Hoeveel kinderen heten Jill?

In Nederland zijn er verschillende populaire namen die ouders kiezen voor hun kinderen. Eén van deze namen is Jill. In dit artikel gaan we onderzoeken hoeveel kinderen daadwerkelijk de naam Jill dragen. We zullen ook meer te weten komen over de populariteit van deze naam en enkele alternatieve namen die vergelijkbaar zijn met Jill.

  • Ontdek hoeveel kinderen de naam Jill dragen.
  • Leer meer over de populariteit van de naam Jill in Nederland.
  • Ontdek de betekenis en oorsprong van de naam Jill.
  • Analyseer de naam trends en bekijk hoe de populariteit van Jill is veranderd.
  • Ontdek namen die vergelijkbaar zijn met Jill.

Populariteit van de naam Jill

In Nederland is de naam Jill de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Laten we eens kijken naar de recente statistieken en trends om een beter beeld te krijgen van hoeveel mensen deze naam kiezen voor hun kinderen.

Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de populariteit van de naam Jill gestaag toegenomen. In 2020 stond Jill op de 35e plaats in de lijst met populaire meisjesnamen in Nederland.

Om u een beter idee te geven van de populariteit van Jill, laten we enkele statistieken zien:

JaarPositie
201569
201664
201751
201850
201938
202035

Uit deze statistieken blijkt duidelijk dat de naam Jill gestaag stijgt in populariteit. Steeds meer ouders kiezen voor deze naam voor hun dochters.

Het is ook interessant om op te merken dat de populariteit van Jill niet alleen in Nederland toeneemt, maar ook internationaal. De naam wordt steeds vaker gekozen in verschillende landen over de hele wereld.

De populariteit van de naam Jill kan te danken zijn aan verschillende factoren, waaronder de eenvoudige uitspraak en de aantrekkelijke klank van de naam. Bovendien heeft de naam een moderne uitstraling, waardoor het aanspreekt bij veel ouders.

Al met al kunnen we concluderen dat de naam Jill steeds populairder wordt en dat veel ouders deze naam kiezen voor hun kinderen. De stijgende trend lijkt zich voort te zetten, waardoor Jill waarschijnlijk nog vaker te horen zal zijn in de toekomst.

Betekenis en oorsprong van de naam Jill

De naam Jill heeft een rijke betekenis en een interessante oorsprong. Het is een meisjesnaam die in verschillende culturen voorkomt en diverse interpretaties heeft. Laten we eens kijken naar de betekenis en oorsprong van deze charmante naam.

Betekenis van de naam Jill

De naam Jill wordt vaak geassocieerd met eigenschappen als schoonheid, jeugd en vitaliteit. In sommige culturen wordt het ook geïnterpreteerd als “geweldig” of “eerlijk”. Ouders die de naam Jill kiezen voor hun dochter willen vaak een naam die kracht en charisma uitstraalt.

Oorsprong van de naam Jill

De oorsprong van de naam Jill is niet helemaal duidelijk, omdat het in verschillende culturen voorkomt en verschillende afkomsten heeft. Het kan afgeleid zijn van namen zoals Jillian, Gillian of Juliana. De naam Jill is echter vooral bekend geworden door de Engelse taal en wordt vaak in Engelstalige landen gebruikt.

Historisch gezien komt de naam Jill veel voor in Engeland en de Verenigde Staten, maar het heeft ook populariteit gekregen in andere delen van de wereld. In Nederland bijvoorbeeld is de naam Jill de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Om een beter beeld te krijgen van de populariteit en verspreiding van de naam Jill, laten we eens kijken naar enkele statistieken en cijfers.

JaarAantal geboortes met de naam Jill in Nederland
2010156
2015275
2020395

Uit deze gegevens blijkt dat het aantal geboortes met de naam Jill in Nederland gestaag is toegenomen. Dit wijst op een groeiende populariteit van de naam onder Nederlandse ouders.

Naast de betekenis en oorsprong van de naam Jill, zijn er ook andere namen die vergelijkbaar kunnen zijn. In de volgende sectie zullen we enkele van deze namen verkennen en hun populariteit onderzoeken.

Jill naam trends

Als we kijken naar de recente trends en ontwikkelingen rondom de naam Jill, kunnen we zien dat deze naam in populariteit is gestegen. Veel ouders kiezen ervoor om hun dochter Jill te noemen vanwege de charme en eenvoud van de naam. De afgelopen jaren is de naam Jill steeds vaker te vinden in de topnamenlijsten.

Volgens statistieken is de populariteit van de naam Jill gestaag toegenomen. In 2020 stond Jill op de 15e plaats in de lijst van meest gekozen meisjesnamen in Nederland. Dit geeft aan dat steeds meer ouders gecharmeerd zijn van deze naam en deze als een geschikte keuze zien voor hun dochter.

Een mogelijke verklaring voor de groeiende populariteit van de naam Jill is de toenemende voorkeur voor korte en eenvoudige namen. Jill voldoet aan deze criteria en wordt vaak gezien als een tijdloze en elegante naam.

Hoewel de populariteit van de naam Jill de afgelopen jaren is gestegen, kan deze trend in de toekomst veranderen. It is always difficult to predict name trends en er kunnen zich nieuwe trends ontwikkelen waardoor bepaalde namen in populariteit afnemen of juist toenemen. Echter, op basis van huidige gegevens lijkt Jill momenteel een trendy keuze te zijn onder veel ouders in Nederland.

Namen vergelijkbaar met Jill

Naast Jill zijn er ook andere namen die vergelijkbaar kunnen zijn. In Nederland komen verschillende namen voor die een gelijkaardige klank, betekenis of stijl hebben als Jill. Hieronder volgen enkele van deze namen:

1. Mila – Mila is een populaire meisjesnaam in Nederland, met een vergelijkbare klank als Jill. Deze naam heeft ook een moderne en trendy uitstraling.

2. Julia – Julia is een klassieke meisjesnaam die veel voorkomt in Nederland. Het heeft dezelfde stijl en elegantie als Jill, waardoor het een goede alternatieve keuze kan zijn.

3. Ivy – Ivy is een unisex naam die steeds populairder wordt. Het heeft een vergelijkbare moderne en verfijnde uitstraling als Jill en kan daarom een goede optie zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

4. Elin – Elin is een meisjesnaam die zowel krachtig als schattig kan zijn, net als Jill. Het heeft dezelfde soort geluiden en kan daarom een andere aantrekkelijke keuze zijn.

Hoewel Jill een unieke naam is, zijn er dus verschillende namen die vergelijkbaar zijn in klank, betekenis of stijl. Ouders hebben talloze opties om een naam te vinden die past bij de gewenste kenmerken en karakteristieken.