Meisjesnamen met een V

Meisjesnamen die beginnen met een V zijn veelzijdig en variëren van klassiek tot modern. Populaire opties zijn Valerie, Vera en Victoria. Valerie is een elegante naam van Latijnse oorsprong, wat “sterk” of “dapper” betekent. Vera, een naam met zowel Latijnse als Russische wortels, betekent “geloof” en straalt eenvoud en kracht uit. Victoria, een klassieke naam die “overwinning” betekent, wordt vaak geassocieerd met koninklijke waardigheid.

Andere mooie V-namen zijn Vivienne, een naam met Franse flair die “levendig” betekent, en Violet, geïnspireerd door de bloem en symbool van bescheidenheid. Verder zijn Vianne, Veerle en Vienna ook aantrekkelijke keuzes, elk met hun eigen unieke charme en achtergrond. Of je nu op zoek bent naar een tijdloze naam of een moderne twist, de letter V biedt een scala aan prachtige mogelijkheden.

 • Er zijn veel verschillende meisjesnamen die beginnen met de letter V.
 • Populaire meisjesnamen met V hebben een tijdloze aantrekkingskracht.
 • Unieke meisjesnamen met V kunnen je kind een speciale identiteit geven.
 • Moderne meisjesnamen met V passen goed bij de huidige tijdgeest.
 • Nederlandse meisjesnamen met V behouden een sterke culturele waarde.

Populaire meisjesnamen met V

Ben je op zoek naar een populaire meisjesnaam voor je dochter? Hieronder vind je een lijst met tijdloze en geliefde namen die in Nederland vaak gekozen worden en met de letter V beginnen:

Naam Betekenis
Vera De waarheid
Vicky Overwinning
Violet Paarsachtig bloemetje
Valerie Gezond en sterk zijn
Victoria Overwinning

Deze namen hebben een tijdloze aantrekkingskracht en worden vaak gekozen door ouders in Nederland. Ze hebben elk een unieke betekenis en kunnen je dochter een speciale identiteit geven.

Unieke meisjesnamen met V

Ben je op zoek naar een unieke meisjesnaam voor je kind? Hieronder hebben we enkele mooie en zeldzame namen verzameld die met een V beginnen. Deze namen zijn onderscheidend en kunnen je kind een speciale identiteit geven.

 • Vera
 • Valerie
 • Vivienne
 • Viola
 • Vaira
Namen Betekenis Populariteit
Vera Betekent “waarheid” in het Russisch. Een elegante en tijdloze naam. Gemiddeld
Valerie Een Franse naam die “sterk” betekent. Komt vaak voor in Nederland. Populair
Vivienne Een naam van Franse oorsprong die “levendig” betekent. Een elegante keuze. Gemiddeld
Viola Een Latijnse naam die “paars” betekent. Een unieke en kleurrijke naam. Zeldzaam
Vaira Een Letse naam die “juweel” betekent. Een bijzondere en betekenisvolle keuze. Zeldzaam

Moderne meisjesnamen met V

Als je op zoek bent naar een eigentijdse naam voor je dochter, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een selectie gemaakt van moderne meisjesnamen die beginnen met de letter V. Deze namen zijn helemaal in lijn met de huidige tijdgeest en kunnen jouw dochter een trendy en unieke identiteit geven.

Wil je weten welke moderne meisjesnamen met V op dit moment populair zijn? Hieronder vind je een overzicht:

Namen Betekenis
Violet Purple bloem
Vera Geloof
Vieve Vol leven
Vera Geloof
Vieve Vol leven
Vera Geloof
Vieve Vol leven

Deze namen combineren een eigentijdse klank met een betekenisvolle achtergrond. Ze zijn zowel vertrouwd als vernieuwend en passen perfect bij ouders die op zoek zijn naar een moderne meisjesnaam.

Naast deze populaire moderne meisjesnamen zijn er uiteraard nog veel meer opties om uit te kiezen. Blijf lezen om meer inspiratie op te doen voor moderne meisjesnamen met V.

Nederlandse meisjesnamen met V

In Nederland zijn traditionele namen erg belangrijk en hebben een sterke culturele betekenis. Hieronder vind je een selectie van Nederlandse meisjesnamen die beginnen met de letter V. Deze namen worden nog steeds veel gekozen door Nederlandse ouders en zijn een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van het land.

Nederlandse Meisjesnamen met V Betekenis
Vera Waardigheid
Veerle Strijdster
Violet Viooltje, bloem
Veer Veertje
Vita Levenskracht

Bijzondere voornamen met een V

Op zoek naar een unieke en bijzondere naam voor je dochter? In deze sectie ontdek je enkele prachtige voornamen die starten met de letter V. Deze namen hebben een speciale betekenis of een interessante achtergrond, waardoor ze jouw kind een speciale band met haar naam kunnen geven.

Voornaam Betekenis Achtergrond
Vera waarheid Een naam met Russische oorsprong, bekend om zijn elegantie en tijdloosheid.
Vesper avonddienst Een Engelse naam die verwijst naar de avonddienst in de kerk.
Vienne levendig Een Franse naam met een levendige en speelse uitstraling.
Valentina sterk, gezond Een naam van Latijnse oorsprong die kracht en gezondheid symboliseert.
Vivienne levendig, vol leven Een Franse naam die staat voor een levendige en energieke persoonlijkheid.

Deze namen zijn slechts enkele voorbeelden van bijzondere voornamen met een V. Er zijn nog veel meer prachtige namen om uit te kiezen. Laat je inspireren door de betekenis en achtergrond van deze namen en vind de perfecte naam die past bij de unieke persoonlijkheid van jouw dochter.

Betekenis van meisjesnamen met V

Ben je benieuwd naar de betekenis van meisjesnamen die beginnen met de letter V? In deze sectie bespreken we enkele veelvoorkomende meisjesnamen met V en hun betekenissen. Het begrijpen van de betekenis achter namen kan je helpen bij het kiezen van de perfecte naam voor je dochter.

Veerle

De naam Veerle is afkomstig van het Nederlandse woord “veer” dat verwijst naar een veertje. Veerle betekent “klein veertje” en is een mooie naam die symbool staat voor lichtheid en vrijheid.

Vera

Vera is een Latijnse naam die “waarheid” betekent. Deze naam is populair in veel verschillende culturen en drukt de wens uit om eerlijk en oprecht te zijn.

Valerie

Valerie is een Franse meisjesnaam met de betekenis “sterk” of “krachtig”. Deze naam is vaak gekozen vanwege de positieve connotaties en straalt zelfverzekerdheid uit.

Victoria

Victoria is een Latijnse naam die “overwinning” betekent. Het is een krachtige naam die associaties oproept met succes en triomf.

Vivienne

Vivienne is afgeleid van het Franse woord “vivre” wat “leven” betekent. Deze naam symboliseert vitaliteit en een vreugdevolle benadering van het leven.

Vanessa

Vanessa is een Engelse meisjesnaam met een mooie betekenis: “vlinder”. Net zoals een vlinder staat Vanessa symbool voor transformatie en schoonheid.

Naam Betekenis
Veerle Klein veertje
Vera Waarheid
Valerie Sterk, krachtig
Victoria Overwinning
Vivienne Leven
Vanessa Vlinder

Inspiratie voor meisjesnamen met V

Ben je op zoek naar inspiratie voor meisjesnamen met de letter V? In deze sectie bieden we enkele ideeën en bronnen om je te helpen bij het vinden van de perfecte naam voor je dochter.

1. Klassieke meisjesnamen met V:

 • Valerie
 • Vera
 • Vivian
 • Victoria

2. Moderne meisjesnamen met V:

 • Vyenna
 • Vayèn
 • Venice
 • Viola

3. Natuurgeïnspireerde meisjesnamen:

 • Vlinder
 • Veerle
 • Vita
 • Vosje

4. Meisjesnamen met een internationale flair:

 • Valentina
 • Vivienne
 • Viviana
 • Violet

5. Bijbelse meisjesnamen met V:

 • Veronica
 • Vanessa
 • Vashti
 • Verafina

Laat je creativiteit de vrije loop en combineer verschillende namen of verken andere bronnen zoals babynaamboeken, websites en online fora om nog meer inspiratie te vinden. De perfecte naam voor je dochter wacht op je!

Naam Betekenis Populariteit
Valerie Van het Latijnse woord “valere” wat “sterk, gezond” betekent Populair
Vera Van het Russische woord “vira” wat “geloof” betekent Populair
Vivian Afgeleid van het Latijnse woord “vivus” wat “levendig” betekent Populair
Victoria Van het Latijnse woord “victoria” wat “overwinning” betekent Populair
Vyenna Een moderne naam met een unieke klank Niet populair
Vayèn Een unieke naam met een bijzondere betekenis Niet populair
Venice Verwijst naar de prachtige stad in Italië Niet populair
Viola Afgeleid van het Latijnse woord “violae” wat “viooltje” betekent Niet populair

Namen met V in combinatie met andere letters

Naast namen die alleen met de letter V beginnen, zijn er ook tal van namen waarin de letter V voorkomt in combinatie met andere letters. Deze namen bieden een unieke draai aan de klank en betekenis, waardoor ze interessant en onderscheidend zijn.

Als je op zoek bent naar een naam met de letter V, maar ook wilt dat deze gecombineerd wordt met andere letters, dan zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen.

Denk bijvoorbeeld aan namen zoals:

 • Ivy: een elegante naam die trend en traditie combineert
 • Eva: een tijdloze naam met een sterke betekenis
 • Nova: een moderne en originele naam voor meisjes
 • Livia: een verfijnde naam met een klassieke uitstraling
 • Vera: een naam die kracht en schoonheid uitstraalt
 • Violet: een bloemige naam met een vleugje mysterie

De combinatie van de letter V met andere letters kan de naam een uniek karakter geven en zorgen voor een persoonlijke touch. Het is een geweldige manier om iets speciaals te creëren en je kind een naam te geven die echt bij hen past.

Tips voor het kiezen van de perfecte naam

Het kiezen van de perfecte naam voor je dochter is een speciale en belangrijke beslissing. Hier zijn enkele waardevolle tips en richtlijnen om je te helpen bij dit proces:

1. Betekenis: Overweeg de betekenis van de naam. Kies een naam met een betekenis die aansluit bij jouw waarden en wensen voor je kind.

2. Klank: Luister naar de klank van de naam. Kies een naam die prettig klinkt en goed samengaat met de achternaam van je dochter.

3. Culturele achtergrond: Houd rekening met je culturele achtergrond. Overweeg namen die voorkomen in jouw familiegeschiedenis of die je culturele identiteit weerspiegelen.

4. Populariteit: Denk na over de populariteit van de naam. Wil je een unieke naam of wil je liever een naam die vaak voorkomt? Overweeg welke impact populariteit kan hebben op de identiteit van je dochter.

5. Persoonlijke voorkeur: Vertrouw op je eigen gevoel en voorkeur. Kies een naam die goed voelt en waar je een speciale band mee hebt.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de perfecte naam vinden voor je dochter.