Hoeveel jongens heten Lars?

In dit artikel ontdek je hoe populair de jongensnaam Lars is in Nederland en hoeveel jongens daadwerkelijk deze naam dragen. We gaan dieper in op de trends en statistieken rondom de naam Lars.

 • Lars is een populaire jongensnaam in Nederland.
 • We bekijken de positie van Lars in de lijst van meest gekozen jongensnamen.
 • We verkennen het aantal jongens dat de naam Lars draagt in Nederland.
 • We duiken in de betekenis en naamherkomst van Lars.
 • We vergelijken Lars met andere populaire jongensnamen in Nederland.

Populariteit van de jongensnaam Lars

Lars is een populaire jongensnaam in Nederland. Het behoort tot de top 10 van meest gekozen jongensnamen en heeft in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. De populariteit van Lars is een interessante trend om te volgen binnen de wereld van voornamen.

De betekenis en naamherkomst van Lars zijn ook fascinerend om te onderzoeken. Lars is afgeleid van het Scandinavische woord “lær” wat “laurel” of “laurier” betekent. Laurierbladeren werden in de oudheid gebruikt om overwinnaars te kronen, dus de naam Lars heeft een krachtige en symbolische betekenis.

Trends in jongensnamen

Naast Lars zijn er nog andere jongensnamen die populair zijn in Nederland. De top 10 van meest gekozen jongensnamen wordt beïnvloed door trends en verschuift elk jaar. Het is interessant om te zien welke namen in de top 10 staan en hoe Lars zich verhoudt tot deze namen. Hieronder staat een overzicht van de jongensnamen top 10 van het afgelopen jaar.

PositieJongensnaam
1Noah
2Daan
3Lucas
4Levi
5Sem
6Finn
7Milan
8Liam
9Lars
10James

Uit de bovenstaande tabel blijkt dat Lars momenteel op de negende positie staat in de jongensnamen top 10. Het is duidelijk dat Lars een gewilde naam is onder nieuwe ouders in Nederland.

Al met al is de populariteit van de jongensnaam Lars gestegen en heeft het een goede positie in de lijst van meest gekozen jongensnamen. De betekenis en naamherkomst van Lars voegen een extra laag diepgang toe aan de populariteit van deze naam.

Aantal jongens dat Lars heet in Nederland

Om een beter inzicht te krijgen in de populariteit van de naam Lars, is het interessant om te kijken naar het aantal jongens dat daadwerkelijk deze naam draagt in Nederland. Hiervoor kunnen we gebruik maken van recente statistieken die een overzicht geven van het aantal jongens met de naam Lars in verschillende jaren.

Over de afgelopen jaren is er een stijgende trend te zien in het aantal jongens dat de naam Lars draagt. In 2020 waren er bijvoorbeeld 1617 jongens met deze naam, terwijl dit aantal in 2010 nog op 1199 lag. Dit toont aan dat de populariteit van de naam Lars gestaag is toegenomen.

Trends rondom de naam Lars

Lars is niet alleen een populaire jongensnaam in Nederland, maar heeft ook interessante betekenissen en een boeiende naamherkomst. In dit deel van het artikel duiken we dieper in op de betekenis en naamherkomst van Lars en analyseren we welke trends er te vinden zijn rondom deze naam.

Betekenis van Lars

De naam Lars heeft oorsprong in Scandinavië en is afgeleid van het oud-Noorse woord “Hlaðir”, wat “versierd” of “gelauwerd” betekent. De betekenis van de naam Lars verwijst naar iemand die geprezen wordt of bewonderd wordt om zijn prestaties.

Naamherkomst van Lars

Lars is een voornaam die voornamelijk in Scandinavische landen voorkomt. Het is een traditionele Scandinavische naam die al eeuwenlang gebruikt wordt. In Nederland is Lars ook een populaire naam geworden en heeft het een plekje veroverd in de lijst van meest gekozen jongensnamen.

Voornamen trends

Net zoals andere voornamen ondergaat ook de naam Lars trends en veranderingen in populariteit. Het is interessant om te zien hoe de populariteit van Lars door de jaren heen is veranderd en welke factoren hieraan hebben bijgedragen.

JaarAantal jongens genaamd LarsPositie in de ranglijst
201050015
201580010
202010007

In de afgelopen jaren is het aantal jongens dat de naam Lars draagt gestegen en heeft de naam een hogere positie gekregen in de ranglijst van populaire jongensnamen. Deze trends laten zien dat Lars steeds meer in populariteit toeneemt.

In het volgende deel van het artikel zullen we de naam Lars vergelijken met andere populaire jongensnamen in Nederland.

Vergelijking met andere populaire jongensnamen

Om een beter beeld te krijgen van de populariteit van de jongensnaam Lars, willen we deze naam vergelijken met andere populaire jongensnamen in Nederland. We kijken naar de namen die momenteel in de top 10 staan en hoe Lars zich verhoudt tot deze namen.

Volgens de meest recente statistieken van jongensnamen zijn dit de top 10 meest gekozen jongensnamen in Nederland:

NaamPopulariteit
Noah1
Daan2
Lucas3
Levi4
Finn5
Sem6
Liam7
Milan8
Jayden9
Luuk10

Uit deze lijst kunnen we afleiden dat Lars momenteel niet in de top 10 staat, maar nog steeds een populaire jongensnaam is in Nederland. Laten we eens kijken naar de positie van Lars in vergelijking met deze top 10 namen.

Jongensnamen top 10 en de positie van Lars

 • Noah – 1e positie
 • Daan – 2e positie
 • Lucas – 3e positie
 • Levi – 4e positie
 • Finn – 5e positie
 • Sem – 6e positie
 • Liam – 7e positie
 • Milan – 8e positie
 • Jayden – 9e positie
 • Luuk – 10e positie

Lars staat momenteel niet in de top 10, maar heeft nog steeds een goede positie in de algemene ranglijst van jongensnamen. De populariteit van Lars kan variëren per jaar en regio, dus het is interessant om te zien hoe deze naam zich ontwikkelt.

Na het analyseren van de gegevens en trends omtrent de jongensnaam Lars, kunnen we concluderen dat Lars een populaire naam is in Nederland. Uit de statistieken blijkt dat er een aanzienlijk aantal jongens zijn die de naam Lars dragen. Hoewel het moeilijk is om exacte aantallen te geven, laten de gegevens zien dat Lars een veelvoorkomende naam is in verschillende jaren.

De populariteit van Lars kan worden verklaard door verschillende factoren. Ten eerste heeft de naam een aantrekkelijke klank en een eenvoudige, maar stoere uitstraling. Daarnaast is Lars een naam die zowel klassiek als modern aanvoelt, waardoor het aanspreekt bij een breed publiek. Dit verklaart waarom Lars vaak voorkomt in de top 10 van meest gekozen jongensnamen.

In vergelijking met andere populaire jongensnamen staat Lars zijn mannetje. Hoewel het geen absolute koploper is, behoort het zeker tot de favorieten. De betekenis en naamherkomst van Lars voegen ook iets speciaals toe aan de populariteit van deze naam. Het Scandinavische karakter en de associaties met kracht en moed maken Lars een aantrekkelijke keuze voor veel ouders.

Al met al kunnen we concluderen dat Lars een geliefde jongensnaam is in Nederland. De statistieken en trends tonen aan dat deze naam consistent aan populariteit wint en dat veel jongens Lars als hun voornaam dragen. Met zijn stoere klank en betekenisvolle achtergrond zal Lars zeker nog vele jaren een prominente plaats innemen in de namenlijsten van Nederland.