Jongensnamen met een Z

Jongensnamen met een Z

Jongensnamen die beginnen met een Z zijn uniek en zeldzaam, wat ze extra bijzonder maakt. Enkele voorbeelden van zulke namen zijn Zacharias, een klassieke naam met bijbelse oorsprong, en Zayn, een naam die populair werd dankzij beroemdheden en Arabische wortels heeft, wat ‘schoonheid’ betekent. Andere voorbeelden zijn Zander, een stoere en moderne afkorting van Alexander, en Zef, een korte en krachtige naam die afgeleid is van de Hebreeuwse naam Yosef.

Zeno, een naam van Griekse oorsprong die ‘geschenk van Zeus’ betekent, is ook een aantrekkelijke keuze. Namen zoals Zion, met religieuze en geografische connotaties, en Zayn, bekend om zijn eenvoud en elegantie, zijn ook populaire keuzes. Zefanja is een minder bekende, maar betekenisvolle naam die ‘verborgen door God’ betekent. Al deze namen bieden een unieke klank en betekenis, waardoor ze ideaal zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets bijzonders voor hun zoon.

 • Ontdek unieke en stoere jongensnamen die beginnen met de letter Z
 • Krijg inspiratie voor het kiezen van de perfecte naam voor uw babyjongen
 • Leer meer over de populaire en originele Z-namen in Nederland

Namen voor jongens met een Z

In deze sectie zullen we dieper ingaan op de Z-namen voor jongens. We zullen verschillende opties bespreken, inclusief betekenissen en oorsprong van deze namen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of stoere naam, deze lijst zal je zeker inspireren bij het kiezen van een naam die met een Z begint voor je zoontje.

De keuze voor een babynaam is een belangrijke beslissing voor ouders. Als je op zoek bent naar een naam die begint met de letter Z, ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie zullen we verschillende babynamen bespreken die zowel uniek als lieflijk zijn. Of je nu op zoek bent naar een naam met een speciale betekenis of gewoon iets origineels wilt, hier vind je verschillende opties om uit te kiezen.

Voordat we beginnen, laten we eens kijken naar enkele populaire babynamen met de letter Z in Nederland:

Meisjesnamen Jongensnamen
Zoë Zoëy
Zara Zack
Zenna Zayn

Hoewel deze namen populair zijn, zijn er nog veel meer prachtige Z-namen om uit te kiezen. Hier zijn enkele suggesties voor babynamen met de letter Z:

 • Zara
 • Zoë
 • Zeina
 • Zahara
 • Zayn
 • Ziggy
 • Zeno
 • Zef

Deze namen hebben allemaal een unieke klank en kunnen een bijzondere betekenis hebben. Of je nu geïnspireerd bent door een bepaalde cultuur, een bijzondere betekenis zoekt of gewoon iets origineels wilt, met deze namen zul je zeker iets moois vinden voor je baby.

Stoere jongensnamen met een Z

Als je op zoek bent naar stoere jongensnamen die met een Z beginnen, ben je hier aan het juiste adres. We zullen een lijst met namen presenteren die zowel krachtig als stoer klinken. Of je nu een naam wilt die indruk maakt of gewoon iets unieks zoekt, deze lijst zal je inspireren bij het vinden van een naam die perfect bij je kleine jongen past.

Naam Betekenis Oorsprong
Zephyr Wind Grieks
Zion Hoogtepunt Hebreeuws
Zayn Schoonheid Arabisch
Ziggy Overwinning Engels
Zander Mannenbeschermer Grieks

Nederlandse jongensnamen met een Z

In deze sectie richten we ons op Nederlandse jongensnamen die met de letter Z beginnen. Nederland heeft een rijke namencultuur, en namen die met Z beginnen zijn geen uitzondering. We zullen een aantal populaire en traditionele Nederlandse jongensnamen bespreken die vaak voorkomen in Nederlandse gezinnen. Of je nu op zoek bent naar een naam met een Nederlandse oorsprong of gewoon geïnteresseerd bent in de lokale namencultuur, hier vind je interessante opties om te overwegen.

Hier zijn enkele populaire Nederlandse jongensnamen die met Z beginnen:

Nederlandse jongensnamen met Z
Zoëy
Zac
Zaid
Zacharias
Zander

Traditionele Nederlandse jongensnamen met een Z

Naast populaire namen zijn er ook traditionele Nederlandse jongensnamen die met Z beginnen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Zeger
 • Zeno
 • Zoetmulder

Deze traditionele namen hebben een lange geschiedenis en worden nog steeds graag gebruikt in Nederland.

Jongensnamen met een Z

Of je nu kiest voor een populaire of traditionele Nederlandse jongensnaam met Z, het belangrijkste is dat de naam bij jou en je kind past. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies een naam die jullie beide gelukkig maakt.

Unieke jongensnamen met een Z

In deze sectie zullen we unieke jongensnamen met de letter Z bespreken. Als je op zoek bent naar iets anders en origineels, dan is deze lijst perfect voor jou. We zullen namen presenteren die zowel ongebruikelijk als betekenisvol zijn, zodat je een naam kunt kiezen die echt uniek is voor je zoontje.

Namen met een Z Betekenis Herkomst
Zilan Regenboog Koerdisch
Zephyr Wind Grieks
Ziggy Overwinning Hebreeuws
Ziv Helderheid Hebreeuws
Zoran Dageraad Slavisch

Moderne jongensnamen met een Z

Ben je op zoek naar moderne jongensnamen die met de letter Z beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze sectie presenteren we verschillende trendy namen die perfect passen bij de huidige tijd. Of je nu op zoek bent naar een naam die hip en eigentijds klinkt of gewoon iets anders wilt, deze lijst zal je zeker inspiratie bieden. Hier zijn enkele moderne jongensnamen met Z:

 • Zac
 • Zayn
 • Ziggy
 • Zion
 • Zef
 • Zaid
 • Zane
 • Zev

Deze moderne Z-namen hebben een frisse uitstraling en zullen zeker opvallen. Kies een naam die past bij de persoonlijkheid en stijl van je zoon. Of je nu een naam wilt die een statement maakt of gewoon iets unieks zoekt, er is voor elk wat wils. Neem de tijd om de perfecte moderne jongensnaam met Z te vinden die jou en je kindje aanspreekt!

Populaire jongensnamen met een Z

In deze sectie bespreken we populaire jongensnamen die met de letter Z beginnen. Als je graag een naam wilt kiezen die momenteel in de mode is en vaak voorkomt, dan is deze lijst perfect voor jou. We zullen de namen presenteren die momenteel het meest populair zijn in Nederland, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Namen Betekenis Oorsprong
Zacharias God herinnert zich Grieks
Zayn Schoonheid, gratie Arabisch
Zef Nieuwe heerser Albanees
Ziggy Overwinnaar, zegevierend Duits
Zion Heuvel, toevluchtsoord Hebreeuws

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van populaire jongensnamen met de letter Z. Er zijn echter nog veel meer opties om uit te kiezen. Neem de tijd om de betekenissen, oorsprong en klank van elke naam te overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt. Hopelijk helpt deze lijst je bij het vinden van de perfecte naam voor je zoontje!

Originele jongensnamen met een Z

In deze sectie zullen we originele jongensnamen met de letter Z bespreken. Deze namen zijn niet alleen uniek, maar hebben ook een speciale betekenis. Als je op zoek bent naar iets anders en betekenisvol, dan zul je hier zeker inspiratie vinden. We zullen verschillende opties presenteren, zodat je de perfecte naam kunt kiezen voor je kleine jongen.

Namen Betekenis Oorsprong
Zaid Overvloed Arabisch
Zeppelin Luchtvaartuig Duits
Zeth Geschenk van God Hebreeuws
Zion Hoogtepunt Hebreeuws

Deze originele jongensnamen met de letter Z bieden een unieke en betekenisvolle keuze voor ouders die op zoek zijn naar iets speciaals. Of je nu de voorkeur geeft aan een naam met een Arabische, Duitse, Hebreeuwse of andere oorsprong, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Laat je inspireren door de lijst en vind de perfecte naam voor jouw kleine jongen!

Moderne jongensnamen met een Z

Ben je op zoek naar een moderne jongensnaam met de letter Z? Dan ben je hier aan het juiste adres! Moderne namen zijn helemaal in en geven je zoon een eigentijdse uitstraling. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met trendy jongensnamen die met een Z beginnen, zodat je inspiratie kunt opdoen bij het kiezen van de perfecte naam voor je kleine jongen.

Een populaire moderne jongensnaam met Z is Zayn. Deze naam is van oorsprong Arabisch en betekent “schoonheid” of “sieraad”. Zayn is een naam die zowel krachtig als trendy klinkt en perfect past bij de huidige tijd.

Een andere moderne jongensnaam met Z is Zenn. Zenn is een moderne en unieke naam die steeds populairder wordt. Deze naam is afgeleid van het woord “zen” en staat voor innerlijke rust en balans. Zenn is een naam die zeker indruk zal maken!

Een derde optie is Zev. Zev is een moderne en stoere jongensnaam die steeds meer aan populariteit wint. Deze naam komt uit het Hebreeuws en betekent “wolf”. Zev is een naam die kracht en energie uitstraalt en je zoon een stoere uitstraling geeft.