Wat is de meest voorkomende naam in Engeland?

Ben je nieuwsgierig naar welke naam het meest voorkomt in Engeland? In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en ook ingaan op populaire Engelse namen en interessante statistieken en trends.

 • Ontdek de meest voorkomende naam in Engeland
 • Verken populaire Engelse namen
 • Leer meer over de statistieken en trends van namen in Engeland
 • Ontdek Engelse babynamen
 • En nog veel meer!

Populaire Engelse namen

In Engeland zijn er tal van populaire namen die ouders kiezen voor hun kinderen. Zowel traditionele als moderne namen zijn geliefd onder ouders in Engeland. Hieronder vind je een lijst met enkele veelvoorkomende Engelse namen:

 1. William
 2. Olivia
 3. James
 4. Amelia
 5. Jack
 6. Emily
 7. Thomas
 8. Isabella
 9. Henry
 10. Sophia

Deze namen hebben een rijke geschiedenis en blijven populair vanwege hun tijdloze karakter. Ze hebben vaak een betekenisvolle achtergrond en hebben bijgedragen aan de culturele erfenis van Engeland.

Statistieken en trends van namen in Engeland

In deze sectie richten we ons op statistieken en trends met betrekking tot namen in Engeland. We bekijken de topnamen van de afgelopen jaren en analyseren mogelijke trends die invloed hebben op naamkeuzes in Engeland.

Om een beter inzicht te krijgen in de populariteit van namen in Engeland, hebben we de gegevens van de laatste vijf jaar verzameld en geanalyseerd. Hieronder vind je een overzicht van de top 10 jongensnamen en meisjesnamen in Engeland:

Top 10 jongensnamenTop 10 meisjesnamen
WilliamOlivia
JamesAmelia
OliverLily
JackEmily
NoahAva
HarryIsabella
GeorgeMia
ThomasSophia
CharlieCharlotte
LeoGrace

Uit deze gegevens kunnen we zien dat namen zoals William, Olivia, en James de afgelopen jaren consistent populair zijn gebleven. Daarnaast zien we dat namen zoals Noah en Isabella ook steeds vaker voorkomen in Engeland. Het lijkt erop dat er een mix is van traditionele en moderne namen die ouders in Engeland kiezen voor hun kinderen.

Naast het bekijken van de topnamen, is het ook interessant om te kijken naar mogelijke trends in naamkeuzes. Eén opvallende trend is bijvoorbeeld de stijgende populariteit van genderneutrale namen. Steeds meer ouders kiezen namen die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn, zoals Charlie en Taylor.

Daarnaast zijn er ook trends te zien in namen die geïnspireerd zijn door popcultuur, zoals namen van bekende personages uit films, boeken en series. Denk bijvoorbeeld aan namen zoals Harry (Potter), Arya (Stark), en Elsa (Frozen).

Als we naar de toekomst kijken, kunnen we verwachten dat deze trends zich zullen voortzetten en dat er mogelijk nieuwe trends zullen ontstaan. Namen zijn een persoonlijke keuze en kunnen sterk worden beïnvloed door allerlei factoren, waaronder mode, popcultuur en persoonlijke voorkeuren.

Engelse babynamen

Als het gaat om het kiezen van een naam voor je pasgeborene, zijn Engelse babynamen altijd een populaire keuze onder ouders in Engeland. Deze namen hebben een tijdloze charme en brengen een gevoel van elegantie met zich mee. Hieronder vind je een lijst met enkele van de meest geliefde en populaire Engelse babynamen:

 • Oliver
 • Amelia
 • Harry
 • Olivia
 • Jack
 • Emily
 • George
 • Charlotte
 • William
 • Ava

Deze namen hebben door de jaren heen een blijvende aantrekkingskracht behouden en hebben een prominente plaats ingenomen in de lijst van favorieten in Engeland. Ouders kiezen vaak voor deze namen vanwege hun elegantie, betekenis en culturele betekenis.

Als je op zoek bent naar een klassieke en tijdloze naam voor je baby, dan zijn Engelse babynamen een uitstekende keuze. Ze hebben een verfijnde en elegante uitstraling die nooit uit de mode raakt.

Namen voor jongensNamen voor meisjes
OliverAmelia
HarryOlivia
JackEmily
GeorgeCharlotte
WilliamAva

Merk op dat deze lijst slechts een greep is uit de vele prachtige Engelse babynamen die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om een naam te kiezen die bij jou en je partner past en die een speciale betekenis heeft voor jullie beiden. Of je nu kiest voor een traditionele Engelse naam of een meer trendy optie, jouw keuze zal je kind een unieke identiteit geven die hem of haar zal begeleiden door het leven.

De meest voorkomende naam in Engeland

Ben je benieuwd naar de meest voorkomende naam in Engeland? Volgens recente statistieken en gegevens is ‘Oliver’ de meest populaire naam onder pasgeborenen in Engeland. Met zijn Engelse oorsprong en charmante klank, heeft deze naam de harten van vele ouders veroverd.

De populariteit van ‘Oliver’ wordt weerspiegeld in de trend van namen die ouders in Engeland kiezen voor hun kinderen. Het is een naam die zowel traditioneel als tijdloos is, waardoor het een favoriete keuze is voor veel gezinnen. Naast ‘Oliver’ zijn er ook andere namen die vaak voorkomen in Engeland, zoals ‘Harry’, ‘George’, ‘Isla’, en ‘Amelia’.

De keuze voor een naam is een persoonlijke beslissing voor ouders, maar het is altijd interessant om te zien welke namen het meest worden gekozen. Door de meest voorkomende namen in Engeland te onderzoeken, kunnen we een beter inzicht krijgen in de trends en voorkeuren van ouders over de jaren heen.

Of je nu inspiratie zoekt voor je eigen toekomstige kindernamen of gewoon nieuwsgierig bent naar de topnamen in Engeland, het is duidelijk dat ‘Oliver’ momenteel de kroon spant. Met zijn populariteit en betekenisvolle klank zal deze naam naar verwachting nog vele jaren een geliefde keuze blijven onder ouders in Engeland.