Hoeveel kinderen heten Peter?

In Nederland zijn er momenteel ongeveer 35.000 mensen met de voornaam Peter, waarbij de naam voornamelijk voorkomt bij oudere generaties. De populariteit van de naam Peter piekte in de jaren 50 en 60, maar sindsdien is het aantal nieuwgeborenen met deze naam aanzienlijk gedaald. In recente jaren wordt de naam minder vaak gegeven aan pasgeboren kinderen, waardoor het aantal jonge kinderen met de naam Peter relatief klein is.

Dit weerspiegelt een algemene trend waarbij klassieke namen plaatsmaken voor modernere alternatieven. Desondanks blijft Peter een herkenbare en tijdloze naam die nog steeds voorkomt in de Nederlandse samenleving, zij het minder frequent dan voorheen.

Hoe veel mensen heten Peter?

De meest gebruikte varianten zijn Pieter en Peter. Pieter komt 173.500 keer voor, Peter 123.500 keer. Daarnaast worden beide namen ook af en toe door vrouwen gedragen, Peter zo’n 1.600 keer, Pieter nog geen 600 keer. Petra is een naam die door 36.500 vrouwen gedragen wordt.

Hoeveel Peters?

In Nederland kwam de naam in 2007 30.106 keer voor. Daarmee was het de 16e meest voorkomende achternaam van Nederland. De grootste concentratie woonde toen in de destijds nog bestaande gemeente Groesbeek met 2,827% van de bevolking daar.

Wat is de naam van baby Piet?

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Piet als babynaam is gegeven. Piet is afgeleid van Petrus. 259.000 mannen en 4.000 vrouwen dragen de naam Petrus. Bij vrouwen wordt de naam meestal als volgnaam gebruikt.

Hoeveel Ceos heten Peter?

bestudeerde onlangs opnieuw de gegevens over beursgenoteerde bedrijven in Nederland en trekt dezelfde conclusie. “Het gaat om 93 bedrijven met in totaal 94 ceo’s. Van die directeuren heten er vijf Peter. En maar vier directeuren zijn vrouw – dat is 4,3 procent”, zegt woordvoerder Cécile Wansink.2

Hoeveel mensen met de naam Jan?

De naam Jan wordt in Nederland bijzonder veel gebruikt. Ongeveer 458.500 mannen en jongens heten zo. Sinds de jaren ’70 is de naam wel steeds minder geliefd. In 1989 werden voor het eerst minder dan duizend kinderen geboren die de naam Jan kregen.

Kan je 2 meters en 2peters hebben?

En een stijgend aantal mensen vraagt zelfs meer dan één peter of meter per kind, of vraagt twee meters en geen peter of vice versa. Peters en meters worden vandaag soms peetoom of peettante genoemd, ook al behoren ze strikt gezien niet altijd tot de eigen familie.1

Hoeveel peetouders mag je hebben?

Vaak is de peetouder een oom of tante of een van de grootouders van het kind, maar dit hoeft niet. Kan je niet kiezen en wil je meer dan twee peetouders aanstellen? Dat kan, net als het aanstellen van slechts één peetouder.

Hoeveel mensen hebben de naam Meike?

Het betekent `Steen-onwankelbare rots, De betrouwbare`.

Wat is een Pjotter?

Het betekent `Steen-onwankelbare rots, De betrouwbare`.

Wie speelt Malle Pietje Sinterklaasjournaal?

Malle Pietje (Sinterklaas), personage uit het Sinterklaasjournaal, gespeeld door Owen Schumacher.