Waar komt de naam Finne vandaan?

Finne is een Nederlandse naam voor jongens en meisjes. De naam Finne wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse meisjes. (13 keer vaker dan aan Nederlandse meisjes.) In Vlaanderen en Belgique wordt het (vrijwel) alleen aan meisjes gegeven.

Is Finn een meisjes naam?

Finn is een populaire jongensnaam. Hij wordt nog niet zo lang in Nederland gebruikt, voor 2000 kwam hij hier maar nauwelijks voor. Sindsdien is de populariteit ervan sterk gestegen en inmiddels hebben ruim 12.100 mannen en jongens deze naam. In 2021 stond Finn op de achtste plaats van populairste jongensnamen.

Wat betekent de naam Finne?

Finne is een jongensnaamnaam en betekent “zekerheid, moedige beschermer”.

Hoeveel meisjes heten Finn?

Antwoord: 14 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Finn genoemd in het Vlaams Gewest. Bron Statbel. In 2021 kregen 7 meisjes de naam Finn. Finn is het afgelopen jaar minder populair geworden.

Is Finn een Friese naam?

Finn is een Ierse naam voor jongens. De naam Finn wordt het vaakst gegeven aan Vlaamse jongens.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Hoe populair is mijn naam 2022?

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Noud, Mees en Bram zien we ook veel. Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia.

Hoe zeldzaam is mijn naam?