in het leven’
 • Tevy: betekent ‘engel’

Betekenissen van Cambodjaanse namen van A tot M

Hier is wat de Cambodjaanse namen A tot M betekenen:

Namen Betekenissen
Acharya geweldig
Amara onsterfelijke leeuw of leeuwengod
Arun ochtendzon
Atith zonnige dag
Chakra energiecentrum
Chann maan
Chea naam
Dara ster
Devi engel
Heng geluk
Khean fluit, panfluit
Kiri bergtop
Kravann kleine goudbruine bloem
Makara januari

Elke naam op de lijst heeft zijn eigen, speciale betekenis. Deze betekenissen zeggen veel over de Cambodjaanse cultuur. Of je nu een mooie naam zoekt voor je kind of gewoon interesse hebt, deze lijst is erg interessant.

Betekenissen van Cambodjaanse namen van N tot Z

Hier vind je de betekenis van Cambodjaanse namen van N tot Z:

Nhean

Betekent: geleid door instinct

Nimol

Betekent: volmaakt

Nisay

Betekenis: van verre bemind

Noreaksey

Betekenis: grote kracht

Phirun

Betekent: motregen

Pisey

Betekenis: geliefd

Prak

Betekenis: zilver

Rainsey

Betekent: stralen van de zon

Rith

Betekent: kracht, moed

Salto

Betekenis: geluk, succes

Sangha

Betekent: knap

Sann

Betekent: kalm

Sorya

Betekent: zon

Vireakboth

Betekent: dapper of een edele zoon

Ontdek de symboliek achter Cambodjaanse namen

In Cambodja hebben namen veel diepere betekenissen. Ze staan voor gewenste kwaliteiten of dingen uit de natuur of geloofsopvattingen. Door de betekenis te snappen, leren we meer over de naam en de persoon.

Cambodjaanse namen tonen wat ouders wensen voor hun kinderen. Bijvoorbeeld, namen over moed, wijsheid, geluk of liefde. Zo hopen ouders dat hun kinderen die kwaliteiten ook zullen hebben.

Cambodjaanse namen

De namen zijn vaak verbonden met de natuur. Ze verwijzen naar dieren, planten en kleuren. Dit maakt een diepere connectie met de natuur.

Cambodjaanse namen komen ook uit de religie. Soms zijn ze gebaseerd op boeddhistische ideeën zoals geduld en verlichting. Zo geven ouders hun kind een spirituele betekenis.

Cambodjaanse naam Betekenis
Sophy Licht
Ravy Verlangen
Sokha Geluk
Rathana Juwel
Srey Dochter

De namen en hun betekenissen geven een inkijkje in Cambodja. Ze tonen de rijke cultuur en waarden van dit land.

Overwegingen bij het kiezen van een Cambodjaanse naam

Als je een Cambodjaanse naam kiest, zijn er enkele belangrijke dingen om te overwegen. Kijk naar de betekenis van de naam. Bedenk hoe deze past bij jouw waarden en wat je verwacht.

De betekenis van de naam is van groot belang. Het kan iets unieks of speciaals over je kind zeggen. Het is ook mooi om een naam te vinden die met de Cambodjaanse cultuur of natuur te maken heeft.

Denk ook na over Cambodjaanse gebruiken rond namen. Soms passen bepaalde namen beter in bepaalde situaties. Het is fascinerend om deze gebruiken te leren kennen. Ook helpen ze bij het vinden van de juiste naam voor je kind.

Het is essentieel om een naam te kiezen die écht bij jou en je kind past. Neem de tijd om diverse Cambodjaanse namen te bekijken. Let op hun betekenissen en symboliek. Zo maak je een beslissing die goed doordacht is. Laat je inspireren door een lijst met Cambodjaanse namen. Vind een naam die echt past bij wie jouw kind is.

Betekenis van namen en persoonlijkheid

Een naam kiest niet direct wie je bent. Maar het kan wel helpen hoe je jezelf en anderen ziet. Het geeft mensen een gevoel van wie ze zijn en hoe ze gezien worden. Namen kunnen erg passen bij iemands karakter.

De relatie tussen namen en persoonlijkheid is echt interessant. Namen beïnvloeden hoe we ons plaatsen in de wereld. Naamgeving laat ook culturele krachten zien.

Een naam kan verassende dingen doen. Het kant

De invloed van namen op het zelfbeeld

Onderzoek toont aan dat namen ons zelfbeeld en onze verwachtingen vormen. Een naam roept bij anderen gevoelens op over jou. Zo veronderstellen ze iets over je persoonlijkheid of achtergrond. Bij het kiezen van een naam moet je daarom goed nadenken.

Een naam geeft je identiteit en zelfvertrouwen. Hoe anderen je zien, hangt soms af van je naam. Is je naam negatief, dan kan dat je zelfbeeld en hoe anderen naar je kijken, beïnvloeden.

Kies dus een naam met zorg. Een positieve naam helpt bij een goed zelfbeeld. Negatieve namen daarentegen, kunnen je ook negatief beïnvloeden.

Ook de cultuur en tradities spelen een rol bij namen kiezen. Let daarom op de culturele betekenis en verwachtingen.

De betekenis van namen in verschillende culturen

De betekenis van namen verschilt per cultuur en taal. Elke cultuur kijkt anders naar namen. Zo betekent een naam in de ene cultuur iets heel anders dan in de andere.

Het is interessant om verschillende namen te vergelijken. Zo zien we de diverse waarden en tradities per cultuur. Namen dragen de geschiedenis en eigenheid van een cultuur met zich mee.

Namen kiest men vaak vanuit tradities, religie of verhalen. Ze weerspiegelen eigenschappen als moed, wijsheid of geluk. Soms spelen astrologie of geloof ook een rol bij het kiezen.

Het bestuderen van naam betekenissen leert ons veel. We ontdekken meer over mensen en gemeenschappen. Dit begrijpen helpt de menselijke diversiteit beter te waarderen en begrijpen.

Het is een leuke manier om een naam te kiezen voor een kind. Je leert over de betekenis en achtergrond van namen. Dit kan inspirerend zijn.

Ontdek de betekenis van namen uit diverse culturen. Het verrijkt je kennis over onze wereldwijde diversiteit.

Ontdek de betekenissen van jouw naam

Wil je meer weten over jouw naam? Bij NamenBetekenis.nl kun je de betekenis vinden. Het is interessant om te zien wat er achter jouw naam schuilt.

Naam betekenissen zijn vaak verrassend en leerzaam. Ze kunnen veel over je vertellen. NamenBetekenis.nl helpt je jouw naam te begrijpen.

Ben je nieuwsgierig naar diverse namen? Of wil je meer weten over je eigen naam? Ga dan naar NamenBetekenis.nl.