Wat is de populairste jongensnaam in Nederland?

Top 10 jongensnamen Nederland1Noah2Sem3Liam & Lucas4Daan5FinnNog 5 rijen

Welke namen zijn het meest gekozen in 2021?

De landelijke top tien populairste namen van 2021Julia.Mila.Emma.Nora.Olivia.Sophie.Tess.Milou.•

Wat is de meest voorkomende naam in Nederland?

De namen Emma en Noah waren in 2020 het meest favoriet blijkt uit het verslag van de Sociale Verzekeringsbank. Vorig jaar ontvingen 807 jongens de naam Noah en 685 baby’s de naam Emma. Opvallend gegeven: ook in 2019 stonden de babynamen Emma en Noah bovenaan het namenlijstje.

Wat is de top 10 jongensnamen?

Top 10 meest populaire jongensnamenDaan.Levi.Lucas.Finn.Luuk.Liam.Milan.Mees.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Hoe populair is mijn naam 2022?

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Noud, Mees en Bram zien we ook veel. Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia.

Wat is de populairste naam in de wereld?

Wereldwijd is de meest voorkomende naam Mohammed, al rekent men dan wel alle variaties ook mee, zoals Mohammad, Mohammed, Mohamed, Muhammed,Mahommed, Mehmed, Mehmet, Mahomet etc. Meer dan 15 miljoen mensen heten zo.

Wat is de minst voorkomende naam in Nederland?

Wat is de minst voorkomende achternaam in Nederland?

Er komen veel zeldzame achternamen voor in het dorp. Op de tweede plek eindigt de naam Oene, die minder dan 100 keer voorkomt in Nederland. Oene is afgeleid van de naam van de vader, ook wel patroniem genoemd, of van een aardrijkskundige locatie, ook wel toponiem genoemd.

Wat zijn jongens en meisjesnamen?

25x de leukste unisex namen voor jongens én meisjesGuus. Guus voor jongens kennen we natuurlijk allemaal wel. … Daan. Vroeger kregen meisjes vaker de naam Danielle en jongens de naam Daniel, maar tegenwoordig zijn er steeds meer meisjes met de verkorte variant Daan. … Sam. … Kris. … Robin. … René(e) … Max(im) … Mick(y)•1

Hoe origineel is mijn naam?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.1