Britse namen en hun betekenissen

Britse namen

Wil je weten wat Engelse namen betekenen? Leer over waar ze vandaan komen. Geef je kind een naam met geschiedenis. Voor jongens en meisjes zijn er vele mooie opties. Engelse namen hebben veel verschillende betekenissen.

 • Populaire Britse namen hebben vaak diepe historische en culturele betekenissen.
 • Engelse namen voor jongens en meisjes hebben verschillende stijlen en achtergronden.
 • Unieke namen kunnen een persoonlijke en bijzondere keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets anders.
 • Het begrijpen van de betekenis en herkomst van namen kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.
 • Populaire namen kunnen dienen als inspiratiebron voor ouders die op zoek zijn naar een babynaam.

Populaire Engelse meisjesnamen en hun betekenissen

Wil je een Engelse naam voor een meisje met een speciale betekenis? Hier is een lijst met veelgebruikte Engelse namen en hun betekenis. Ouders van over de hele wereld houden van deze namen. Ze zijn charmant en elegant.

 1. June: jongeling, gewijd aan Jupiter
 2. Ruby: robijn
 3. Chelsea: haven
 4. Aaliyah: neergedaald, verheven
 5. Rosanne: sierlijke roos
 6. Suzanne: lelie, bloem
 7. Daisy: madelief, bloem
 8. Jayda: groene edelsteen
 9. Linn: beeldschoon
 10. Lucy: licht
 11. Leah: ingetogen
 12. Lilly: lelie, bloem
 13. Lindsey: linde boom
 14. Evie: adem van leven, vogel
 15. Kayleigh: slank, knap, geliefd
 16. Dana: uit Denemarken
 17. Jenna: witte, eerlijk, hemel
 18. Kaylee: slank, knap, geliefd
 19. Ashley: essenboom veld
 20. Carmen: goud, zoet, boomgaard
 21. Zara: bloeiend, florerend
 22. Alyssa: nobel, vriendelijk
 23. Yasmine: jasmijn, bloem
 24. Jaylinn: gaai, vurig
 25. Megan: parel
 26. Alicia: nobel, vriendelijk
 27. Tara: hoge heuvel, ster
 28. Kyra: zon, donker dame
 29. Lily: lelie, bloem
 30. Livia: olijf, olijfboom
 31. Ivy: wijnrank, eeuwig
 32. Hailey: van de hooivlakte
 33. Lise: gewijd aan God
 34. Lola: sterk, dapper, vrij
 35. Lana: fakkel, de stralende, schitterende
 36. Jade: groene edelsteen
 37. Lizzy: gewijd aan God
 38. Linde: linde boom
 39. Fay: fee, vertrouwen
 40. Liz: gewijd aan God

Op zoek naar een populaire Engelse naam voor een meisje? Er zijn veel opties beschikbaar. Misschien wil je een traditionele naam of juist iets unieks. Het belangrijkste is om een naam te kiezen die bij jou en je kind past.

Populaire Engelse jongensnamen en hun betekenissen

Hier vind je populaire Engelse jongensnamen en hun betekenis. Deze namen zijn veel gekozen omdat ze diepgaand zijn. Ouders vinden ze vaak betekenisvol voor hun zoon. Blijf lezen om ze allemaal te ontdekken!

Naam Betekenis
Brandon Prins
Robert Heldere faam
Lasse Zegevierend
Jeremy God voorziet en maakt beter
Bradley Van de wijde vlakte
Lex Beschermer van het volk
Philip Vriend van paarden
Dave Geliefd
Arda Groot woud
Rik Sterke leider, vredige heerser
Arthur Beer, adelaar, steen
Stef De gekroonde, krans
Jonathan Geschenk van God
Rick Beroemd, machtig, rood

De lijst gaat door met meer Engelse jongensnamen en hun betekenis. Deze namen zijn nooit uit de mode en zijn allemaal speciaal. Je mag ze gebruiken als inspiratie voor de naam van je zoon!

Betekenis van Engelse namen

Elke naam draagt een speciale betekenis uit voor een persoon. Dit geldt ook voor Engelse namen. Vaak hebben ze diepere betekenissen uit oude tradities.

Liv

Liv komt van het Oudnoors, ‘hlíf’, wat ‘beschermer’ betekent. In het Engels betekent het ‘leven’.

Mason

Mason betekent ‘maken’ in het Engels. Het was een achternaam voor steenwerkers.

Lynn

De betekenis van Lynn is afgeleid van Linda. Het kan ‘slang’ of ‘iemand die geheimen kent’ betekenen. Soms staat het voor ‘schild van lindehout’.

Owen

Owen betekent ‘welgeboren’ in het Engels. Het symboliseert kracht en nobelheid.

Mick

Mick komt van Michaël en betekent ‘Gods gelijke’. Het is een alternatief voor Michael.

Jack

Jack komt van Jacob en heeft een mysterieuze betekenis. Het kan ‘hij die eerste bij de hiel greep’ of ‘volger’ betekenen.

Kai

Kai is een kort vorm van Caius. Het betekent ‘van adellijke afkomst’. Het voelt nobel en oud aan.

Liva

Voor Liva is de exacte betekenis onbekend. Het zou van ‘liwa’ kunnen komen, dat ‘vlag’ betekent. Toch klinkt het apart en mooi.

Engelse namen dragen vaak rijke betekenissen. Ze liggen diep verankerd in hun geschiedenis en cultuur. Het kiezen van zo’n naam kan een persoon iets speciaals geven.

Populaire en unieke Engelse namen voor meisjes

Als ouders een unieke naam zoeken, zijn er veel mooie opties. Deze Engelse namen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook diepgaande betekenissen. Dit maakt ze perfect voor een meisje.

Lou

Lou komt van Louise en betekent ‘beroemde strijder’. Het is een krachtige en moedige naam. Ideaal voor ouders die hun meisje sterk willen noemen.

Faye

Faye betekent ‘geloof’ en ‘fee’. De naam klinkt sierlijk en geheimzinnig. Het is een magische keuze voor elke ouder.

Lily

Lily betekent ‘lelie’ en staat voor pure schoonheid. Het is een mooie en elegante naam. Perfect voor elk meisje.

June

June betekent de maand juni en meer. Het staat voor zomerse warmte, ontwikkeling en vrouwelijke energie. Een prachtige, seizoensgebonden naam.

Ivy

Ivy betekent ’taxusboom’ en symboliseert groei en veerkracht. Het is een unieke, betekenisvolle naam. Ideaal voor ouders die graag iets speciaals kiezen voor hun dochter.

Joy

Joy betekent ‘vreugde’. Het is een naam die geluk uitstraalt. Het zal altijd een lach op het gezicht van mensen toveren.

Britse namen

Maeve

Maeve betekent ‘betovering’ en ‘vreugde’. Het combineert mysterie met blije gevoelens. Een topkeuze voor een magische naam.

Kate

Kate staat voor ‘puurheid’ en ‘zegen’. Het is een elegante, tijdloze naam vol charme. Ideaal voor ouders die op zoek zijn naar iets stijlvols en betekenisvols.

Name Betekenis
Lou Beroemde strijder
Faye Geloof, fee
Lily Lelie
June Zomer, groei, vrouwelijke kracht
Ivy Taxusboom, groei, eeuwigheid
Joy Vreugde, blijdschap
Maeve Betovering, vreugde
Kate Puur, heilig, gezegend

Populaire en unieke Engelse namen voor jongens

Hier zijn enkele unieke Engelse namen voor jongens. Deze namen hebben diepe betekenissen en zijn perfect voor ouders die een originele naam zoeken.

Elijah

Elijah betekent ‘verhevenheid’ en ‘God is genadig’ in het Engels. Het is een stoere naam met veel betekenis. Perfect voor ouders die iets met karakter zoeken.

Rox

Rox kan ‘rots’ of ‘zonsopkomst’ en ‘licht’ betekenen. Het is een sterke en unieke naam. Rox is krachtig en subtiel tegelijk.

Skye

Skye betekent ‘hemel’. Deze naam belichaamt vrijheid en avontuur. Het is modern en mystiek, perfect voor ouders die zoeken naar iets groots.

Willow

Willow betekent ‘wilg’. Het staat voor elegantie en natuur. Een rustgevende, sierlijke naam. Ideaal voor ouders die iets magisch zoeken.

Alfie

Alfie betekent ‘wijze raadgever’. Het is klassiek en tijdloos. Alfie is zowel traditioneel als uniek.

Harper

Harper betekent ‘harpist’. Het straalt creativiteit en gevoeligheid uit. Harper is een trendy, artistieke naam.

Teddy

Teddy betekent ‘geschenk van God’. Het is een lieve, warme naam. Perfect voor ouders die hun zoon iets kostbaars willen noemen.

Naam Betekenis
Elijah Verhevenheid, God is genadig
Rox Rots, zonsopkomst, licht
Skye Hemel
Willow Wilg
Alfie Wijze raadgever
Harper Harpist
Teddy Geschenk van God

Unieke en zeldzame Engelse namen

In het Engels vind je namen die minder vaak voorkomen. Denk aan Elijah, Rox, Skye, Willow, Alfie, Harper en Teddy. Ze hebben elk een unieke betekenis. Deze namen zijn perfect voor ouders die iets bijzonders zoeken.

Skye en Willow klinken wat mystiek. Elijah en Harper hebben een stoere uitstraling. Iedereen kan zo de perfecte naam vinden.

De naam Elijah komt van ‘Eliyahu’ in het Hebreeuws. Het betekent ‘verhevenheid’ en ‘God is genadig’. Rox verwijst naar ‘rots’ of ‘zonsopkomst’, en betekent ook ‘licht’.

De naam Skye is geïnspireerd op de hemel. Willow betekent ‘wilg’, wat voor gratie en flexibiliteit staat. Alfie is een slimme naam, afgeleid van de betekenis ‘wijze raadgever’.

Harper verwijst naar een harpist, iemand die harp speelt. Teddy is een lieve naam, die ‘geschenk van God’ betekent. Deze bijzondere namen kunnen je kind een speciale identiteit geven.

Zoek je een naam die echt opvalt? Denk dan zeker aan deze zeldzame Engelse namen. Iedere naam heeft een diepere betekenis. Kies wat bij jou en je kind past, voor een echt unieke naam.

Chique Engelse namen

Zoek jij een elegante naam voor je kind? Dan zijn Engelse namen super. Denk aan namen zoals Elijah, Rox en Skye. Deze namen zijn tijdloos en stijlvol.

Elijah klinkt heel aristocratisch. Het betekent “verheven” en “God is genadig”. Rox is mysterieus en stoer, en kan iets betekenen als “rots zonsopkomst licht”.

Skye, geïnspireerd op de hemel, betekent “hemel”. Willow klinkt mooi en staat voor de wilg, een sierlijke boom. Alfie betekent “wijze raadgever”.

Harper wordt steeds populairder en staat voor “harpist”. Dit klinkt artistiek. Teddy is wat speelser maar ook chique. Het betekent “geschenk van God”.

Deze namen passen goed voor ouders die iets speciaals willen. Of je nu kiest voor Elijah of Harper. Ze stralen altijd klasse en stijl uit.

Inspiratie vanuit Engelse namen

Populaire Engelse namen zijn vaak een goede bron van inspiratie voor ouders. Ze hebben meestal een rijke achtergrond. Deze namen geven je kind een uniek karakter. Ze helpen ook bij het vinden van een naam die bij je past.

Populaire namen

Namen zoals Amelia, Olivia, William en James zijn altijd geliefd. Ouders over de hele wereld kiezen vaak voor deze tijdloze namen. Ze hebben een elegante uitstraling en zijn favorieten onder vele ouders.

Namen trends

Trends in Engelse namen veranderen. Bijvoorbeeld, namen met een link naar de natuur, zoals Lily, Ivy en Willow, winnen populaire aandacht. Namen die eindigen op -ley of -son, zoals Riley, Bentley en Hudson, worden ook steeds meer gekozen.

Populaire Engelse meisjesnamen Populaire Engelse jongensnamen
Olivia Oliver
Amelia Harry
Isabella George
Charlotte Jack
Mia Noah

Olivia, Oliver, Amelia, Harry, Isabella, George, Charlotte en Jack zijn enkele voorbeelden. Er is veel keuze in Engelse namen. Kijk wat bij jullie past en geniet van het kiezen van de juiste naam.