Wat betekent de naam Arie?

Arie is een Hebreewse jongensnaam. Het betekent `leeuw van God`.

Wat betekent je Arie?

Herkomst en betekenis Arie Arie is afgeleid van Adrianus. Adrianus is een jongensnaam die ‘inwoner van Adria’ of ‘afkomstig uit Adria’ betekent. Adria ligt in Italië, de Adriatische Zee heeft zijn naam ook aan deze plaats te danken.

Wat is Jan in het Italiaans?

Duits Johann, Hans, Hannes. Spaans Juan ([χwaː(n)]) Italiaans Giovanni of Gian.

Hoeveel kinderen heten Jan?

In 2021 kregen 325 jongens de naam Jan. 1642 jongens zijn de afgelopen 5 jaar Jan genoemd. Bron SVB. De jongensnaam Jan is in Nederland een populaire jongensnaam.

Waar komt die naam vandaan?

Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa. Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem.

Hoeveel mensen heten er Henk?

Henk is afgeleid van Hendrik. Was Hendrik in de Germaanse tijd en in de middeleeuwen een geliefde naam, ook nu komt hij nog heel veel voor. Het is zelfs de meest gebruikte naam met een h. Bijna 266.000 mannen dragen deze naam.

Hoe veel mensen heten Tim?

Nog altijd worden elk jaar rond de 400 jongens Tim genoemd. In totaal dragen ruim 31.000 mannen en jongens deze naam. De verkleinde vorm Timmy werd met name in de jaren tachtig gebruikt, maar deze naam is in Nederland nooit echt heel populair geworden. Ongeveer 800 mensen dragen deze naam.