Wat is de betekenis van de naam Zoë?

Zoé is een prachtige, korte meisjesnaam. De naam Zoé (en ook Zoë en Zoey) komt uit het Grieks en betekent ‘Leven”. De geschiedenis van Zoé begint in de derde eeuw toen de Alexandrijnse joden Eva, wat ‘leven’ betekent, vertaalden naar het Griekse equivalent Zoe.

Hoe oud is de naam Zoë?

De naam Zoé (en ook Zoë en Zoey) komt uit het Grieks en betekent ‘Leven”. De geschiedenis van Zoé begint in de derde eeuw toen de Alexandrijnse joden Eva, wat ‘leven’ betekent, vertaalden naar het Griekse equivalent Zoe.

Wat past er bij de naam Zoë?

Deze namen passen bij ZoeyLotte.Emma.Sophie.Luuk.Bram.Yara.Liv.Zoë

Hoeveel kinderen heten Zoë?

Aantallen en varianten Zoë De naam is vooral de afgelopen vijftien jaar erg populair geworden. In 2013 steeg de naam ineens van plaats 22 naar plek 10 en in 2018 behaalde Zoë voor het eerst de top 5 van populairste meisjesnamen. In 2021 stond ze op plek 9 van de top 10. 569 meisjes kregen in dat jaar de naam Zoë.

Hoeveel komt de naam voor?

De eenvoudigste manier om te zien hoe vaak je naam voorkomt, is door je naam op te zoeken in de zoekbalk op de homepage. In sommige gevallen stuurt de zoekbalk je direct naar jouw naampagina. Maar als je bijvoorbeeld Bo heet, krijg je eerst nog allerlei namen te zien waar -bo- in voorkomt.3

Welke naam past bij Chloé?

Deze namen passen bij ChloéSophie.Luuk.Julia.Lars.Lynn.Nina.Thomas.Elise.

Is Liv een Nederlandse naam?

Iva is een meisjesnaam. De naam Iva is Nederlands.

Wat is de betekenis van de naam Liz?

Chloé en Cloé spreek je uit als klooWEE.1

Hoe spreek je uit Chloë?

Chloé en Cloé spreek je uit als klooWEE.1

Hoeveel mensen heten Chloé?

Wie was Chloe?

Chloë Chloë, de ontkiemende of groenende, was in Attica de bijnaam van Demeter (Ceres), de beschermgodin van het jonge graan.