Hoe schrijf je de naam Elise?

In dit artikel ontdek je hoe je de naam Elise correct spelt. We zullen ook ingaan op de betekenis en herkomst van deze prachtige voornaam, evenals de juiste uitspraak ervan.

  • De naam Elise wordt gespeld met een ‘E’ gevolgd door een ‘l’, ‘i’, ‘s’ en ‘e’.
  • De betekenis van Elise is vaak geassocieerd met “gewijd aan God” of “God is mijn eed”.
  • De naam Elise heeft een Franse oorsprong en is afgeleid van het Griekse woord “Elisaios”.
  • De uitspraak van de naam Elise is “ee-LEE-zuh”.
  • Mensen met de naam Elise worden vaak beschouwd als vriendelijk, creatief en intelligent.
  • Bekende naamdragers met de naam Elise zijn onder andere Elise Schaap en Elise Mertens.
  • De naam Elise is de afgelopen jaren redelijk populair gebleken in Nederland.

De spelling van de naam Elise

De naam Elise wordt gespeld met een ‘E’ gevolgd door een ‘l’, ‘i’, ‘s’ en ‘e’. Het is belangrijk om deze volgorde aan te houden om de naam correct te schrijven. Let op dat de ‘e’ in Elise met een kleine letter e wordt geschreven.

Betekenis van de naam Elise

De naam Elise heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de culturele achtergrond. In het Nederlands wordt Elise vaak geassocieerd met de betekenis “gewijd aan God” of “God is mijn eed”. Deze betekenissen hebben hun oorsprong in het Hebreeuws en verwijzen naar spirituele toewijding en geloof.

Betekenis van de naam Elise in verschillende culturen:

CultuurBetekenis
NederlandsGewijd aan God, God is mijn eed
EngelsToegewijd aan God
FranseGod is mijn eed

Herkomst van de naam Elise

De naam Elise heeft een Franse oorsprong en is afgeleid van het Griekse woord “Elisaios”. Het werd later populair in Nederland en andere Europese landen.

Uitspraak van de naam Elise

De naam Elise wordt uitgesproken als “ee-LEE-zuh”. De nadruk ligt op de tweede lettergreep.

Persoonlijkheid van Elise

Elise wordt vaak geassocieerd met eigenschappen als vriendelijkheid, creativiteit en intelligentie. Mensen met de naam Elise hebben vaak een positieve en vrolijke persoonlijkheid en staan bekend om hun optimisme.

EigenschappenBeschrijving
VriendelijkheidElise is van nature vriendelijk en staat altijd klaar om anderen te helpen. Ze is empathisch en heeft een groot hart.
CreativiteitElise is creatief en heeft een artistieke kant. Ze kan goed expressie geven aan haar gevoelens en heeft vaak originele ideeën.
IntelligentieElise is slim en leergierig. Ze heeft een scherp verstand en kan complexe informatie gemakkelijk begrijpen.
OptimismeElise heeft een positieve kijk op het leven en ziet altijd het beste in mensen en situaties. Ze straalt vrolijkheid uit en weet anderen op te vrolijken.

Bekende naamdragers met de naam Elise

De naam Elise is niet alleen populair onder ouders, maar ook onder bekende personen. Verschillende Elises hebben hun stempel gedrukt op diverse gebieden, zoals acteren en sport. Hieronder vind je enkele bekende naamdragers met de naam Elise:

Elise Schaap

Elise Schaap is een Nederlandse actrice, geboren op 21 september 1982. Ze heeft in verschillende televisieseries en films gespeeld en staat bekend om haar veelzijdigheid en talent. Schaap heeft onder andere rollen gehad in de populaire comedyserie “De TV Kantine” en de film “Familieweekend”. Ze heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar acteerprestaties.

Elise Mertens

Elise Mertens is een Belgische tennisser, geboren op 17 november 1995. Ze is een getalenteerde speler en heeft diverse titels gewonnen in het professionele tennis. Mertens staat bekend om haar techniek, snelheid en vastberadenheid op de tennisbaan. Ze heeft deelgenomen aan prestigieuze toernooien, zoals de Australian Open en de US Open.

Deze bekende naamdragers zijn slechts enkele voorbeelden van individuen die de naam Elise met trots dragen. Hun succes en talent hebben bijgedragen aan de bekendheid van de naam en laten zien dat Elise staat voor talent, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Populariteit van de naam Elise

De naam Elise is de afgelopen jaren redelijk populair gebleken in Nederland. Het is een tijdloze en elegante voornaam die zowel klassiek als modern aanvoelt.

JaarAantal geboortes met de naam ElisePopulariteitsrang
2010167125
2011182121
2012195118
2013205115
2014190119
2015180120
2016172124
2017160128
2018145136
2019132142

Alternatieve spellingen van de naam Elise

Hoewel de meest gebruikte spelling van de naam Elise met een ‘E’ is, zijn er ook alternatieve spellingen die soms voorkomen, zoals Alyse of Elize. Deze variaties kunnen een subtiele verandering in klank of betekenis met zich meebrengen, maar ze worden over het algemeen minder vaak gebruikt dan de traditionele spelling.

De variant Alyse bijvoorbeeld verandert de eerste letter ‘E’ in een ‘A’, waardoor de naam een andere klank krijgt. Deze spelling kan aantrekkelijk zijn voor ouders die een uniekere vorm van de naam Elise willen gebruiken.

Een andere variant is Elize. Hier wordt de ‘s’ vervangen door een ‘z’, wat de naam iets anders doet klinken. Deze alternatieve spelling kan een persoonlijke voorkeur zijn of een manier om de naam Elise een unieke twist te geven.

Hoewel deze alternatieve spellingen minder gebruikelijk zijn, kunnen ze nog steeds een mooie keuze zijn voor ouders die iets anders willen dan de traditionele spelling van de naam Elise. De juiste keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en de betekenis die ouders willen geven aan de naam van hun kind.