Is Laura een Italiaanse naam?

In dit artikel ontdek je of de naam Laura als een authentieke Italiaanse meisjesnaam beschouwd kan worden. We kijken naar de herkomst en betekenis van de naam en hoe deze in Italië wordt gebruikt.

 • Laura is afgeleid van het Latijnse woord “laurus”, wat laurier betekent.
 • De naam Laura heeft betekenissen zoals “laurierblad” en “overwinnend”.
 • Laura wordt beschouwd als een klassieke en elegante voornaam in Italië.
 • Het is een populaire naam in Italië en komt regelmatig voor in de top 100 van meisjesnamen.
 • Hoewel Laura internationaal gebruikt wordt, wordt het ook beschouwd als een authentiek Italiaanse naam.

Als je meer wilt weten over de Italiaanse naam Laura, lees dan verder in dit artikel.

Herkomst van de naam Laura

De naam Laura vindt zijn oorsprong in het Latijn. Het is afgeleid van het woord “laurus”, wat laurier betekent. Laurier staat symbool voor glorie en overwinning. In de Romeinse mythologie werd Laura beschreven als een nimf die begeerd werd door de god Apollo.

Betekenis van de naam Laura

De naam Laura heeft verschillende betekenissen, waaronder “laurierblad” en “overwinnend”. Het wordt ook geassocieerd met eigenschappen zoals moed, succes en schoonheid. In Italië wordt Laura beschouwd als een klassieke en elegante voornaam.

Tabel: Vergelijking van de betekenis van Laura met andere Italiaanse meisjesnamen

NaamBetekenis
LauraLaurierblad, overwinnend
SofiaWijsheid
GiovannaGod is genadig
IsabellaGod is mijn eed

Uit de bovenstaande tabel blijkt dat Laura een unieke betekenis heeft die gerelateerd is aan de laurierboom, terwijl andere Italiaanse namen verschillende betekenissen hebben die verband houden met goddelijke genade, wijsheid en trouw.

Betekenis van de naam Laura

De naam Laura heeft diverse betekenissen, waaronder “laurierblad” en “overwinnend”. Maar de betekenis van Laura gaat verder dan alleen woorden. Het heeft ook sterke associaties met eigenschappen zoals moed, succes en schoonheid.

In de Italiaanse cultuur wordt Laura beschouwd als een klassieke en elegante voornaam. Het heeft een tijdloze uitstraling en wordt vaak gekozen vanwege de diepe betekenis die het met zich meedraagt.

Om de betekenis van de naam Laura nog beter te begrijpen, werpen we een blik op de culturele achtergrond van de naam. In de Romeinse mythologie werd Laura beschreven als een beeldschone nimf die begeerd werd door de god Apollo. Deze mythologische verwijzing voegt een extra laag van schoonheid en mystiek toe aan de betekenis van de naam.

Betekenis van Laura in verschillende contexten

De betekenis van Laura kan verschillen afhankelijk van de context waarin de naam wordt gebruikt. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende interpretaties:

 1. Laurierblad: Laura is afgeleid van het Latijnse woord “laurus”, wat laurier betekent. Laurierbladeren werden in de oudheid beschouwd als een symbool van glorie en overwinning. De naam Laura kan daarom worden geassocieerd met succes en triomf.
 2. Overwinnend: Door de associatie met laurierbladeren wordt de naam Laura ook vaak geïnterpreteerd als “overwinnend”. Het verwijst naar het vermogen om obstakels te overwinnen en successen te behalen.
 3. Moedig: Laura wordt ook geassocieerd met moed en dapperheid. Deze betekenis komt voort uit de mythe van Laura als de geliefde van de dappere god Apollo.
 4. Succesvol: De naam Laura wordt vaak geassocieerd met succes in verschillende aspecten van het leven. Het symboliseert het streven naar persoonlijke en professionele groei, en het behalen van doelen.
 5. Schoonheid: Als een elegante en tijdloze naam roept Laura beelden op van schoonheid. Het wordt geassocieerd met charme, gratie en innerlijke en uiterlijke schoonheid.

In Italië wordt Laura gewaardeerd als een authentieke Italiaanse meisjesnaam die schoonheid, moed en succes belichaamt. Het is een naam die generaties lang wordt doorgegeven en nog steeds populair is bij nieuwe ouders.

Ga hieronder verder om de populariteit van de naam Laura in Italië te ontdekken.

Populariteit van de naam Laura in Italië

Laura is een populaire naam in Italië en behoort regelmatig tot de top 100 van populairste meisjesnamen. De naam wordt gewaardeerd vanwege zowel de mooie klank als de betekenis die het met zich meedraagt. Veel ouders kiezen ervoor om hun dochter Laura te noemen vanwege de traditionele en tijdloze uitstraling van de naam.

Om een beter beeld te krijgen van de populariteit van de naam Laura in Italië, werpen we een blik op enkele statistieken van de afgelopen jaren. Hieronder vind je een overzicht van het aantal nieuwgeboren meisjes dat de naam Laura heeft gekregen in Italië, per jaar:

JaarAantal Laura’s
20161.563
20171.521
20181.478
20191.437
20201.392

Uit deze cijfers blijkt dat de naam Laura de afgelopen jaren vrij stabiel is gebleven in populariteit. Hoewel er enige daling te zien is, blijft de naam nog steeds geliefd bij veel ouders in Italië.

De populariteit van de naam Laura kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals de esthetische aantrekkingskracht van de naam en de positieve associaties die ermee gepaard gaan. De traditionele en tijdloze uitstraling van de naam spreekt veel ouders aan, waardoor het een populaire keuze blijft.

Naast Laura zijn er nog vele andere populaire Italiaanse namen die ouders overwegen voor hun dochters. Hieronder volgt een lijst met enkele van deze namen:

 • Sofia
 • Giulia
 • Alessia
 • Marta
 • Greta

Deze namen behoren tot de populairste meisjesnamen in Italië en worden vaak gekozen vanwege hun mooie klank en culturele betekenis.

Laura als Italiaanse voornaam

Hoewel de naam Laura zijn oorsprong heeft in het Latijn, wordt het tegenwoordig beschouwd als een internationale voornaam die over de hele wereld wordt gebruikt. Het is echter ook een veelvoorkomende naam in Italiaanse families en kan daarom zeker als een authentieke Italiaanse meisjesnaam worden beschouwd.

Betekenis van Italiaanse namen in het algemeen

Italiaanse namen hebben een diepe betekenis en symboliseren vaak belangrijke waarden zoals familie, religie en schoonheid. Ze stralen vaak een klassieke en elegante uitstraling uit en worden veel gekozen vanwege hun culturele erfgoed en esthetiek. Italiaanse namen worden niet alleen in Italië gewaardeerd, maar over de hele wereld.

Conclusie

Na het analyseren van de herkomst, betekenis en populariteit van de naam Laura, kunnen we concluderen dat het zowel internationaal als binnen de Italiaanse cultuur beschouwd wordt als een authentieke en geliefde meisjesnaam. Met zijn mooie betekenis en lange geschiedenis als voornaam, is Laura een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met Italiaanse roots.

De naam Laura heeft zijn wortels in het Latijn en is afgeleid van het woord “laurus”, wat laurier betekent. Binnen de Romeinse mythologie werd Laura beschreven als een begeerlijke nimf die de aandacht trok van de god Apollo. Deze historische en mythologische connecties dragen bij aan de aantrekkingskracht van de naam.

In Italië is Laura een populaire naam die regelmatig voorkomt in de top 100 van populairste meisjesnamen. Het wordt gewaardeerd vanwege zijn klassieke en elegante uitstraling. Ouders kiezen vaak voor Laura vanwege de tijdloze charme van de naam en de betekenis die het met zich meedraagt.

Al met al is Laura een naam die zowel in binnen- als buitenland bekend en geliefd is. Met zijn Italiaanse oorsprong en internationale populariteit, is het een prachtige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met culturele betekenis.