Hoeveel meisjes heten Anna?

Tegenwoordig zijn er zo’n 281.000 vrouwen in Nederland die Anna heten. Ook 13.500 mannen dragen deze naam. Als meisjesnaam is Anna al decennia ongekend populair. Van 1870 tot 1947 stond de naam al op plek 3 in de lijst met populairste namen.

Hoeveel Anne’s zijn er in Nederland?

Er zijn ongeveer 31.000 vrouwen en 18.000 mannen met deze naam. Als tweede naam komt Anne zo’n 26.000 keer voor. In de jaren ’90 werd de naam heel populair en werden er elk jaar tegen de 1.000 kinderen Anne genoemd. Vanaf 2000 begon het gebruik van de naam weer wat af te nemen.

Hoeveel mensen op de wereld heten Anna?

Antwoord: 2711 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Anna genoemd. Bron SVB. In 2021 kregen 499 meisjes de naam Anna.

Welke naam past bij Anna?

Deze namen passen bij AnnaLotte.Emma.Sophie.Julia.Lars.

Wat is de betekenis van de naam Anna?

Griekse vorm van Hebreeuws Hanna, wat ‘genade, begenadigde, lieflijke’ betekent (ook in de Latijnse literatuur komt de naam Anna, zij het van andere oorsprong, al voor). In de Bijbel wordt Anna in Lucas 2 genoemd als de naam van een profetes.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Hoeveel mensen zijn er op de wereld met mijn naam?

Forebears.io biedt een zoekmachine voor zowel voor- als achternamen. Je kan er van zowat elke naam te weten komen in welke landen die het meest voorkomt, hoeveel mensen per land die naam dragen, hoe populair de naam is en vaak ook wat de naam betekent.1