Jongensnamen met een D

Jongensnamen met een D

Jongensnamen die beginnen met een D zijn onder andere Daan, Damian, Daniël, David, Dylan en Dirk. Daan is een populaire Nederlandse naam die vaak wordt gekozen vanwege zijn eenvoud en kracht. Damian heeft een internationale flair en betekent ‘bedwinger’ of ’tamer’. Daniël is een klassieke naam met een Bijbelse oorsprong, wat ‘God is mijn rechter’ betekent.

David is eveneens Bijbels en staat voor ‘geliefde’. Dylan is een naam van Welshe oorsprong en betekent ‘grote getijden’ of ‘zoon van de zee’. Dirk is een traditionele Nederlandse naam die kracht en betrouwbaarheid uitstraalt. Deze namen variëren van modern en internationaal tot traditioneel en klassiek, waardoor er voor elke voorkeur een geschikte naam te vinden is.

  • Ontdek jongensnamen die beginnen met de letter D
  • Leer meer over de betekenis van deze namen
  • Bekijk de populariteit van jongensnamen met een D in Nederland
  • Vind unieke, stoere, korte en moderne jongensnamen
  • Ontdek Nederlandse jongensnamen met een D

Betekenis van jongensnamen met een D

Benieuwd naar de betekenis van jongensnamen die beginnen met de letter D? Hieronder ontdek je welke symboliek of oorsprong verbonden is aan deze namen en hoe ze een speciale betekenis kunnen hebben voor je zoon.

De betekenis van een naam kan veel zeggen over de persoonlijkheid of eigenschappen die ermee geassocieerd worden. Het kiezen van een naam met een betekenis kan een diepere connectie creëren tussen ouder en kind.

Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire jongensnamen met een D en hun betekenis:

Jongensnaam Betekenis
Daan God is mijn rechter
Dylan Zoon van de zee
Dennis Gewijd aan Dionysus
Demetrius Aarde-aanbidder
Duncan Bruine krijger

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele jongensnamen die beginnen met een D. Elke naam heeft zijn eigen unieke betekenis en achtergrond. Welke betekenis spreekt jou het meeste aan? Kies een naam die past bij de eigenschappen die je graag aan je zoon wilt meegeven.

Benieuwd naar welke jongensnamen met een D momenteel populair zijn in Nederland? Hier bespreken we de trend en populariteit van deze namen en hoe ze zich verhouden tot andere Nederlandse jongensnamen. Ontdek welke namen vaak gekozen worden door ouders in Nederland.

Namen Populariteit
Daan Heel populair
Dylan Populair
Daniel Populair
David Populair
Dave Gemiddeld populair
Dennis Gemiddeld populair
Djurre Gemiddeld populair
Derrick Gemiddeld populair

De bovenstaande tabel toont een overzicht van populaire jongensnamen met een D in Nederland. Houd er rekening mee dat populariteit kan variëren en onderhevig is aan veranderingen door de tijd heen. Het is altijd een persoonlijke keuze welke naam het beste bij jouw kind past.

Unieke jongensnamen met een D

Ben je op zoek naar een unieke jongensnaam voor je zoon? In dit gedeelte vind je voorbeelden van unieke en bijzondere jongensnamen die starten met de letter D. Laat je inspireren door deze aparte namen die opvallen en je kind een eigen identiteit geven.

Namen Betekenis Populariteit
Dex Roem Populair
Damian De man uit Damascus Moderate populariteit
Dante Volhardend Opkomende populariteit
Dean Leider Populair
Davin Getalenteerd Matige populariteit

Deze unieke jongensnamen met een D bieden een breed scala aan betekenissen en populariteitsniveaus. Of je nu op zoek bent naar een trendy naam zoals Dante, of een tijdloze klassieker zoals Damian, er is voor elk wat wils.

Stoere jongensnamen met een D

Ben je op zoek naar een sterke en krachtige naam voor je zoon? Ontdek stoere jongensnamen die beginnen met de letter D. Deze namen geven je kind een stoer imago en passen perfect bij een energieke en avontuurlijke persoonlijkheid.

Hieronder vind je een selectie van stoere jongensnamen met een D:

Namen Betekenis Populariteit
Daan Krachtig leider Populair
Dex De behendige Trending
Dylan Zoon van de zee Populair
Damon Getemde strijder Uniek
Duncan Donkere krijger Uniek

Deze stoere jongensnamen met een D zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn nog veel meer namen om uit te kiezen. Laat je inspireren en vind de perfecte naam die past bij het stoere karakter van je zoon.

Korte jongensnamen met een D

Voor ouders die op zoek zijn naar korte namen, hebben we hier enkele voorbeelden van jongensnamen met een D die zowel kort als krachtig zijn. Korte namen hebben een eenvoudige en tegelijkertijd betekenisvolle uitstraling, waardoor ze perfect kunnen zijn voor je zoon.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van korte jongensnamen die beginnen met de letter D:

Jongensnaam Betekenis
Dex Bekwaam
Daan God is mijn rechter
Damian Afkomstig uit de stad Damascus
Dirk Machtig, heerser van het volk
Dion God van de wijn

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van korte jongensnamen met een D. Er zijn nog veel meer opties beschikbaar. Kies een naam die bij jou en je gezin past en die de persoonlijkheid en kenmerken van je zoon weerspiegelt.

Moderne jongensnamen met een D

Als je op zoek bent naar een eigentijdse naam voor je zoon, dan zijn moderne jongensnamen met een D een goede keuze. Deze namen passen bij de tijdgeest en trends van nu. Laat je inspireren door de volgende voorbeelden van moderne jongensnamen met een D:

  • Daan
  • Dex
  • Dylan
  • Daniel
  • David

Deze namen zijn populair en hebben een moderne uitstraling. Ze zijn geschikt voor ouders die hun kind een naam willen geven die fris en eigentijds klinkt.

Naam Betekenis Populariteit
Daan Krachtig leider Populair
Dex Bekwaam Populair
Dylan Getij Populair
Daniel God is mijn rechter Populair
David Geliefd Populair

Deze namen hebben verschillende betekenissen en zijn allemaal populaire keuzes voor moderne jongensnamen met een D.

Jongensnamen met een D

Nederlandse jongensnamen met een D

Ontdek hieronder enkele voorbeelden van Nederlandse jongensnamen die beginnen met de letter D. Deze namen hebben een sterke connectie met de Nederlandse cultuur en tradities. Als je op zoek bent naar een naam met een Nederlandse achtergrond, vind je hier inspiratie.

Nederlandse jongensnamen met een D Betekenis
Daan Volgens de bijbelse betekenis is Daan afgeleid van Daniel en betekent “God is mijn rechter”.
Dylan Dylan is een naam van Keltische oorsprong en betekent “zee”.
Dennis De naam Dennis heeft een Griekse oorsprong en betekent “gewijd aan Dionysus”, de Griekse god van wijn en feesten.
Daan Volgens de bijbelse betekenis is Daan afgeleid van Daniel en betekent “God is mijn rechter”.
Dylan Dylan is een naam van Keltische oorsprong en betekent “zee”.
Dennis De naam Dennis heeft een Griekse oorsprong en betekent “gewijd aan Dionysus”, de Griekse god van wijn en feesten.
Daan Volgens de bijbelse betekenis is Daan afgeleid van Daniel en betekent “God is mijn rechter”.
Dylan Dylan is een naam van Keltische oorsprong en betekent “zee”.
Dennis De naam Dennis heeft een Griekse oorsprong en betekent “gewijd aan Dionysus”, de Griekse god van wijn en feesten.

Voor meer inspiratie en Nederlandse jongensnamen met een D kun je ons volledige overzicht raadplegen. Deze namen dragen een stukje van de Nederlandse identiteit met zich mee en kunnen een mooie keuze zijn voor je zoon.

Populaire jongensnamen met een D in Nederland

Bekijk welke jongensnamen met een D momenteel populair zijn in Nederland. Hieronder vind je enkele voorbeelden van namen die vaak gekozen worden door ouders. Als je op zoek bent naar een populaire naam voor je zoon, biedt dit gedeelte waardevolle suggesties.

Naam Betekenis Populariteit
Daan Heerser van het volk Ze

Ben je op zoek naar inspiratie voor jongensnamen die beginnen met de letter D? Hieronder vind je een overzicht van verschillende namen die je kunt overwegen voor je zoon.

1. Daan: Een populaire Nederlandse jongensnaam met een D. Daan staat bekend om zijn eenvoud en tijdloze charme.

2. Dex: Een stoere en moderne jongensnaam met een D. Dex is kort en krachtig, en past perfect bij een energieke en avontuurlijke persoonlijkheid.

3. David: Een Bijbelse naam met een D die veel voorkomt in verschillende culturen. David is een klassieke naam met een diepe betekenis.

4. Dean: Een Engelse jongensnaam met een D die steeds populairder wordt in Nederland. Dean straalt kracht en zelfvertrouwen uit.

5. Damian: Een naam met een D die zowel stoer als mysterieus is. Damian heeft een Latijnse oorsprong en wordt geassocieerd met ‘geluk’ en ‘bescherming’.

6. Daanis: Een unieke jongensnaam met een D die je niet vaak hoort. Daanis combineert de bekendheid van Daan met een speelse twist.

7. Dirk: Een traditionele Nederlandse jongensnaam met een D. Dirk is een tijdloze naam die al eeuwenlang gebruikt wordt.

8. Daniël: Een klassieke jongensnaam met een D die teruggaat naar Bijbelse tijden. Daniël betekent ‘God is mijn rechter’.

9. Dylan: Een populaire naam met een D die zowel stoer als charmant is. Dylan staat bekend om zijn muzikale associaties en relaxte uitstraling.

10. Dilano: Een moderne jongensnaam met een D die een exotische klank heeft. Dilano is uniek en heeft een internationale flair.

Deze voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele jongensnamen met een D die er zijn. Laat je inspireren door deze namen en vind de perfecte naam voor jouw zoon!