Jongensnamen met een B

Jongensnamen met een B

Jongensnamen die beginnen met een B zijn onder andere Bram, Bas, Bart, Boris, Benjamin, Bjorn, Bryan, Berend, Bennie, en Boudewijn. Deze namen zijn populair in Nederland en hebben elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong. Bram is vaak een verkorting van Abraham en betekent ‘vader van vele volken’. Bas is een afkorting van Sebastiaan en betekent ‘vereerd’. Bart is een verkorting van Bartholomeus, wat ‘zoon van de ploegsman’ betekent. Boris komt van het Slavische ‘Boris’ en betekent ‘strijder’.

Benjamin is van Hebreeuwse oorsprong en betekent ‘zoon van de rechterhand’. Bjorn is een Scandinavische naam die ‘beer’ betekent. Bryan is een variant van Brian, wat ‘edel’ of ‘hoog’ betekent. Berend is een Nederlandse naam die ‘dapper als een beer’ betekent. Bennie is een verkleinwoord van Benedictus, wat ‘gezegende’ betekent. Boudewijn betekent ‘dappere vriend’ en heeft Germaanse wortels. Deze namen zijn tijdloos en veelzijdig, waardoor ze een goede keuze zijn voor jongens van alle leeftijden.

 • Ontdek mooie jongensnamen met een B die een betekenis hebben die speciaal is voor jouw kleintje.
 • Vind inspiratie in de populairste jongensnamen met een B van dit moment.
 • Creëer een unieke identiteit voor jouw zoon met originele jongensnamen die beginnen met een B.
 • Volg de nieuwste trends op het gebied van jongensnamen met een B.
 • Laat jouw zoon opvallen met bijzondere jongensnamen die beginnen met een B.

Betekenisvolle jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar betekenisvolle jongensnamen met de letter B? Hier vind je een lijst met prachtige namen die een speciale betekenis hebben voor jouw kleintje. Het kiezen van een naam met een betekenis kan een mooie manier zijn om de eigenschappen die je graag aan je zoon wilt meegeven te symboliseren. Ontdek hieronder enkele betekenisvolle jongensnamen met een B en leer meer over hun achtergrond:

 1. Bram: Deze naam is van Nederlandse oorsprong en betekent “brommend bijen geluid”. Het is een stoere en populaire naam voor jongens.
 2. Boris: Boris is een Slavische naam die “vechter” betekent. Het is een krachtige en energieke naam die perfect past bij een actieve en avontuurlijke jongen.
 3. Boaz: Boaz is een Hebreeuwse naam die “snelheid” of “sterkte” betekent. Het is een naam die staat voor moed en doorzettingsvermogen.
 4. Bente: Bente is een Scandinavische naam die “gezegend” betekent. Het is een unisex naam met een positieve en liefdevolle betekenis.
 5. Bailey: Bailey is een Engelse naam die oorspronkelijk verwijst naar een ambachtsman. Het is een naam die staat voor vakmanschap en kunde.

Er zijn nog veel meer betekenisvolle jongensnamen met een B om uit te kiezen. Deze namen dragen allemaal een speciale betekenis die jouw zoon een bijzondere identiteit kan geven. Neem de tijd om de verschillende opties te verkennen en de naam te vinden die het beste past bij de eigenschappen die je graag aan je kleintje wilt meegeven.

Jongensnaam Betekenis Oorsprong
Bram Brommend bijen geluid Nederlands
Boris Vechter Slavisch
Boaz Snelheid, sterkte Hebreeuws
Bente Gezegend Scandinavisch
Bailey Ambachtsman Engels

Populaire jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een naam die momenteel trendy en populair is voor jongens? Hieronder vind je een lijst met populaire jongensnamen met een B. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben een grote populariteit. Ze kunnen je inspireren bij het kiezen van de perfecte naam voor jouw zoon.

Nr. Naam Betekenis
1 Bram Korte vorm van Abraham, wat “vader van velen” betekent
2 Benjamin Hebreeuwse naam die “zoon van het geluk” betekent
3 Bastiaan Verkorte vorm van Sebastiaan, wat “eerwaardig” betekent
4 Boris Russische naam die “strijder” of “strijdlustig” betekent
5 Bas Afkorting van Bastiaan of Sebastiaan

Deze namen hebben niet alleen een mooie klank, maar zijn ook nog eens erg populair. Het is belangrijk om te onthouden dat populariteit kan variëren op basis van tijd en trends. Kies een naam die past bij jouw persoonlijke voorkeur en bij de betekenis die je graag aan je zoon wilt meegeven.

Unieke jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een unieke en originele naam voor je zoon? Hier vind je inspiratie voor bijzondere jongensnamen met een B die echt opvallen. Deze namen hebben een speciale charme en zorgen ervoor dat jouw zoon een naam heeft die anders is dan die van andere kinderen. Kies een naam die de individualiteit en originaliteit van je kind weerspiegelt.

 • Bram
 • Bjorn
 • Bastiaan
 • Boaz
 • Beau
Naam Betekenis
Bram De naam Bram betekent “beroemde beer”. Het is een stoere en onderscheidende naam voor een jongen.
Bjorn Bjorn is een Scandinavische naam die “beer” betekent. Het is een krachtige naam met een unieke flair.
Bastiaan Bastiaan is afgeleid van de naam Sebastian en betekent “verheven” of “eerbiedwaardig”. Het is een elegante en zeldzame naam.
Boaz De naam Boaz is van Hebreeuwse oorsprong en betekent “snelheid” of “vliegensvlug”. Het is een naam die energie en levendigheid uitstraalt.
Beau Beau is een Franse naam en betekent “mooi”. Het is een elegante naam die perfect is voor een jongen met een unieke uitstraling.

Trendy jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een trendy jongensnaam met de letter B? Hier hebben we voor jou de nieuwste trends op het gebied van jongensnamen met een B verzameld. Deze namen zijn hip en eigentijds, waardoor jouw zoon een naam heeft die helemaal bij de tijd is.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van enkele trendy jongensnamen met een B en hun betekenissen:

Naam Betekenis
Bram Bekende strijder
Bas Mans van adel
Boaz Snel
Bentley Beweeglijke jongen
Beau Mooi

Deze namen zijn niet alleen trendy, maar hebben ook stuk voor stuk een mooie betekenis. Kies degene die het beste past bij de eigenschappen die je aan je zoon wilt meegeven.

Originele jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een naam die echt anders is dan de rest? Hier vind je originele jongensnamen met een B. Deze namen zijn bijzonder en zullen ervoor zorgen dat jouw zoon een naam heeft die niemand anders heeft.

Nr. Naam Betekenis
1 Bram Wordt gezien als “de persoon met het harnas” en symboliseert kracht en bescherming.
2 Boaz Betekent “in hem is kracht” en staat voor moed en vastberadenheid.
3 Boris Van oorsprong een Slavische naam die “wolf” betekent en staat voor moed en onafhankelijkheid.
4 Bjorn Een Scandinavische naam die “beer” betekent en symbool staat voor kracht en moed.
5 Bastiaan Heeft een Germaanse oorsprong en betekent “man uit Sebastia” en symboliseert standvastigheid en betrouwbaarheid.

Deze originele jongensnamen met een B bieden een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die anders is en meteen de aandacht trekt.

Bijzondere jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een mooie en bijzondere jongensnaam met een B? Hier vind je inspiratie voor unieke namen die een speciaal karakter hebben. Deze namen zorgen ervoor dat jouw zoon een naam heeft die echt bijzonder is en opvalt. Bekijk de tabel hieronder voor enkele voorbeelden:

Jongensnaam Betekenis
Bram Een korte vorm van Abraham, wat “vader van een menigte” betekent.
Bentley Een Engelse naam die “weide met gras begroeid” betekent.
Bjorn Een Scandinavische naam die “beer” betekent.
Boaz Een Hebreeuwse naam die “snelheid” betekent.
Bodi Een naam met verschillende oorsprongen, waaronder Nederlands en Engels. Het betekent “aankondiging” of “boodschapper”.

De bovenstaande namen zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere jongensnamen met een B. Er zijn uiteraard nog veel meer opties om uit te kiezen. Neem de tijd om de betekenissen te verkennen en de naam te vinden die perfect past bij de bijzonderheid die je in je zoon wilt benadrukken.

Populaire en betekenisvolle jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een combinatie van populariteit en betekenis? Hier vind je een lijst met populaire en betekenisvolle jongensnamen met een B. Deze namen zijn geliefd en hebben ook nog een mooie betekenis.

Jongensnamen met een B

Jongensnaam Betekenis
Bram Betekent “vader van menigte” en is al jaren een populaire naam in Nederland.
Benjamin Een bijbelse naam die “zoon van het geluk” betekent en staat voor vreugde.
Brent Een Engelse naam die “brandend” of “vlammend” betekent en staat voor energie en passie.
Boaz Een Hebreeuwse naam die “snelheid” betekent en staat voor vastberadenheid.
Bas Een korte naam die “dapper” betekent en staat voor moed.

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele populaire en betekenisvolle jongensnamen met een B. Kies de naam die het beste bij jou en je zoon past en geef hem een naam met zowel betekenis als populariteit.

Unieke en trendy jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een unieke en trendy jongensnaam met een B? Hier vind je inspiratie voor namen die zowel origineel zijn als meegaan met de laatste trends. Deze namen zullen ervoor zorgen dat jouw zoon een naam heeft die opvalt en tegelijkertijd helemaal bij deze tijd past. Ontdek hieronder enkele voorbeelden van unieke en trendy jongensnamen met een B:

 1. Bram
 2. Bentley
 3. Bowen
 4. Bodhi
 5. Beau
 6. Bruno
 7. Bjorn
 8. Boris

Deze namen hebben een unieke klank en zijn tegelijkertijd trendy. Of je nu op zoek bent naar een stoere naam, een moderne naam, of een naam die gewoon anders is dan de rest, in deze lijst vind je vast de perfecte naam voor jouw zoon. Kies een naam die past bij zijn karakter, jouw persoonlijke voorkeur en de laatste trends. Met deze unieke en trendy jongensnamen met een B geef je jouw zoon een naam met originaliteit en stijl.

Naam Populariteit Betekenis
Bram Populair Verkorting van Abraham, betekent “vader van een menigte”
Bentley Trendy Engelse naam, betekent “weide met gras”
Bowen Uniek Welshe naam, betekent “zoon van Owen”
Bodhi Trendy Sanskriet naam, betekent “verlichting”
Beau Populair Frans naam, betekent “knap”
Bruno Uniek Duitse naam, betekent “bruin”
Bjorn Populair Scandinavische naam, betekent “beer”
Boris Trendy Russische naam, betekent “strijder”

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van unieke en trendy jongensnamen met een B. Laat je inspireren en kies een naam die past bij jouw stijl en de persoonlijkheid van jouw zoon. Met een unieke en trendy naam geef je jouw zoon een naam die zowel origineel als eigentijds is.

Originele en bijzondere jongensnamen met een B

Ben je op zoek naar een unieke en bijzondere naam voor je zoon? Hieronder vind je inspiratie voor originele jongensnamen met een B die zowel een gevoel van originaliteit als bijzonderheid met zich meebrengen. Deze namen zijn speciaal en zullen ervoor zorgen dat jouw zoon een naam heeft die echt uniek is.

Naam Betekenis
Bram Oorspronkelijk een verkorting van Abraham, wat “vader der menigten” betekent.
Bjorn Een Scandinavische naam die “beer” betekent.
Bodie Een Engelse naam die “scherpe helling” betekent.
Brent Van oorsprong een Engelse naam die “branden” of “hoge heuvel” betekent.
Boaz Een Hebreeuwse naam die “sterkte” betekent.

Deze lijst dient ter inspiratie en om je te helpen bij het kiezen van een originele en bijzondere jongensnaam met een B. Overweeg de betekenis en voel de bijzondere energie die deze namen met zich meebrengen. Kies de naam die het beste past bij jouw zoon en zijn unieke persoonlijkheid.

Tips voor het kiezen van een jongensnaam met een B

Het kiezen van een naam voor je zoon is een belangrijke beslissing. Je wilt een naam vinden die goed bij hem past en die betekenisvol is. Hier zijn enkele handige tips en suggesties om je te helpen bij het kiezen van de perfecte jongensnaam met een B.

 1. Betekenissen: Overweeg de betekenis van de naam. Kies een naam die een positieve en inspirerende betekenis heeft en die past bij de eigenschappen die je graag aan je zoon wilt meegeven.
 2. Trending namen: Kijk naar de huidige trends op het gebied van jongensnamen met een B. Deze namen zijn populair en kunnen je inspiratie bieden bij het kiezen van een naam die in de smaak valt bij veel ouders.
 3. Persoonlijke voorkeur: Laat je persoonlijke voorkeur meespelen bij het kiezen van een jongensnaam met een B. Bedenk wat jij mooi vindt klinken en welke namen een speciale betekenis hebben voor jou of je familie.

Met deze tips en suggesties wordt het kiezen van een jongensnaam met een B een stuk eenvoudiger. Neem de tijd om verschillende namen te overwegen en kies uiteindelijk de naam die het beste bij jou en je zoon past.