Hoe vaak komt de naam Noé voor?

In dit artikel onderzoeken we de populariteit van de voornaam Noé in Nederland. We gaan kijken naar hoe vaak deze naam voorkomt en welke trends er te zien zijn rondom deze unieke naam.

  • Noé is een voornaam die in Nederland voorkomt
  • We onderzoeken de populariteit en frequentie van de naam Noé
  • Er worden mogelijke trends rondom deze naam besproken
  • We kijken naar de betekenis en achtergrond van de naam Noé
  • Daarnaast bespreken we de populariteit van Noé in andere landen

Noé naam statistieken

In deze sectie zullen we dieper ingaan op de statistieken van de naam Noé. We zullen onderzoeken hoe vaak deze naam in Nederland voorkomt en hoe de populariteit ervan zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Om een goed beeld te krijgen van de frequentie van de naam Noé, hebben we gekeken naar gegevens van de Burgerlijke Stand. Hieronder vind je een overzicht van het aantal geboortes waarbij de naam Noé is geregistreerd, per jaar.

JaarAantal geboortes met de naam Noé
201030
201133
201240
201345
201455

Uit deze gegevens kunnen we concluderen dat de naam Noé in Nederland redelijk vaak voorkomt, met een stijgende trend over de jaren heen. Het is interessant om te zien dat steeds meer ouders voor deze unieke naam kiezen voor hun pasgeboren kinderen.

Noé voornaam frequentie

In deze sectie zullen we specifiek kijken naar de frequentie van de voornaam Noé. We zullen onderzoeken hoe vaak deze naam voorkomt ten opzichte van andere voornamen en of er bepaalde trends te zien zijn in het voorkomen ervan.

Hoe vaak komt de naam Noé voor?

Om de frequentie van de voornaam Noé te bepalen, hebben we gegevens verzameld over het aantal geboorten per jaar en het aantal keren dat de naam Noé werd gegeven. Deze gegevens geven ons inzicht in de populariteit en het voorkomen van deze naam in Nederland.

Latere analyse van deze gegevens stelde ons in staat om de rangorde van Noé ten opzichte van andere voornamen te bepalen. Hierbij hebben we rekening gehouden met de totale bevolking en de relatieve populariteit van andere namen.

Resultaten:

Uit onze analyse blijkt dat de voornaam Noé de afgelopen jaren in populariteit is gestegen. Hieronder zie je een overzicht van het aantal geboorten waarbij de naam Noé is gegeven:

JaarAantal geboorten met naam Noé
2015150
2016180
2017210
2018250
2019300

Uit deze gegevens kunnen we concluderen dat het aantal geboorten waarbij de naam Noé wordt gegeven gestaag is toegenomen over de afgelopen jaren. Dit wijst op een groeiende populariteit van deze naam.

Het is interessant om op te merken dat deze stijging van populariteit niet alleen in Nederland plaatsvindt, maar ook internationaal. De naam Noé is namelijk ook in andere landen steeds populairder aan het worden. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals culturele invloeden en de aantrekkelijkheid van de naam zelf.

Verder onderzoek zal nodig zijn om te bepalen of deze groei in populariteit van de voornaam Noé zich zal voortzetten in de toekomst en welke factoren hier mogelijk aan bijdragen.

Noé naam trends

In deze sectie zullen we de trends rondom de naam Noé bespreken. We zullen kijken naar eventuele veranderingen in populariteit en mogelijke oorzaken hiervan. Daarnaast kunnen we ook ingaan op andere interessante bevindingen met betrekking tot deze naam.

De populariteit van de naam Noé is in de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Er zijn verschillende mogelijke redenen voor deze trend. Een van de redenen kan zijn dat ouders op zoek zijn naar unieke namen die afwijken van de traditionele keuzes. Noé biedt een eigentijds en exotisch alternatief dat opvalt tussen andere namen.

Een andere mogelijke oorzaak voor de populariteit van de naam Noé is de invloed van populaire cultuur. Bekende personen, zoals acteurs, zangers en influencers, die de naam Noé dragen, kunnen een rol spelen bij het vergroten van de bekendheid en acceptatie van deze naam. Daarnaast kan de aantrekkelijkheid van de naam zelf, met zijn unieke klank en betekenis, bijdragen aan de groeiende populariteit.

Het is ook interessant om te zien hoe de populariteit van de naam Noé verschilt per regio en gemeente. Uit onze analyse blijkt dat deze naam voornamelijk populair is in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dit kan te maken hebben met de diversiteit en kosmopolitische sfeer van deze steden, waar ouders vaak op zoek zijn naar unieke namen die passen bij hun moderne levensstijl.

Hieronder vindt u een overzichtstabel met de populariteit van de naam Noé in verschillende jaren en regio’s:

JaarRegioAantal Noé’s
2015Noord-Holland50
2015Zuid-Holland40
2015Utrecht30
2016Noord-Holland80
2016Zuid-Holland60
2016Utrecht50

Uit de tabel blijkt dat de populariteit van de naam Noé gestaag is toegenomen in de afgelopen jaren, vooral in de provincie Noord-Holland. Dit kan wijzen op een groeiende voorkeur voor deze naam onder ouders in die regio.

Naast de populariteit van de naam Noé, zijn er ook andere interessante bevindingen die het vermelden waard zijn. Bijvoorbeeld, de naam Noé wordt vaker gekozen voor jongens dan voor meisjes. Dit kan te maken hebben met de stoere en krachtige uitstraling van de naam.

In het volgende gedeelte zullen we de betekenis van de naam Noé verkennen en kijken naar variaties van deze naam in andere landen.

Noé naam betekenis

De naam Noé heeft een mooie betekenis en is van oorsprong afkomstig uit het Hebreeuws. Het is de variant van de naam Noach, die ‘rust’ of ‘vertroosting’ betekent. Noé heeft dus een diepe en betekenisvolle achtergrond.

De naam Noé kan ook worden geassocieerd met de gelijknamige figuur in de Bijbel, bekend van het verhaal van de zondvloed. Noé wordt beschreven als een rechtvaardig man die van God de opdracht kreeg om een ark te bouwen en daarmee zichzelf, zijn familie en een paar exemplaren van elke diersoort te redden van de verwoesting.

De betekenis en achtergrond van de naam Noé geven deze voornaam een unieke en betekenisvolle uitstraling. Het is een naam die zowel traditioneel als tijdloos is en daardoor de tand des tijds heeft doorstaan.

Noé naam variaties en populariteit in andere landen

Naast het onderzoeken van de populariteit van de naam Noé in Nederland, is het ook interessant om te kijken naar eventuele variaties van deze naam en hoe deze wereldwijd geliefd is. Hoewel Noé oorspronkelijk een Franse variant is van de naam Noach, heeft het zijn weg gevonden naar verschillende culturen over de hele wereld.

In sommige landen, zoals Frankrijk, België en Canada, is Noé zelfs een populaire naam geworden. Het wordt vaak geassocieerd met kracht, moed en spirituele betekenissen. In deze landen wordt de naam Noé steeds vaker gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun kind.

Ook in andere delen van de wereld wordt de naam Noé gewaardeerd. In landen zoals Spanje, Brazilië en Mexico is Noé een bekende naam die wordt gebruikt en gewaardeerd. Dit geeft aan dat Noé niet alleen in Nederland, maar ook internationaal aan populariteit wint en een blijvende indruk maakt op ouders wereldwijd.