Is Emma een Nederlandse naam?

Emma is een meisjesnaam. De naam is ontstaan uit het Germaanse woord ermena, wat “groot”, “geweldig” betekende. Oorspronkelijk was dat woord de bijnaam van de god van een Germaanse stam, de Herminonen. Emma is een veelgebruikte naam en staat in de top 3 van Nederlandse meisjesnamen.

Is Emma een mooie naam?

Emma is de populairste meisjesnaam van dit moment. In 2021 stond de naam op nummer 3 in de top 10 en kregen maar liefst 648 baby’s deze voornaam. De naam komt zo’n 20.000 keer voor, en ook nog eens 9.000 keer als tweede naam.

Welke naam past er bij Emma?

Deze namen passen bij EmmaLotte.Sophie.Luuk.Yara.Liv.Julia.Lars.Jesse.

Hoeveel mensen hebben de naam Julia?

Julia is de populair meisjesnaam die al eeuwen wordt gebruikt. Er zijn dan ook ruim 21.000 vrouwen en meisjes die zo heten, en nog eens rond de 10.000 die Julia als tweede naam hebben. In 2021 stond Julia op de eerste plaats van populairste meisjesnamen en kregen 753 meisjes deze naam.

Welke naam past bij Lotte?

Meisjesnaam Die Past Bij LotteSophie.sara.sanne.lisa.

Hoeveel keer komt de naam Jan voor?

Duits Johann, Hans, Hannes. Spaans Juan ([χwaː(n)]) Italiaans Giovanni of Gian.

Wat is Jan in het Italiaans?

Duits Johann, Hans, Hannes. Spaans Juan ([χwaː(n)]) Italiaans Giovanni of Gian.

Wie is Jan?

Is Elise een Engelse naam?

Elise is een Franse naam voor meisjes. De naam Elise wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse meisjes.

Hoe schrijf je de naam Elise?

Populariteit van de naam Elise Elise is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Elise tussen 19. De naam Elise is in 2021 in populariteit gestegen.

Waar komt de naam Elize vandaan?

Elize is afgeleid van Elisabeth. Elisabeth is een Hebreeuwse naam die betekent ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij Wie ik zweer’.