Jongensnamen met een L

Jongensnamen met een L

Jongensnamen die beginnen met een L zijn populair en divers. Enkele bekende voorbeelden zijn Lars, Lucas, Levi, Luuk, en Liam. Lars is een Scandinavische naam die ‘verdediger’ betekent, terwijl Lucas afkomstig is uit het Grieks en ‘licht’ betekent. Levi, een naam met Hebreeuwse oorsprong, betekent ‘aangehecht’ of ‘verbonden’. Luuk is een verkorte vorm van Lucas en deelt dezelfde betekenis.

Liam is een Ierse naam die ‘vastberaden beschermer’ betekent. Andere namen die met een L beginnen zijn Lenn, Lex, Leon, Lorenzo, en Lars. Deze namen hebben verschillende achtergronden en betekenissen, wat bijdraagt aan hun charme en aantrekkelijkheid voor ouders die op zoek zijn naar een mooie en betekenisvolle naam voor hun zoon.

 • Ontdek een breed scala aan jongensnamen die beginnen met de letter L
 • Vind inspiratie voor unieke, stoere, populaire, moderne, bijzondere, originele, en leuke namen
 • Maak je keuze uit deze lijst met jongensnamen met een L
 • Kies een naam die past bij de persoonlijkheid en stijl van jouw kind
 • Laat je inspireren door de trends van vandaag en geef jouw zoon een naam die opvalt

Leuke jongensnamen met een L

Ben je op zoek naar een leuke jongensnaam met een L? Hier vind je een selectie van vrolijke namen die perfect passen bij ouders die blijdschap willen uitstralen. Of je nu op zoek bent naar een korte, lange, klassieke of moderne naam, er zit zeker iets tussen wat bij jou en je kind past.

Korte jongensnamen met een L

 1. Liam
 2. Levi
 3. Lars
 4. Luuk

Lange jongensnamen met een L

 1. Lorenzo
 2. Leonardo
 3. Luciano
 4. Leonardus

Klassieke jongensnamen met een L

 1. Laurens
 2. Lucas
 3. Laurensius
 4. Lambertus

Moderne jongensnamen met een L

 1. Leviëns
 2. Lenthe
 3. Luan
 4. Lucan
Naam Betekenis
Liam Sterke wil of beschermer
Levi Samengevoegd of verbonden
Lars Laureaat of overwinnaar
Luuk Strijd

Populaire jongensnamen met een L

Benieuwd naar de populaire jongensnamen met een L van dit moment? In deze sectie vind je een lijst met namen die momenteel in trek zijn bij jonge ouders. Laat je inspireren door de trends van vandaag.

Namen Betekenis Oorsprong
Liam Sterke wilsbescherming Iers
Lucas Stralend, licht Grieks
Levi Bijbehorend, verbonden Hebreeuws
Lars Beschermer van het volk Scandinavisch
Luuk Licht, schijnend Nederlands

Deze namen zijn momenteel erg populair onder jonge ouders. Ze hebben allemaal een verschillende betekenis en oorsprong, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij jou en je kind past.

Unieke jongensnamen met een L

Ben je op zoek naar een unieke en bijzondere naam voor je zoon? Hier zijn enkele suggesties voor jongensnamen met een L die je niet vaak tegenkomt. Deze namen zullen je kind onderscheiden van de rest.

 1. Lars
 2. Lenn
 3. Levi
 4. Liam
 5. Lucas

Deze unieke jongensnamen met een L hebben allemaal een eigen charme en betekenis. Kies een naam die echt bij je kind past en die hem een speciale identiteit geeft.

Jongensnaam Betekenis
Lars Leeuw
Lenn Leeuw
Levi Aanhankelijk
Liam Moedig
Lucas Licht

Kies een unieke jongensnaam met een L die past bij de persoonlijkheid van je prachtige zoon. Met deze namen geef je hem een bijzondere start in het leven.

Stoere jongensnamen met een L

Als je op zoek bent naar een stoere jongensnaam met karakter, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie vind je een lijst met stoere jongensnamen met een L die een krachtige uitstraling hebben. Deze namen passen perfect bij ouders die op zoek zijn naar een naam die stoer en robuust klinkt, maar tegelijkertijd ook stijlvol en tijdloos is.

 1. Liam
 2. Lucas
 3. Lars
 4. Levi
 5. Leroy
 6. Logan
 7. Liam
 8. Luuk
 9. Levi
 10. Luke

Deze namen hebben allemaal een krachtige klank en een stoere uitstraling. Ze zijn populair bij ouders die graag een naam willen die indruk maakt en zelfvertrouwen uitstraalt. Of je nu op zoek bent naar een korte of lange naam, er zit vast een stoere jongensnaam met een L tussen die perfect bij jouw kind past.

Moderne jongensnamen met een L

Ben je op zoek naar een eigentijdse en trendy jongensnaam met een L? Hieronder vind je een selectie van moderne jongensnamen die helemaal passen bij de tijd van nu. Laat je inspireren door deze namen met een hedendaagse twist en vind de perfecte naam voor je zoon.

Er zijn veel jongensnamen met een L die momenteel erg populair zijn en een trendy uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Liam
 • Levi
 • Lucas
 • Lars
 • Luuk

Modieuze jongensnamen met een L

Naast de populaire namen zijn er ook andere moderne jongensnamen met een L die steeds vaker gekozen worden. Bekijk de volgende suggesties voor een trendy naam:

 • Leander
 • Laurens
 • Lincoln
 • Lennart
 • Lorenzo
Namen Betekenis
Liam sterke beschermer
Levi aanhankelijk
Lucas licht
Lars helder, glanzend
Luuk stralende

Deze moderne jongensnamen met een L zijn niet alleen trendy, maar hebben ook vaak een mooie betekenis. Kies een naam die past bij de stijl en persoonlijkheid van je kind en maak een modieuze keuze.

Originele jongensnamen met een L

Voor ouders die graag een originele en vernieuwende naam willen voor hun zoon, zijn hier enkele suggesties voor jongensnamen met een L die net wat anders zijn. Laat je creativiteit de vrije loop met deze namen.

Jongensnaam Betekenis
Lars Deze Scandinavische naam betekent “gekroond met lauweren”. Het is een stoere en originele keuze.
Levi Deze naam heeft een Hebreeuwse oorsprong en betekent “aanhankelijk”. Het is een trendy naam met een unieke twist.
Livio Deze naam heeft een Latijnse oorsprong en betekent “levendig”. Het is een speelse en vrolijke naam voor een jongen.
Luan Deze Albanese naam betekent “leeuw” en straalt kracht en moed uit. Het is een originele keuze voor ouders die iets bijzonders willen.
Luukas Deze Finse variant van Lucas is een unieke keuze. Het betekent “licht” en heeft een moderne uitstraling.

Bijzondere jongensnamen met een L

Ben je op zoek naar een bijzondere jongensnaam die echt opvalt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een lijst met bijzondere jongensnamen die allemaal beginnen met de letter L. Deze namen hebben stuk voor stuk een speciale betekenis of stralen iets unieks uit. Laat je inspireren en vind de perfecte naam voor jouw speciale kind.

1. Levi – Deze naam heeft een Bijbelse oorsprong en betekent “verbonden” in het Hebreeuws. Het is een kort en krachtig woord met een moderne klank.

2. Lucius – Een oude Romeinse naam die “licht” betekent. Met deze naam geef je je kind een historisch tintje.

3. Lynx – Een stoere en unieke naam geïnspireerd door het machtige wilde dier. Deze naam is perfect voor avontuurlijke ouders die op zoek zijn naar iets anders.

4. Lazarus – Een naam met een religieuze achtergrond. Het betekent “God heeft geholpen” in het Hebreeuws. Een naam die kracht en hoop uitstraalt.

5. Lander – Deze naam heeft zijn oorsprong in het Nederlands en betekent “verdediger van het land”. Het is een stoere naam met een sterke betekenis.

6. Luka – Een internationale naam die veel voorkomt in verschillende culturen. Het betekent “licht” in het Slavisch.

7. Lotus – Een naam geïnspireerd door de prachtige bloem. Het staat symbool voor puurheid en schoonheid.

8. Lennox – Deze naam heeft een Schotse oorsprong en betekent “met een ashout”. Het is een stoere en unieke naam die steeds populairder wordt.

9. Lorin – Een naam met een Franse oorsprong, afgeleid van het woord “laurier”. Het staat symbool voor succes en overwinning.

10. Lyonel – Een naam met een middeleeuwse uitstraling. Het betekent “jonge leeuw” en heeft een krachtige klank.

Jongensnamen met een L

Bij het kiezen van een jongensnaam voor je kind is het belangrijk om te overwegen welke voordelen een naam met zich mee kan brengen. Jongensnamen die beginnen met de letter L hebben verschillende positieve eigenschappen die ze aantrekkelijk maken voor ouders. Hieronder vind je enkele voordelen van jongensnamen met een L:

 1. Uniekheid: Een jongensnaam met een L kan een uniek karakter hebben en je kind onderscheiden van anderen. Dit kan helpen om zijn individualiteit en persoonlijkheid te benadrukken.
 2. Stoerheid: Veel jongensnamen met een L hebben een stoere uitstraling. Ze hebben een krachtig en robuust karakter, waardoor ze perfect zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met pit.
 3. Tijdloosheid: Sommige jongensnamen met een L zijn al lange tijd populair en hebben een tijdloze aantrekkingskracht. Ze zijn klassiek en zullen niet snel uit de mode raken.
 4. Betekenis: Veel jongensnamen met een L hebben een diepere betekenis. Ze kunnen verwijzen naar eigenschappen zoals liefde, leiderschap, moed, en loyaliteit. Deze betekenissen kunnen ouders helpen om een naam te kiezen die past bij hun waarden en wensen.

Het kiezen van een jongensnaam met een L biedt dus verschillende voordelen. Of je nu op zoek bent naar een unieke, stoere, tijdloze of betekenisvolle naam, er is zeker een naam met een L die bij jou en je kind past.

Naast populaire en traditionele namen, kunnen ouders ook kiezen voor jongensnamen met een L die internationale invloeden laten zien. Deze namen kunnen een uniek karakter geven aan de naam van je zoon en verwijzen naar verschillende culturen en talen. Hieronder vind je een selectie van jongensnamen met een L die een internationaal tintje hebben:

Nederlandse naam Internationale variant
Lars Lorenz
Levi Levon
Lucas Luca
Liam Liam
Luuk Louis

Deze namen zijn niet alleen geliefd in Nederland, maar ook in andere landen. Ze hebben een internationale uitstraling en kunnen een prachtige keuze zijn voor ouders die een wereldse naam willen voor hun zoon. Door te kiezen voor een jongensnaam met een L die internationale invloeden heeft, geef je je kind een naam die een breder cultureel perspectief kan weerspiegelen.