Jongensnamen met een O

Jongensnamen met een O

Jongensnamen die beginnen met een O zijn populair en bieden een breed scala aan keuzes, variërend van klassiek tot modern. Enkele voorbeelden van zulke namen zijn Olivier, een naam met Franse oorsprong die “olijfboom” betekent, en Owen, een Keltische naam die “jonge krijger” of “goed geboren” betekent. Andere opties zijn Oscar, een Germaanse naam die “Gods speer” betekent, en Otis, een naam van Engelse oorsprong die “rijk” of “gelukkig” betekent.

Ook de naam Olaf, van Noorse oorsprong en betekent “voorouder”, is een sterke keuze. Oriënteren op namen zoals Orlando, dat “beroemd in het land” betekent, en Odin, vernoemd naar de Noorse god van wijsheid, biedt ook interessante mogelijkheden. Voor ouders die een unieke naam zoeken, kunnen Oriën of Onno aantrekkelijk zijn, waarbij Oriën “licht” betekent en Onno van Friese oorsprong is. Deze namen bieden een rijke variëteit aan betekenissen en culturele achtergronden, wat ze bijzonder maakt voor elke jongen.

 • Vind inspiratie voor jongensnamen met een O
 • Ontdek populaire, unieke, betekenisvolle, trendy, originele, moderne en bijzondere namen
 • Diverse opties voor verschillende smaken en voorkeuren

Populaire jongensnamen met een O

In Nederland zijn er vele populaire jongensnamen die beginnen met de letter O. Deze namen worden vaak gekozen door ouders vanwege hun unieke klank, betekenis of traditie. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest geliefde jongensnamen met een O.

Namen Betekenis Populariteit
Olivier De naam Olivier is afkomstig van het Oudfranse woord “olivier” wat “olijfboom” betekent. Het staat symbool voor vrede, vruchtbaarheid en overwinning. Populair
Oscar De naam Oscar is van Ierse oorsprong en betekent “speer van de goden”. Het is een krachtige en stoere naam die al lange tijd in populariteit stijgt. Zeer populair
Owen Owen is een naam die afkomstig is uit het Welsh en betekent “jonge strijder” of “noble”. Het is een stoere en tijdloze naam die veel voorkomt. Populair
Olivio De naam Olivio is een variant van Olivier en heeft dezelfde betekenis. Het is een minder voorkomende naam, maar wordt steeds populairder. Opkomend

Naast deze namen zijn er nog vele andere populaire jongensnamen met een O, zoals Olaf, Olav, Omar, Otis en Otto. Deze namen hebben allemaal hun eigen unieke betekenis en charme, wat ze geliefd maakt onder ouders in Nederland.

Als u op zoek bent naar een unieke jongensnaam met de letter O, dan biedt deze sectie inspiratie. Hieronder vindt u een lijst met namen die minder vaak voorkomen en uw zoon een bijzondere identiteit kunnen geven.

 • Olivier
 • Oscar
 • Owen
 • Omar
 • Olivio
 • Orion
 • Orrin
 • Osman
 • Oswald
 • Obe

Deze namen hebben allemaal iets unieks en kunnen uw zoon laten opvallen. Of u nu houdt van een klassieke naam of juist iets meer origineels zoekt, er is altijd een unieke jongensnaam met een O die bij uw smaak en voorkeuren past.

Betekenisvolle jongensnamen met een O

Een naam met betekenis kan extra speciaal zijn voor uw zoon. Hieronder vindt u een lijst met jongensnamen die beginnen met de letter O en een diepere betekenis hebben. Deze namen kunnen symbool staan voor bepaalde eigenschappen of waarden die u belangrijk vindt.

 1. Olivier – Betekenis: “van de olijfboom”
 2. Oscar – Betekenis: “goddelijke speer”
 3. Owen – Betekenis: “jong krijger”
 4. Omar – Betekenis: “lang leven”
 5. Olaf – Betekenis: “voorouder”

De bovenstaande namen zijn slechts enkele voorbeelden van betekenisvolle jongensnamen met een O. Er zijn nog veel meer prachtige namen om uit te kiezen. Kies een naam die resoneren met uw eigen waarden en hopelijk een speciale betekenis zal hebben voor de groei en ontwikkeling van uw zoon.

Jongensnamen met een O

Trendy jongensnamen met een O

Op zoek naar een jongensnaam die helemaal trendy is? Hier vindt u inspiratie voor trendy jongensnamen met de letter O. Deze namen zijn momenteel in de mode en kunnen uw zoon een eigentijdse uitstraling geven.

Ontdek hieronder een selectie van trendy jongensnamen met een O:

Namen Betekenis
Olivier Van oorsprong een Franse naam en betekent “Olijfboom”.
Oscar Een naam van Scandinavische oorsprong en betekent “Speer van God”.
Owen Een Engelse naam die “Jonger wordend persoon” betekent.
Olivander Deze naam is een variatie op “Olivier” en betekent ook “Olijfboom”.
Olivio Een Italiaanse naam die “Olijfboom” betekent.

Deze trendy jongensnamen met een O zijn populair en geliefd onder ouders. Kies een naam die bij uw smaak en stijl past en geef uw zoon een modieuze naam!

Originele jongensnamen met een O

Bent u op zoek naar een unieke jongensnaam met de letter O voor uw zoon? Hieronder vindt u een lijst met originele jongensnamen die net even anders zijn en een eigen karakter hebben. Laat u inspireren en vind de perfecte naam voor uw kleine jongen.

Nr. Jongensnaam Betekenis
1 Olivier Afgeleid van het Franse woord “olijfboom”
2 Oscar Betekent “goddelijke speer”
3 Owen Verwijst naar “jonge krijger”
4 Orlando Heeft de betekenis “beroemd in het land”
5 Olivio Komt van het Latijnse woord “olijf”
6 Omer Heeft de betekenis “schoonheid” in het Arabisch

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van originele jongensnamen met een O. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om uit te kiezen. Overweeg de betekenis en klank van de naam om de perfecte keuze te maken voor uw zoon.

Moderne jongensnamen met een O

Voor ouders die houden van namen die een moderne uitstraling hebben, biedt deze sectie inspiratie. Hier vindt u jongensnamen met de letter O die passen bij de hedendaagse tijdgeest. Deze namen zijn eigentijds en voldoen aan de trends van vandaag.

Namen Betekenis
Olivier Olijfboom
Oscar Lansdrager van god
Owen Edelman, jonge krijger

Deze moderne jongensnamen met een O zijn perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam die past bij de huidige tijd en trends. Of u nu op zoek bent naar een korte, stoere of unieke naam, in deze lijst vindt u zeker een naam die bij uw smaak en stijl past.

Bijzondere jongensnamen met een O

Als u op zoek bent naar een bijzondere jongensnaam met de letter O, dan bent u hier aan het juiste adres. Hieronder vindt u een selectie van unieke namen die uw zoon een karakteristieke identiteit kunnen geven.

Naam Betekenis
Olivier Van Franse oorsprong en betekent “olijfboom”.
Oscar Een Scandinavische naam met de betekenis “speer van de goden”.
Owen Een Keltische naam die “jonge krijger” betekent.
Olivander Een unieke naam die associaties heeft met tovenarij, vanwege zijn gelijkenis met de tovenaar Ollivander uit de Harry Potter-serie.
Orlando Een naam van Latijnse oorsprong die “beroemd in het land” betekent.

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere jongensnamen met een O.
Let op: het is belangrijk om de naam te kiezen die het beste past bij uw persoonlijke voorkeuren en de betekenis die u eraan hecht.

Namen voor jongens met een O

Bent u op zoek naar een mooie jongensnaam met de letter O voor uw toekomstige zoon? In deze sectie vindt u een overzicht van verschillende opties die aan verschillende smaken en voorkeuren voldoen. Of u nu op zoek bent naar een klassieke naam, een moderne naam, of iets daartussenin, hier krijgt u inspiratie om de perfecte naam te vinden.

Een van de populaire namen met een O is Olivier. Deze elegante naam heeft een Franse oorsprong en straalt een zekere charme uit. Daarnaast is Otis ook een geliefde keuze onder ouders. Met een stoere klank en een uniek karakter, is Otis een eigentijdse naam voor uw zoon.

Als u op zoek bent naar een naam met een betekenis, overweeg dan de naam Oscar. Oscar is een oud-Germaanse naam en betekent “Gods speer”. Deze betekenisvolle naam kan uw zoon een gevoel van kracht en bescherming geven.

Voor ouders die graag een originele naam willen, is Orion een interessante optie. Deze naam is geïnspireerd op de mythologische jager en staat voor avontuur en sterke moed. Met Orion geeft u uw zoon een unieke en intrigerende identiteit.