Wat betekent mijn naam Maya?

Maya is een meisjesnaam die verschillende verklaringen heeft voor de herkomst. In de Oudindische taal Sanskriet betekent het ‘illusie’. Maya was de naam van de moeder van Boeddha. Ook kan de naam afkomstig zijn van het Hebreeuwse woord ‘mayim’.

Wat is de betekenis van Maja?

Maia, Grieks Maia. Oorspr. een van die woorden uit de kindertaal (die overal kunnen ontstaan) met de betekenis ‘moeder’, vandaar ‘moeder aarde’ (ook wel verklaard uit magia ‘de grote (godin)’). Naam van de dochter van Atlas, de mooiste van de Pleiaden, moeder van Hermes (Mercurius).

Wat is de betekenis van Mae?

Mae is een Hebreeuwse voornaam voor meisjes. De betekenis is `groots, meder, geboren in mei`. De populariteit van de naam bereikte in 2015 een hoogtepunt. De naam wordt ook wel gebruikt in combinatie met andere namen, waardoor een samengestelde naam ontstaat, zoals Maelynn, waarbij de naam Lynn is samengevoegd met Mae.

Waar komt de naam Mae vandaan?

Mae is een Hebreeuwse voornaam voor meisjes. De betekenis is `groots, meder, geboren in mei`. Mae kan ook zijn afgeleid van Maya. Dan is de herkomst uit Aziƫ.

Welke naam past bij Mae?

Deze namen passen bij MaeLotte.Emma.Luuk.Yara.Julia.Lars.Tim.Lynn.

Welke naam past bij Stan?

Deze namen passen bij StanLotte.Elise.Luna.Livia.