Jongensnamen met een R

Jongensnamen met een R

Jongensnamen die beginnen met een R zijn populair en gevarieerd, met een rijke verscheidenheid aan stijlen en betekenissen. Bekende namen zijn onder andere Ruben, een Hebreeuwse naam die ‘zie, een zoon’ betekent, en Ralf, wat van Germaanse oorsprong is en ‘raadgever van de wolf’ betekent. Een andere veelvoorkomende naam is Robin, die zowel Engels als Frans is en oorspronkelijk ‘heldere fame’ betekent.

Namen zoals Ryan, een Ierse naam die ‘kleine koning’ betekent, en Rafael, een Hebreeuwse naam die ‘God geneest’ betekent, zijn ook geliefd. Traditionelere namen zoals Richard, wat ‘krachtige leider’ betekent, en Ronald, dat ‘heerser met wijsheid’ betekent, blijven ook populair. Modernere namen zoals Rowan, wat ‘kleine rode’ betekent, en Remy, dat ‘bootman’ betekent, winnen ook aan populariteit. Elk van deze namen draagt zijn eigen unieke geschiedenis en culturele achtergrond, waardoor ze tijdloze keuzes zijn voor pasgeboren jongens.

 • Er zijn veel mooie jongensnamen die beginnen met de letter R.
 • De keuze voor een naam hangt af van je persoonlijke smaak en voorkeuren.
 • Het is belangrijk om de betekenis en symboliek van een naam te overwegen.
 • Populaire jongensnamen met R zijn tijdloos en kunnen een klassieke keuze zijn.
 • Unieke jongensnamen met R laten je kind echt opvallen.

Populaire jongensnamen met R

Ben je op zoek naar een populaire jongensnaam met de letter R voor je zoon? Hieronder vind je een selectie van geliefde namen die momenteel veel ouders aanspreken. Deze namen bieden een tijdloze en klassieke keuze voor je kind.

 1. Ryan
 2. Ruben
 3. Rafael
 4. Riley
 5. Robin
 6. Ravi
 7. Ricardo
 8. Reinout
 9. Remco
 10. Roderick

Deze namen hebben een mooie klank en zijn bekend bij veel mensen. Ze zijn populair vanwege hun sprankelende persoonlijkheid en charme. Door te kiezen voor een populaire jongensnaam met de letter R, geef je je zoon een naam die al een bewezen favoriet is bij ouders over de hele wereld.

Stoere jongensnamen met R

Ben je op zoek naar een stoere jongensnaam met de letter R? In deze sectie delen we stoere opties die een krachtige en robuuste uitstraling hebben. Perfect voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een stoer karakter.

Hieronder vind je een lijst met stoere jongensnamen met R:

Naam Betekenis
Reinier Adviseur van het leger
Roan Koning der koningen
Ravi Zon
Ryder Menner
Rex Koning

Deze namen stralen kracht en stoerheid uit, en zullen zeker indruk maken. Kies de naam die het beste past bij de persoonlijkheid van je zoon en creëer een stoere identiteit!

Unieke jongensnamen met R

Als je iets anders en unieks wilt voor je zoon, dan zijn deze unieke jongensnamen met de letter R perfect voor jou. Hier vind je namen die niet veel voorkomen en je kind echt laten opvallen.

Bij het kiezen van een naam voor je kind is betekenis vaak een belangrijke factor. Hier bespreken we betekenisvolle jongensnamen die beginnen met de letter R en leggen we uit wat deze namen symboliseren.

Hieronder vind je een lijst met betekenisvolle jongensnamen met R:

Namen Betekenis
Ruben De naam Ruben betekent “aanschouwd”, verwijzend naar iemand die gezien of begrepen wordt.
Rafael Rafael betekent “God geneest” en symboliseert genezing en bescherming.
Rodrigo De naam Rodrigo betekent “beroemde heerser” en staat voor leiderschap en invloed.
Remy Remy betekent “teruggekeerd” en suggereert een persoon met een sterke verbondenheid met zijn wortels.
Ruben De naam Ruben betekent “aanschouwd”, verwijzend naar iemand die gezien of begrepen wordt.

Deze namen dragen elk een unieke betekenis en kunnen een diepere symboliek toevoegen aan de identiteit van je zoon.

Originele jongensnamen met R

Ben je op zoek naar een unieke jongensnaam met de letter R? Hier hebben we een selectie van originele jongensnamen die je kind een eigen karakter geven. Deze namen zijn niet alleen bijzonder, maar ook een perfecte keuze voor ouders die willen dat hun zoon opvalt.

Jongensnamen met een R

Originele Jongensnamen met R

Naam Betekenis
Ravi Stralend persoon
River Rivier
Ronan Welwillend
Roan Rustig persoon
Ruben Zie, een zoon

Deze originele jongensnamen kunnen de perfecte keuze zijn voor ouders die graag een naam willen die anders is dan de bekende klassiekers. Ze geven je kind een uniek en eigen karakter, en zullen zeker de aandacht trekken.

Korte jongensnamen met R

Soms is een korte naam precies wat je zoekt. Hier zullen we korte jongensnamen met de letter R bespreken. Deze namen zijn makkelijk uit te spreken en hebben een krachtige impact.

Als je op zoek bent naar een wat langere jongensnaam, zijn er tal van prachtige opties die beginnen met de letter R. Deze namen hebben een elegante en statige uitstraling, en kunnen je zoon een unieke identiteit geven. Hieronder vind je een lijst met enkele lange jongensnamen met de letter R:

Jongensnamen met R Betekenis
Raphael God zal genezen
Roderick Beroemde heerser
Reinout Advies van de goden
Reginald Krachtige heerser
Romeo Piloot
Roland Beroemde landbeschermer

Deze namen zijn niet alleen mooi klinkend, maar hebben ook stuk voor stuk een diepere betekenis. Of je nu op zoek bent naar een naam voor een klassieke jongen of juist iets unieks wilt, er is altijd een lange jongensnaam met de letter R die bij jouw wensen past.

Moderne jongensnamen met R

Als je op zoek bent naar een naam die trendy en modern is, dan zijn deze moderne jongensnamen met de letter R perfect voor jou. Hier vind je eigentijdse opties die passen bij de huidige tijdgeest.

Raf

Een korte en krachtige naam die steeds populairder wordt. Raf heeft een moderne uitstraling en past goed bij jongens van alle leeftijden.

Ruben

Ruben is een tijdloze naam die de laatste jaren steeds vaker voorkomt. Het heeft een moderne klank en een sterke betekenis: “aanschouw, een zoon”.

Rover

Rover is een unieke en moderne naam. Het verwijst naar een ontdekkingsreiziger of avonturier, wat perfect past bij ouders die een vrije geest en avontuurlijke geest willen weerspiegelen in de naam van hun zoon.

Rio

Rio is een trendy naam die verwijst naar de prachtige stad Rio de Janeiro. Het heeft een moderne en internationale uitstraling, waardoor het een populaire keuze is onder ouders die iets unieks zoeken.

Renzo

Renzo is een moderne variant van Lorenzo en heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het is een stoere naam met Italiaanse invloeden.

Rune

Rune is een Scandinavische naam met een moderne feel. Het verwijst naar oude runentekens en heeft een mystieke en spirituele uitstraling.

Remy

Remy is een hippe en moderne naam die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het heeft een internationale klank en past goed bij jongens van alle achtergronden.

Ravi

Ravi is een exotische en moderne naam die verwijst naar de zon in het Sanskriet. Het heeft een unieke klank en een positieve betekenis.

Rowan

Rowan is een moderne uniseks naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het heeft een stoere en natuurlijke uitstraling.

Rayan

Rayan is een moderne en internationale variant van Ryan. Het heeft een eigentijdse klank en is geliefd bij ouders die een naam met een moderne twist willen.

Jongensnaam Betekenis Populariteit
Raf God ziet Populair
Ruben Aanschouw, een zoon Populair
Rover Ontdekkingsreiziger, avonturier Uniek
Rio Naar de stad Rio de Janeiro Trendy
Renzo Verkorte vorm van Lorenzo Populair
Rune Ouder runenteken Trendy
Remy Van de oever van de Rijn Populair
Ravi Zon (Sanskriet) Uniek
Rowan Boom Trendy
Rayan Variatie van Ryan Trendy

Klassieke jongensnamen met R

Klassieke jongensnamen stralen een tijdloze charme uit en blijven populair, zelfs in deze moderne tijd. Als je op zoek bent naar een traditionele naam met een vleugje elegantie, dan zijn klassieke jongensnamen met de letter R een uitstekende keuze. Hieronder vind je een lijst met betekenisvolle en geliefde klassieke jongensnamen die beginnen met de letter R.

Naam Betekenis
Ruben Deze naam betekent “zie, een zoon” en heeft een bijbelse oorsprong.
Richard Richard is een naam van Germaanse oorsprong en betekent “machtig heerser”.
Ronald Deze naam betekent “heerser met advies” en heeft een Schotse oorsprong.
Rudolf Rudolf is een naam van Germaanse oorsprong en betekent “eerste wolf”.
Roderick Deze naam betekent “beroemde heerser” en heeft een Keltische oorsprong.
Romain Romain is een Franse variant van de naam Roman en betekent “inwoner van Rome”.

Deze klassieke jongensnamen met R hebben een lange geschiedenis en zijn door de jaren heen geliefd gebleven. Ze hebben een tijdloze elegantie en symboliseren kracht en status. Met een klassieke jongensnaam geef je je zoon een naam die altijd stijlvol en betekenisvol zal blijven.

Moderne jongensnamen met een knipoog naar het verleden

Voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel modern als nostalgisch is, bieden deze moderne jongensnamen met een knipoog naar het verleden de perfecte keuze. Hier vind je namen die een eigentijdse uitstraling hebben, met een vleugje geschiedenis en betekenis.

Deze moderne jongensnamen met r verwijzen naar het verleden en geven een subtiele knipoog naar vervlogen tijden. Ze combineren de trends en stijlen van vandaag met de charme en allure van vroeger. Met deze namen geef je je zoon een unieke identiteit en een tijdloze flair.

Of je nu op zoek bent naar een naam die teruggrijpt naar een bepaalde periode in de geschiedenis of een naam die geïnspireerd is op een oude familietraditie, deze moderne jongensnamen met een knipoog naar het verleden bieden volop mogelijkheden. Ze geven je kind een naam die zowel modern als betekenisvol is, en die tegelijkertijd een eerbetoon is aan het verleden.

Met deze moderne jongensnamen met r geef je je zoon een naam die tijdloos en toch eigentijds is. Ze brengen het beste van beide werelden samen en zorgen ervoor dat je kind een naam draagt die zowel uniek als betekenisvol is.