Hoe kies je een naam voor je webshop?

Kies een pakkende naam die gemakkelijk te onthouden is. Mensen onthouden een korte naam nou eenmaal veel beter, en dat is wat jij wilt! Zorg dat je geen moeilijk te spellen woorden gebruikt. Gebruik weinig tot geen leestekens in je webwinkel naam en houd hem duidelijk en kort.

Wat is een goede naam voor een webshop?

Tips voor het kiezen van een goede bedrijfsnaamHoud het kort en krachtig.Verzin iets anders.Houd je online profiel in gedachten.Wees creatief met je domeinnaam.Wees origineel.Inspiratie opdoen.2 mei 2022

Hoe een bedrijfsnaam verzinnen?

In dit artikel geven we je achttien tips voor het bedenken van een geweldige bedrijfsnaam.Gebruik letterwoorden.Maak mash-ups.Haal inspiratie uit de mythologie of de literatuur.Gebruik buitenlandse woorden.Gebruik je eigen naam.Pak de kaart erbij.Gooi het door elkaar.Werk samen met een ander bedrijf.

Hoe kies ik een handelsnaam?

Een handelsnaam kiezen is takkenwerk Woorden, letters en cijfers zijn toegestaan en daarmee dus ook familienamen, fantasienamen, afkortingen, een domeinnaam of een beschrijvende naam. De leukste bedrijfsnaam van 2018 was volgens Namespotting Boomverzorgingsbedrijf ‘Takkenwerk’.

Kunnen twee bedrijven dezelfde naam hebben?

Als je een handelsnaam hebt, mag een ander in dezelfde branche niet dezelfde of sterk gelijkende naam gebruiken, als er door dit gebruik verwarring kan ontstaan. Dit kan er immers toe leiden dat potentiële klanten jouw naam en die van je concurrent niet goed uit elkaar kunnen houden.

Wat is een goede naam voor een winkel?

Pakkende en Originele Namen BedenkenDe naam van jouw website of webshop moet kort en krachtig zijn. Het werkt tegen je als je jouw merknaam moet uitleggen of spellen of dat er verwarring is over jouw werknaam.Combinaties van woorden die rijmen of allitereren doen het erg goed. … De naam moet blijven hangen.

Wat is een leuke naam?

Leuke jongensnamen zoals Sem, Noah en Lucas en leuke meisjesnamen als Tess, Sophie en Emma zijn erg populair en staan niet voor niets bovenaan in de top 100 babynamen. In 2021 zijn korte, stoere namen erg populair. Maar ook unisex babynamen, denk aan Sam, Kris, Robin of Max zijn steeds meer in trek.

Wat is een pakkende bedrijfsnaam?

Een pakkende bedrijfsnaam die gemakkelijk te onthouden is, of het nu grappig of ongebruikelijk is, een verwijzing naar iets of iemand populair is, of gewoon eigenzinnig, kan een grote bijdrage leveren aan het vestigen van uw bedrijf en u zichtbaarheid geven zonder er extra werk in te steken.

Welke bedrijfsnaam mag ik gebruiken?

Bestaande bedrijfsnaam Als een bedrijfsnaam al bestaat mag je deze niet gebruiken. Er zijn wel uitzonderingen: – Als de naam hetzelfde is, maar jouw bedrijf iets heel anders doet, kan het misschien wel. – Als jij bijvoorbeeld in Groningen werkt en jouw concurrent in Brabant, dan mag je soms wel dezelfde naam gebruiken.1

Waar staat de Handelsnaamwet?

Handelsnaambescherming. Het antwoord op de eerste vraag staat in artikel 1 van de Handelsnaamwet: “Onder handelsnaam verstaat deze wet de naam waaronder een onderneming wordt gedreven.” Kortom: zodra een onderneming een handelsnaam drijft, is de Handelsnaamwet van toepassing.

Wat kun je doen als iemand anders later jouw bedrijfsnaam ook gebruikt?

Je kunt een beroep doen op je handelsnaamrecht als iemand anders jouw naam gebruikt voor zijn of haar bedrijf. Niet alleen exact dezelfde handelsnaam gebruiken is verboden, maar ook een handelsnaam die heel sterk op de jouwe lijkt mag niet gebruikt worden.4 mei 2021