Is Laura een Italiaanse naam?

Herkomst en betekenis Laura Laura is afgeleid van Laurentius. Laurentius is een Latijnse naam met de betekenis ‘uit Laurentum’. Dit was een stad in Latium, een regio in het midden van Italië. Ook brengt men de naam wel in verband met ‘laurier’.

Wat is de betekenis van de naam Laura?

Laura is een meisjesnaam en stamt uit het Latijn. Het betekent ‘laurier’ of ‘gelauwerde’. Laura staat op plaats 43 in de top 100 van de meest gekozen meisjesnamen. In 2010 werden 293 pasgeboren meisjes Laura genoemd.

Is Laura een Spaanse naam?

Laura is een meisjesnaam en stamt uit het Latijn. Het betekent “laurier” of “gelauwerde”. Laura staat op plaats 43 in de top 100 van de meest gekozen meisjesnamen.

Welk land komt de naam Laura?

Laura is een meisjesnaam die afkomstig is van de taal Latijn. Het betekent de met de lauweren bekranste, laurierblad bladeren, eer, faam en ziel. De laurier werd in de Grieks-Romeinse tijd gebruikt als een symbool van overwinning, eer of roem. De naam staat voor de belichaming van overwinning en kracht.

Hoe populair is de naam Laura?

De populairste variant van Laurentius is Laura. Deze naam komt 31.500 keer voor en werd vooral veel gebruikt tussen 19. Een Russische vorm hiervan is Lara. Deze naam komt ongeveer 5.000 keer voor.

Hoe schrijf je Laura?

Deze namen passen bij SanneLotte.Sophie.Lynn.Nina.Elise.Eline.Luna.Merel.

Welke naam past bij Sanne?

Deze namen passen bij SanneLotte.Sophie.Lynn.Nina.Elise.Eline.Luna.Merel.

Wat past bij Vera?

Welke naam past bij Merle?

Welke naam past bij Merle?Lotte.Emma.Anna.Elise.Robin.Luna.Merel.Ella.