Hoeveel meisjes heten Liva?

Ontdek de populariteit van de meisjesnaam Liva in Nederland. Vind de trends en betekenis hier.

 • Liva is een populaire meisjesnaam in Nederland.
 • In deze sectie verkennen we de populariteit en betekenis van de naam Liva.
 • We kijken naar de trends en statistieken van Liva als voornaam.
 • Als alternatief bieden we ook suggesties voor unieke meisjesnamen.
 • Ontdek namen met een vergelijkbare betekenis als Liva.

Populariteit van de naam Liva

De meisjesnaam Liva is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Veel ouders worden aangetrokken tot de unieke klank en betekenis van deze naam. Laten we eens dieper ingaan op de populariteit van Liva en kijken waar deze naam staat op de lijst van populaire meisjesnamen in Nederland.

Liva in de ranglijst van populaire meisjesnamen

Hoewel Liva nog niet behoort tot de top 10 van populaire meisjesnamen in Nederland, heeft de naam zeker aan populariteit gewonnen. Het staat momenteel op nummer 35 op de lijst van trending meisjesnamen. Dit betekent dat steeds meer ouders ervoor kiezen om hun dochters Liva te noemen.

Trending meisjesnamen in Nederland

Naast Liva zijn er andere meisjesnamen die momenteel in de mode zijn in Nederland. Enkele voorbeelden van populaire meisjesnamen zijn: Emma, Julia, Sophie, Mila, Lotte, Eva, Sara, Tess, Zoë en Anna. Deze namen behoren tot de top 10 van Nederlandse meisjesnamen en hebben de afgelopen jaren consistent hoge posities ingenomen in de populariteitsranglijst.

De betekenis van de naam Liva

De naam Liva heeft een interessante betekenis. Het is afgeleid van het Latijnse woord “viva”, wat “levendig” of “levend” betekent. Deze betekenis weerspiegelt de energie en levendigheid die vaak wordt geassocieerd met meisjes die Liva heten.

Betekenis van de naam Liva

Ben je benieuwd naar de betekenis van de naam Liva? In deze sectie ontdek je de diepere betekenis en oorsprong van deze Nederlandse meisjesnaam. Leer meer over de achtergrond en symboliek van Liva, en waarom het een populaire keuze is voor ouders in Nederland.

Oorsprong en betekenis

De naam Liva is afgeleid van het Scandinavische woord “liv” dat “leven” betekent. Het wordt vaak geassocieerd met vitaliteit, energie en positiviteit. Liva is een naam die staat voor levensvreugde en een actieve levensstijl. Het kan ook verwijzen naar een sterke levenskracht en veerkracht.

Populariteit van Liva

Liva is een naam die steeds populairder wordt in Nederland. Het staat bekend als een moderne en unieke meisjesnaam die toch gemakkelijk uit te spreken is. Ouders kiezen vaak voor Liva vanwege de positieve betekenis en de mooie klank.

Varianten van Liva

Hoewel Liva zelf al een bijzondere naam is, zijn er ook enkele varianten en spellingen die je kunt overwegen:

 1. Liv
 2. Livia
 3. Livvy
 4. Leva

Deze varianten behouden de essentie van de naam Liva, maar voegen nog een uniek tintje toe. Ze kunnen een interessante keuze zijn als je iets zoekt dat net iets anders is.

Populariteit van Liva in Nederland

JaarRanking
2015176
2016146
2017111
201887
201973

In de afgelopen jaren is de populariteit van de naam Liva gestaag toegenomen in Nederland. Steeds meer ouders kiezen voor deze naam vanwege de mooie betekenis en de unieke klank.

Als je op zoek bent naar een naam met levenskracht en positiviteit, is Liva een prachtige keuze. Het is een unieke meisjesnaam met een diepere betekenis en een groeiende populariteit in Nederland.

Liva in de afgelopen jaren

Hoe heeft de populariteit van de naam Liva zich ontwikkeld in de afgelopen jaren? In Nederland zijn trending meisjesnamen en populaire meisjesnamen altijd onderwerp van interesse. Laten we eens kijken naar de statistieken en trends met betrekking tot de naam Liva.

Om een duidelijk inzicht te krijgen in de populariteit van Liva als voornaam, kunnen we kijken naar het aantal geboortes waarbij deze naam werd geregistreerd. Hier is een tabel met de gegevens van de afgelopen 5 jaar:

JaarAantal geboortes met de naam Liva
2016182
2017211
2018247
2019285
2020316

Uit de tabel kunnen we afleiden dat de populariteit van de naam Liva gestaag is toegenomen in de afgelopen jaren. Het aantal geboortes waarbij deze naam werd gekozen is consistent gegroeid. Dit suggereert dat Liva een populaire keuze is geworden onder nieuwe ouders.

De toename van de populariteit van Liva kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de unieke en melodieuze klank van de naam. Bovendien wordt Liva door veel ouders gekozen vanwege de betekenis, die verwijst naar leven en vitaliteit.

Met zijn stijgende populariteit blijft Liva een van de trending meisjesnamen en populaire meisjesnamen in Nederland. De evolutie van deze naam is een interessante weerspiegeling van de veranderende trends en voorkeuren van ouders voor de namen van hun kinderen.

Unieke meisjesnamen als alternatief voor Liva

Als Liva niet helemaal jouw smaak is, maar je op zoek bent naar een unieke meisjesnaam, hebben we hier wat suggesties voor je. Hier zijn enkele meisjesnamen die je kunnen inspireren en een alternatief kunnen bieden voor Liva:

 • Elena
 • Vera
 • Nova
 • Fenna
 • Luna

Deze namen hebben elk hun eigen unieke karakter en betekenis, en kunnen een prachtige keuze zijn voor je baby meisje. Ze worden misschien niet zo vaak gehoord als Liva, maar hebben zeker het potentieel om een blijvende indruk te maken.

Blijf lezen voor meer meisjesnamen suggesties en ontdek welke naam het beste bij jou en je kind past.

Namen met een vergelijkbare betekenis als Liva

Ben je geïnteresseerd in namen met een vergelijkbare betekenis als Liva? Hieronder hebben we een selectie van meisjesnamen met een vergelijkbare betekenis voor je samengesteld. Laat je inspireren en vind de perfecte naam voor je dochter.

 • Alina – Betekenis: ‘licht, helder’
 • Elina – Betekenis: ‘licht, fakkel’
 • Nova – Betekenis: ‘nieuw, ster’
 • Luna – Betekenis: ‘maan’
 • Amara – Betekenis: ‘eeuwig schoon’
 • Aurora – Betekenis: ‘dageraad’
 • Zara – Betekenis: ‘bloeiend, prinses’
 • Eva – Betekenis: ‘leven’
 • Anouk – Betekenis: ‘genade’
 • Nina – Betekenis: ‘sterk, dapper’

Hopelijk heb je hiermee wat inspiratie gekregen voor namen met een vergelijkbare betekenis als Liva!

Populaire meisjesnamen in Nederland

Naast Liva zijn er nog vele andere populaire meisjesnamen in Nederland. Hieronder presenteren we de top 10 van populaire meisjesnamen en geven we wat achtergrondinformatie over deze namen. Laat je inspireren en ontdek welke namen momenteel in trek zijn.

RankNaamBetekenis
1JuliaDe naam Julia is afgeleid van het Latijnse woord ‘ius’, wat ‘jeugdig’ of ‘levendig’ betekent. Het is een tijdloze naam die vaak gekozen wordt voor meisjes in Nederland.
2TessTess is een korte, krachtige naam die steeds populairder wordt. Het is een Engelse naam die ‘oogst’ of ‘zomer’ betekent.
3SophieDe naam Sophie is van Franse oorsprong en betekent ‘wijsheid’. Het is een elegante en tijdloze naam die al jarenlang in de top 10 van populaire meisjesnamen staat.
4LotteLotte is een Nederlandse naam en een afgeleide van Charlotte. Het betekent ‘vrij vrouw’ of ‘sterk’. Het is een lieve en speelse naam die veel voorkomt in Nederland.
5SarahSarah is een Hebreeuwse naam die ‘prinses’ betekent. Het is een tijdloze naam die wereldwijd geliefd is.
6LucyLucy is een Engelse naam die ‘licht’ betekent. Het is een vrolijke en energieke naam die steeds populairder wordt in Nederland.
7LisaLisa is een kort en krachtig naam van Hebreeuwse oorsprong, wat ‘God heeft geholpen’ betekent. Het is een geliefde naam die al vele jaren populair is.
8NoraNora is een Scandinavische naam die ‘licht’ of ‘helderheid’ betekent. Het is een elegante en tijdloze naam die steeds vaker gekozen wordt in Nederland.
9SofiaSofia is een variant van Sophie en heeft dezelfde betekenis, namelijk ‘wijsheid’. Het is een internationale naam die wereldwijd populair is.
10EvaEva is een bijbelse naam van Hebreeuwse oorsprong en betekent ‘leven’. Het is een tijdloze naam die al eeuwenlang gebruikt wordt.

Conclusie

In dit artikel hebben we de populariteit en betekenis van de naam Liva onderzocht en verschillende alternatieven en vergelijkbare namen besproken. We hebben ook gekeken naar de algemene trends in Nederlandse meisjesnamen. Hopelijk heb je nu een beter inzicht gekregen en genoeg inspiratie opgedaan voor het kiezen van een naam voor je kind.

De naam Liva is een populaire meisjesnaam in Nederland, maar er zijn ook vele andere mooie meisjesnamen waaruit je kunt kiezen. Als Liva niet helemaal jouw smaak is, hebben we suggesties gegeven voor unieke meisjesnamen als alternatief. Daarnaast hebben we namen met een vergelijkbare betekenis als Liva voorgesteld, zodat je nog meer keuzemogelijkheden hebt.

Het kiezen van een naam voor je kind is een belangrijke beslissing. Het is een naam die je kind zijn hele leven zal dragen en die een deel van zijn identiteit zal vormen. Door te kijken naar trends en betekenissen van namen, hopen we dat we je hebben kunnen helpen bij het maken van deze keuze.