Jongensnamen met een H

Jongensnamen met een H

Er zijn diverse jongensnamen die beginnen met een E. Enkele populaire namen zijn Elias, een Hebreeuwse naam die “Jahweh is mijn God” betekent, en Emiel, van Latijnse oorsprong en betekent “rivaliserend” of “ijverig”. Andere veelvoorkomende namen zijn Erik, van Germaanse oorsprong en betekent “eeuwige heerser”, en Evan, een Welshe variant van Johannes die “God is genadig” betekent.

Ook Egbert, een oude Germaanse naam die “helder mes” betekent, en Elian, een naam met Hebreeuwse oorsprong die “de Heer is mijn God” betekent, zijn populaire keuzes. Namen zoals Ezra, Ethan, en Elias zijn in recente jaren ook erg populair geworden in Nederland. Elk van deze namen draagt zijn unieke betekenis en oorsprong, wat bijdraagt aan de diversiteit en charme van Nederlandse jongensnamen die met een E beginnen.

 • Vind hier jongensnamen met de letter H in verschillende stijlen, zoals Hollandse, moderne, hippe, unieke, populaire, betekenisvolle en bijzondere namen.
 • Ontdek enkele populaire Hollandse jongensnamen met H die sterk verbonden zijn met Nederlandse tradities en cultuur.
 • Verken moderne jongensnamen met H die perfect passen bij de tijdgeest en bijgewerkte trends weerspiegelen.
 • Ontdek hippe jongensnamen met H die volgen op de nieuwste trends en perfect zijn voor ouders die een modieuze naam voor hun zoon zoeken.
 • Maak kennis met unieke jongensnamen met H die betekenisvol en onderscheidend zijn, voor ouders die hun zoon een bijzondere naam willen geven.

Hollandse jongensnamen met H

Als je een jongensnaam zoekt die een sterke verbintenis heeft met Nederland, dan zijn er verschillende Hollandse namen met de letter H om uit te kiezen. Ontdek hier enkele populaire opties die sterk geworteld zijn in de Nederlandse cultuur.

Hollandse Jongensnamen met H Betekenis
Hendrik Heerser van het thuisland
Hugo Denkende geest
Herman Man van de legers
Henk Heerser van het thuisland
Hubert Stralend hart

Moderne jongensnamen met H

Ben je op zoek naar een eigentijdse naam voor je zoon? Moderne jongensnamen met de letter H kunnen een verrassende en trendy keuze zijn. Hieronder vind je enkele bijgewerkte namen die perfect passen bij de hedendaagse tijd.

 1. Hugo
 2. Harrison
 3. Hayden
 4. Harvey
 5. Hendrik
 6. Hector
 7. Hunter

Deze moderne jongensnamen met H hebben allemaal een eigentijdse uitstraling en zijn populair bij ouders die iets unieks en trendy zoeken. Of je nu houdt van korte en krachtige namen zoals Hugo en Harvey, of juist van wat langere namen zoals Harrison en Hendrik, er is voor elk wat wils. Deze namen worden steeds vaker gekozen en passen goed bij de moderne tijd.

Naam Betekenis
Hugo Dapper
Harrison Zoon van Harry
Hayden Vuur
Harvey Strijder
Hendrik Heerser van het huis
Hector Verdediger
Hunter Jager

Deze moderne jongensnamen stralen stuk voor stuk kracht uit en hebben elk een betekenis die past bij stoere jongens. Of je nu op zoek bent naar een naam met een specifieke betekenis of gewoon een moderne en hippe naam wilt voor je zoon, deze namen bieden volop inspiratie voor ouders die openstaan voor eigentijdse keuzes.

Hippe jongensnamen met H

Als je op zoek bent naar een hippe en trendy naam voor je zoon, dan zijn er verschillende jongensnamen met de letter H die perfect aansluiten bij de nieuwste trends. Hieronder vind je enkele coole en modieuze opties waar je uit kunt kiezen:

 1. Hugo
 2. Harvey
 3. Harris
 4. Hendrik
 5. Hayden
 6. Haider
 7. Harrison
 8. Hudson
Naam Betekenis
Hugo Betekent “denkende geest” en straalt intelligentie uit
Harvey Een trendy naam die “legerbeschermer” betekent
Harris Een stoere naam met de betekenis “zoon van Harry”
Hendrik Een traditionele naam met een moderne twist, betekent “heerser van het thuisland”
Hayden Een hippe en unieke naam die “vuur” betekent
Haider Een naam die “leeuwenkoning” betekent en kracht uitstraalt
Harrison Een trendy Engelse naam die “zoon van Harry” betekent
Hudson Een stoere naam die “zoon van Hugh” betekent

Unieke jongensnamen met H

Ben je op zoek naar een unieke en onderscheidende naam voor je zoon? Hieronder vind je enkele originele en bijzondere jongensnamen met de letter H.

 • Hendrik
 • Hugo
 • Hayden
 • Harvey
 • Hector
 • Heath

Deze namen hebben niet alleen een unieke klank, maar kunnen ook een speciale betekenis hebben. Bijvoorbeeld, Hendrik is een traditionele naam die “heerser van het thuisland” betekent, terwijl Hugo staat voor “verstandige geest”.

Kies een van deze unieke jongensnamen met H en geef je zoon een bijzondere identiteit die zich onderscheidt van de rest.

Naam Betekenis
Hendrik Heerser van het thuisland
Hugo Verstandige geest
Hayden Vuur
Harvey Strijdwaardig
Hector Stevig
Heath Heide

Populaire jongensnamen met H

Als je graag een naam voor je zoon wilt die al bekend en geliefd is, zijn er verschillende populaire jongensnamen met de letter H om uit te kiezen. Hier vind je enkele namen die momenteel in de mode zijn en vaak voorkomen.

 1. Hugo
 2. Hendrik
 3. Huub
 4. Hermen
 5. Harmen

Namen voor jongens met H en betekenis

Ben je op zoek naar een betekenisvolle jongensnaam met de letter H? Namen kunnen vaak een diepere betekenis hebben en symboliek uitdragen. Hieronder vind je enkele namen voor jongens met de letter H die een speciale betekenis hebben:

 1. Haruki – Betekent “stralende lente” in het Japans.
 2. Hugo – Komt van het Germaanse woord “hug” wat “hart” betekent.
 3. Hamish – Een Schotse naam die “de lachende” betekent.
 4. Hector – Afkomstig uit het Grieks en betekent “verdediger” of “beschermer”.
 5. Haiden – Een Engelse naam die “verborgen vallei” betekent.
Nam Betekenis Oorsprong
Haruki Stralende lente Japans
Hugo Hart Germaans
Hamish De lachende Schots
Hector Verdediger, beschermer Grieks
Haiden Verborgen vallei Engels

Deze namen bieden niet alleen een mooie klank, maar dragen ook een diepe betekenis met zich mee. Kies een naam die resoneert met jou en je zoon, en die een bijzondere betekenis heeft die voor jullie belangrijk is.

Bijzondere jongensnamen met H

Sommige ouders willen graag een naam voor hun zoon die echt uniek en bijzonder is. Ontdek hier enkele bijzondere jongensnamen met de letter H die niet vaak voorkomen en echt opvallen.

 1. Hylan
 2. Hayo
 3. Hidde
 4. Hessel
 5. Harmen
 6. Havid
 7. Hyo
 8. Hemmo
 9. Henny
 10. Harlin

Deze bijzondere jongensnamen met H hebben allemaal een uniek karakter en zijn perfect voor ouders die een unieke en speciale naam voor hun zoon willen. Of je nu op zoek bent naar een naam met een moderne twist, een historische achtergrond, een betekenisvolle betekenis of gewoon iets dat anders is, deze namen zullen zeker opvallen in een menigte.

Houd rekening met deze factoren

Bij het kiezen van een jongensnaam zijn er verschillende factoren waarmee je rekening kunt houden om de perfecte naam voor je zoon te vinden. Een naam kan een leven lang meegaan en heeft een grote invloed op het leven van je kind. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke naam het beste bij jullie past. Hieronder vind je enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 1. Betekenis: De betekenis van een naam kan belangrijk zijn voor veel ouders. Sommigen willen graag een naam kiezen met een speciale betekenis die past bij hun waarden, cultuur of achtergrond.
 2. Herkenbaarheid: Het is belangrijk dat de naam van je zoon gemakkelijk uit te spreken en te spellen is. Een naam die te moeilijk is kan voor verwarring zorgen en vervelend zijn voor je zoon.
 3. Geluid en klank: De klank en het geluid van een naam zijn ook belangrijk. Sommige namen klinken mooi samen met de achternaam en passen goed bij de voornamen van andere kinderen in het gezin.
 4. Populaire namen: Overweeg of je een populaire naam wilt of juist een naam die minder vaak voorkomt. Populaire namen kunnen tijdloos zijn en algemeen geaccepteerd worden, maar kunnen ook zorgen voor minder individualiteit.
 5. Familie en traditie: Het kan belangrijk zijn om familie en traditie in overweging te nemen bij het kiezen van een naam. Sommige families hebben bepaalde namen die al generaties lang worden doorgegeven.
 6. Persoonlijke voorkeur: Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij en je partner de naam mooi vinden en er allebei achter staan. Het is jullie keuze en het is belangrijk om naar jullie eigen smaak te luisteren.

Bij het kiezen van een jongensnaam is het dus belangrijk om goed na te denken en verschillende factoren in overweging te nemen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en overtuigingen, en het belangrijkste is dat de naam bij jullie gezin past en speciaal is voor jullie zoon.

Factor Belang
Betekenis Gemiddeld
Herkenbaarheid Hoog
Geluid en klank Hoog
Populaire namen Gemiddeld
Familie en traditie Gemiddeld
Persoonlijke voorkeur Hoog

Tips voor het kiezen van de juiste jongensnaam

Het kiezen van een jongensnaam voor je zoon kan soms een overweldigende taak zijn. Er zijn zoveel opties en factoren waarmee je rekening moet houden. Gelukkig zijn er enkele handige tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Hier zijn een paar suggesties om je op weg te helpen:

 1. Denk na over betekenis en symboliek: Overweeg namen met een speciale betekenis die bij jullie familie of waarden passen. Een naam met een krachtige betekenis kan extra waarde geven aan de identiteit van je zoon.
 2. Overweeg de uitspraak en spelling: Kies een naam die eenvoudig te spellen en uit te spreken is. Dit voorkomt verwarring en ongemak in de toekomst.
 3. Let op populariteit: Hoewel een populaire naam misschien aantrekkelijk lijkt, bedenk dat je zoon waarschijnlijk niet de enige met die naam wil zijn. Overweeg daarom namen die minder vaak voorkomen, zodat je zoon zich kan onderscheiden.
 4. Houd rekening met de achternaam: Controleer of de gekozen jongensnaam goed past bij de achternaam van je gezin. Let op het ritme en de klank van de combinatie.
 5. Consulteer de familie: Vraag advies aan familieleden en vrienden, maar uiteindelijk is het belangrijk dat jullie als ouders tevreden zijn met de gekozen naam. Het is tenslotte jullie beslissing.
 6. Verkortingen en initialen: Denk na over mogelijke afkortingen en initialen van de naam. Zorg ervoor dat deze combinaties niet tot ongewenste betekenissen of associaties leiden.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je de juiste jongensnaam kiezen die perfect past bij jullie gezin. Neem de tijd, bespreek verschillende opties en laat je leiden door je eigen intuïtie.

Jongensnamen met een H

Traditionele versus moderne jongensnamen

Als het gaat om het kiezen van een jongensnaam, heb je een breed scala aan opties. Van traditionele klassiekers die al generaties lang worden gebruikt tot moderne creaties die passen bij de tijd van nu, er is voor elk wat wils. Maar wat is precies het verschil tussen traditionele en moderne jongensnamen, en hoe kun je beslissen welke stijl het beste bij jullie past?

Traditionele jongensnamen hebben vaak een lange geschiedenis en zijn al lange tijd populair. Ze zijn vaak tijdloos en gaan van generatie op generatie. Denk aan namen zoals Lucas, Thomas, Jacob, en Benjamin. Deze namen hebben een klassieke charme en worden nog steeds veel gebruikt.

Moderne jongensnamen daarentegen zijn vaak trendy en reflecteren de veranderende tijden. Ze kunnen geïnspireerd zijn op popcultuur, de natuur, of zelfs unieke combinaties van letters en klanken. Voorbeelden van moderne jongensnamen zijn Finn, Liam, Mason, en Noah. Deze namen zijn vaak populair onder jonge ouders die graag iets nieuws en fris willen.

Hoe kies je nu tussen traditionele en moderne jongensnamen? Het hangt af van je persoonlijke smaak en voorkeuren. Sommige ouders hechten waarde aan traditie en willen graag een naam die al generaties lang in de familie voorkomt. Anderen willen juist iets unieks en eigentijds. Het belangrijkste is om een naam te kiezen waar jij en je partner zich goed bij voelen en die past bij de identiteit die jullie voor jullie kindje willen creëren.

Overzicht van traditionele jongensnamen

Naam Betekenis
Lucas De lichtbrenger
Thomas Tweeling
Jacob Hij die de hiel greep
Benjamin Zoon van het geluk

Overzicht van moderne jongensnamen

Naam Betekenis
Finn Fair, wit
Liam Resolute beschermer
Mason Stenenbewerker
Noah Rust, troost

Of je nu kiest voor een traditionele jongensnaam of een moderne variant, het belangrijkste is dat de naam past bij jullie gezin en de waarden die jullie belangrijk vinden. Laat je inspireren door deze lijsten en neem de tijd om een naam te kiezen waar jullie allemaal trots op kunnen zijn.

Populaire jongensnamen in Nederland

Ben je benieuwd naar de populaire jongensnamen in Nederland? We hebben een lijst samengesteld van veelvoorkomende namen die momenteel in de trend zijn. Het is altijd handig om te weten welke namen populair zijn, omdat dit je kan helpen om inspiratie op te doen en je te oriënteren binnen de huidige trends in namen voor jongens in Nederland.

Enkele van de populaire jongensnamen in Nederland zijn:

 • Lucas
 • Noah
 • Daan
 • Luuk
 • Levi
 • Finn
 • Milan
 • Sam
 • Liam
 • Bram

Deze namen zijn geliefd bij veel ouders vanwege hun mooie klank, betekenis en tijdloze karakter. Als je op zoek bent naar een naam die zowel populair als passend is voor je zoon, dan zijn deze namen zeker het overwegen waard.

Het kiezen van de perfecte jongensnaam is natuurlijk heel persoonlijk en hangt af van je eigen smaak en voorkeuren. Het is belangrijk om een naam te kiezen die echt bij jullie past en waar jullie gelukkig mee zijn. Neem de tijd, doe inspiratie op en maak uiteindelijk de keuze waar jullie je goed bij voelen.