Meisjesnamen met een E

Meisjesnamen met een E

Meisjesnamen die beginnen met een E zijn divers en populair in Nederland. Enkele veelvoorkomende namen zijn Emma, een tijdloze naam die ‘universeel’ betekent en wereldwijd geliefd is. Eline, een variant van Helena, betekent ‘fakkel’ of ‘stralend licht’. Elise, afgeleid van Elisabeth, betekent ‘gewijd aan God’ en heeft een elegante klank. Esmée, afgeleid van het Franse woord voor ‘geliefd’, is ook erg in trek.

Eva, een Bijbelse naam die ‘leven’ betekent, blijft een klassieke keuze. Daarnaast zijn er ook minder traditionele namen zoals Elin, die een moderne en frisse uitstraling heeft, en Elvira, die ‘waarheid’ of ‘wit’ betekent. Elk van deze namen heeft zijn eigen unieke charme en betekenis, waardoor ze geliefd zijn bij ouders die op zoek zijn naar een mooie en betekenisvolle naam voor hun dochter.

 • Ontdek een uitgebreide lijst met meisjesnamen die beginnen met de letter E.
 • Er zijn opties voor verschillende smaken en voorkeuren, zoals unieke, populaire, betekenisvolle, originele, korte, klassieke, moderne, en originele meisjesnamen.
 • De betekenis van een naam kan een speciale betekenis geven aan de identiteit van je kind.
 • Kies voor een naam die past bij jouw persoonlijke stijl en waarmee je jouw kind een bijzondere identiteit kunt geven.
 • Ontdek ook bijpassende namen met betekenissen en inspirerende namen uit de literatuur en geschiedenis.

Populaire meisjesnamen met een E

De keuze voor een meisjesnaam kan lastig zijn, maar de populairste namen onder ouders kunnen je inspiratie bieden. Hieronder vind je een selectie van populaire meisjesnamen die beginnen met de letter E. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders vanwege hun tijdloze uitstraling.

Naam Betekenis
Emma Geheel, universeel
Eva Levendig, ademend
Elin Licht, fel
Elena Helder, stralend
Emily Zacht, vriendelijk

Naast deze namen zijn er nog veel meer populaire meisjesnamen met een E waaruit je kunt kiezen. Overweeg deze namen en vind de perfecte naam voor jouw kind.

Unieke meisjesnamen met een E

Als je op zoek bent naar iets anders en unieks, dan zijn deze meisjesnamen met een E perfect voor jou. Deze namen zijn zeldzaam en onderscheiden zich van de massa. Kies voor een unieke naam en geef jouw kind een bijzondere identiteit.

Naam Betekenis
Elara Prachtige naam van Griekse oorsprong, verwijzend naar een van de manen van Jupiter.
Embla Een naam uit de Noorse mythologie, wat “eik” betekent.
Elysia Van Griekse oorsprong en betekent “blije dingen” of “paradijs”.
Evlin Een unieke variant van de naam Evelyn, wat “leven” betekent.
Esmée Een Franse naam met de betekenis “geliefd” of “bemind”.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van unieke meisjesnamen met een E. Er zijn nog vele andere bijzondere namen om uit te kiezen. Laat je inspireren en vind de perfecte unieke naam voor jouw kind!

Betekenisvolle meisjesnamen met een E

De naam die je aan je kind geeft, draagt een boodschap en betekenis met zich mee. Hier zijn enkele betekenisvolle meisjesnamen die beginnen met de letter E:

Naam Betekenis
Eva Levend, vol leven
Elin Fakkel, stralend licht
Elisa Toegewijd aan God
Elise Gewijd aan God
Esther Ster, mythische koningin
Esmee Geliefd
Emily Heerseres van het huis
Eliza Toegewijd aan God

Deze namen hebben allemaal een mooie betekenis en kunnen een speciale betekenisvolle keuze zijn voor de naam van je kind. Kies een naam die past bij de boodschap die je wilt overbrengen en geef je kind een unieke identiteit.

Klassieke meisjesnamen met een E

Klassieke namen hebben een tijdloze charme en een elegante uitstraling. Als je op zoek bent naar een klassieke meisjesnaam met een E, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze namen dragen een vleugje nostalgie en hebben al generaties lang populariteit behouden.

De klassieke meisjesnamen met een E hebben vaak een rijke geschiedenis en betekenis achter zich. Ze zijn tijdloos en blijven stijlvol, ongeacht de trends van het moment. Deze namen stralen elegantie en gratie uit en zullen je kind een unieke en tijdloze identiteit geven.

Benieuwd naar enkele klassieke meisjesnamen met een E? Hier volgt een selectie:

Klassieke Meisjesnamen met een E Betekenis
Emma Geheel, universeel
Eva Levendig, vol leven
Elise Toegewijd aan God
Esther Ster
Eveline Helder licht

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele klassieke meisjesnamen met een E die er zijn. Kies de naam die het beste bij jou en je kind past en geef haar een tijdloze en elegante identiteit.

Moderne meisjesnamen met een E

Voor ouders die op zoek zijn naar iets eigentijds en trendy, bieden moderne meisjesnamen met een E een frisse keuze. Deze namen zijn populair bij jonge ouders en passen goed bij de huidige tijdgeest. Kies voor een moderne naam en geef jouw kind een hedendaagse identiteit.

Naam Betekenis
Eva Levendig, leven gevend
Emma Geheel, universeel
Elin God is mijn licht
Esmee Liefhebber van de schoonheid
Evi Levendigheid, leven gevend

Deze namen zijn slechts een greep uit de vele moderne meisjesnamen met een E die beschikbaar zijn. Laat je inspireren door deze namen en ontdek welke naam perfect bij jouw kind past.

Originele meisjesnamen met een E

Als je wilt dat de naam van je kind opvalt en uniek is, dan zijn deze originele meisjesnamen met een E perfect voor jou. Deze namen hebben een onderscheidend karakter en zorgen ervoor dat jouw kind zichzelf kan zijn. Kies voor originaliteit en geef jouw kind een speciale naam.

Soms is eenvoud de sleutel. Korte meisjesnamen met een E zijn gemakkelijk te onthouden en hebben een krachtige uitstraling. In deze lijst vind je inspiratie voor korte namen die net zo betekenisvol zijn als langere namen.

Meisjesnamen met een E en bijpassende namen met betekenissen

Bij het kiezen van een meisjesnaam kan het leuk zijn om te kijken naar namen die bij elkaar passen qua betekenis of klank. Hier vind je een lijst met meisjesnamen die beginnen met de letter E, samen met bijpassende namen en hun betekenissen. Laat je inspireren en creëer een harmonieus setje namen voor je kinderen.

Meisjesnamen met een E

Meisjesnaam: Emma

Betekenis: universeel, hele, almachtig

Bijpassende naam: Amalia

Betekenis: hardwerkend, ijverig

Meisjesnaam: Eline

Betekenis: fakkel

Bijpassende naam: Evelien

Betekenis: licht, leven

Meisjesnaam: Eva

Betekenis: leven, adem

Bijpassende naam: Noa

Betekenis: rust, troost

Meisjesnaam: Emily

Betekenis: ijverig, zorgzaam

Bijpassende naam: Lily

Betekenis: puur, onschuldig

Meisjesnaam: Elise

Betekenis: toegewijd aan God

Bijpassende naam: Sarah

Betekenis: prinses

Meisjesnaam: Ella

Betekenis: mooi, licht

Bijpassende naam: Olivia

Betekenis: vrede, olijfboom

Meisjesnaam: Fenna

Betekenis: witte bloem

Bijpassende naam: Roos

Betekenis: liefde, schoonheid

Meisjesnaam: Elina

Betekenis: schijnen, helder

Bijpassende naam: Nova

Betekenis: nieuw, stralend

Meisjesnaam: Eliza

Betekenis: God is trouw

Bijpassende naam: Hanna

Betekenis: genade van God

Inspirerende meisjesnamen met een E uit de literatuur en geschiedenis

De literatuur en geschiedenis hebben ons talloze prachtige namen geschonken die ons kunnen inspireren bij het kiezen van een meisjesnaam voor onze kinderen. Hieronder vind je een selectie van inspirerende meisjesnamen met een E, wiens oorsprong te vinden is in zowel de literatuur als de geschiedenis. Deze namen hebben een diepgaande betekenis en zijn verbonden met bekende boeken en historische persoonlijkheden.

 • Emma – Het personage Emma Woodhouse uit de roman “Emma” van Jane Austen is een bron van inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een tijdloze en elegante meisjesnaam.
 • Eline – Geïnspireerd door de roman “De boeken der kleine zielen” van Louis Couperus, is deze naam een eerbetoon aan het karakter Eline Vere, een sterke en gevoelige vrouw.
 • Esther – Deze naam komt uit het Bijbelboek Esther, waarin Esther een dappere en moedige koningin is die haar volk redt.

Historische meisjesnamen met een E

 • Eleonora – Deze naam wordt geassocieerd met sterke koninginnen, waaronder Eleonora van Aquitanië en Eleonora van Engeland.
 • Elizabeth – Deze klassieke naam is bekend van koningin Elizabeth I, een van de meest invloedrijke vorstinnen uit de geschiedenis.
 • Emilia – Geïnspireerd door het historische personage Emilia Galotti uit het toneelstuk “Emilia Galotti” van Gotthold Ephraim Lessing, staat deze naam voor kracht en onafhankelijkheid.
Naam Oorsprong Betekenis
Emma Engels en Duits Geheel, universeel
Eline Nederlands Fakkel, stralend
Esther Bijbels Ster
Eleonora Grieks Toorts, fakkel
Elizabeth Hebreeuws Toegewijd aan God
Emilia Latijns Mededinger, strevend

Moderne variaties op meisjesnamen met een E

Voor ouders die graag een moderne twist willen geven aan traditionele namen, bieden moderne variaties op meisjesnamen met een E uitkomst. Ben je op zoek naar een eigentijdse naam die zowel vertrouwd als vernieuwend is? Hier vind je inspiratie voor moderne variaties en alternatieven op klassieke meisjesnamen.

Neem bijvoorbeeld de naam Emma, een populaire meisjesnaam die al jaren hoog op de namenlijstjes staat. Een moderne variatie hierop is Emilia, met een iets modernere klank en een frisse uitstraling. Een andere mogelijkheid is Elin, een kortere variant die steeds populairder wordt.

Als je liever een unieke naam wilt, kun je kiezen voor de moderne variatie Elyse. Deze naam heeft een internationaal tintje en klinkt tegelijkertijd eigentijds. Voor ouders die houden van namen met een mystieke betekenis, is Esme een moderne variatie op de klassieke naam Esther.