Wat zijn Griekse namen?

Hieronder ziet u de betekenis van Griekse jongensnamen….Griekse namen – Jongensnamen – De Griekse Gids.NaamBetekenis of enige uitlegErosGod van de liefdeEsdrasGeholpen door God (variant van Esra)Nog 238 rijen

Wat is een Griekse naam?

Griekse namen – Meisjesnamen – De Griekse Gids Volgens de Griekse traditie worden kinderen meestal vernoemd naar hun grootouders, maar tot de baby is gedoopt, wordt de naam nog niet gebruikt. Bijna elke naam in Griekenland is gekoppeld aan de naam van een heilige.

Welke naam betekent vertrouwen?

Herkomst en betekenis Vera Vera is een meisjesnaam die afstamt van het Russische Wera. Dit betekent ‘geloof, vertrouwen’. Ook wordt de naam in verband gebracht met het Latijnse woord ‘verus’, dat ‘waar, oprecht’ betekent.

Welke naam betekent verbinding?

Iris zorgde namelijk voor verbinding tussen mensen en goden met prachtige regenbogen.

Welke naam betekent rots?

Herkomst en betekenis Peter Petrus is een jongensnaam die komt van het Griekse ‘petra. Dit betekent ‘rots’, als een symbool van vastheid en betrouwbaarheid.

Waar komt de naam Jani vandaan?

Jani = jani is een Finse jongensnaam. Het betekent `God is verzoenend`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam jani wordt voornamelijk gebruikt in Finland en in Hongarije.

Welke naam betekent krachtig?

Dan is Mink een perfecte stoere jongensnaam. Deze aparte Friese naam betekent namelijk ‘kracht’ en ‘sterk’. Kort, krachtig en lekker alternatief.

Welke naam betekent geschenk van God?

Mattias betekent geschenk van God. Micha betekent die als God is. Mozes betekent uit het water gehaald. De naam Nathan betekent geschenk van God.

Welke naam betekent geluk?

Babynamen die ‘Liefde’ betekenenAmor (liefde in het Spaans)Valentijn.David (betekent ‘geliefd’ in het Hebreeuws)Prem (betekent liefde in het Hindi)Romeo.Eros (god van de liefde)Amaru (onsterfelijke liefde)Lennan (geliefde)

Welke naam betekent liefde?

Babynamen die ‘Liefde’ betekenenAmor (liefde in het Spaans)Valentijn.David (betekent ‘geliefd’ in het Hebreeuws)Prem (betekent liefde in het Hindi)Romeo.Eros (god van de liefde)Amaru (onsterfelijke liefde)Lennan (geliefde)

Wat is het verschil tussen naam en voornaam?

Wat is de betekenis van mijn naam?

mijn – Bezittelijk voornaamwoord 1. van de eerste persoon enkelvoud ♢ Mijn huis staat op een heuvel. mijn – Zelfstandignaamwoord 1. een plaats waar delfstoffen gewonnen worden, onderaards of in een open groeve 2.

Welke naam betekent vreugde?

De naam Kye wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens. Het betekent ‘geluk, vreugde’.

Hoeveel kinderen heten Peter?

174 jongens zijn de afgelopen 5 jaar Peter genoemd. Bron SVB. De jongensnaam Peter is in Nederland een zeldzame jongensnaam. Peter als jongensnaam is het afgelopen jaar minder populair geworden.