Wat is de bekendste meisjesnaam in België?

De volledige top 10 van meisjesnamen in 2020:België#1Olivia5482Emma5293Mila4894Louise432Nog 6 rijen•1

Hoeveel naamgenoten heb ik?

Als je benieuwd bent hoeveel naamgenoten jij hebt, kan je sinds kort gebruikmaken van de VRT-namenzoeker. Daarin zijn alle namen opgenomen die in het Belgische rijksregister voorkomen. De enige voorwaarde is dat de naam er minstens vijf keer in terugkomt.1

Wat is de meest populaire meisjesnaam?

Top 10 meisjesnamen Tess. Sophie. Emma. Mila. Zoë Julia. Yara. Saar.

Wat zijn de meest voorkomende namen?

Julia en Noah zijn de populairste namen van 2021. Er werden in Nederland 753 Julia’s en 945 Noah’s geboren. Noah stond vorig jaar ook al op 1 bij de jongens. Bij de meisjes was dat vorige keer nog Emma.

Wat is de populairste naam in de wereld?

Wereldwijd is de meest voorkomende naam Mohammed, al rekent men dan wel alle variaties ook mee, zoals Mohammad, Mohammed, Mohamed, Muhammed,Mahommed, Mehmed, Mehmet, Mahomet etc. Meer dan 15 miljoen mensen heten zo.

Hoe vaak komt een familienaam voor?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je precies achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt, maar ook hoe deze verspreid is binnen Nederland. Daarnaast biedt de namenbank veel achtergrondinformatie per achternaam. Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen.

Hoe vaak komt je naam voor?

Het Meertens Instituut houdt alle voornamen in een speciale databank bij. Door jouw voornaam op de Meertens-website in te vullen kun je precies terugvinden hoe populair jouw naam door de jaren heen is. Daarnaast kun je ook zien in welk gedeelte van Nederland jouw naam het meest voorkomt.

Wat is de beste meisjesnaam?

De top 100 meisjesnamen van dit moment.Emma.Julia.Mila.Tess.Sophie.ZoëSara.Nora.

Wat is de mooiste naam in Nederland?

Emma en Noah waren het afgelopen jaar de meest gekozen babynamen, meldt de Sociale Verzekeringsbank. Uit het jaarlijkse overzicht blijkt dat er vorig jaar 807 jongens met de naam Noah zijn aangegeven en er 685 baby’s zijn geboren die de naam Emma kregen. Ook in 2019 voerden Emma en Noah de namenlijst aan.

Wat zijn de populairste namen 2021?

Wat is de meeste jongens naam?

De populairste jongensnaam van 2021 was dezelfde naam als het jaar daarvoor: Noah. Deze mooie naam is in een jaar maar liefst aan 945 jongens gegeven.

Hoe origineel is mijn naam?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1