Welke naam betekend vrijheid?

Hieronder ziet u de betekenis van Griekse jongensnamen….Griekse namen – Meisjesnamen – De Griekse Gids.NaamBetekenis of enige uitlegEleftheriaVrijheidElektraVonk, barnsteen, schitterendNog 232 rijen

Welke namen betekenen vrijheid?

Griekse namen – Meisjesnamen – De Griekse GidsNaamBetekenis of enige uitlegEleftheriaVrijheidElektraVonk, barnsteen, schitterendEleni, ElenaLicht, fakkel, de stralendeElisabeth, ElissaGewijd aan GodNog 230 rijen

Welke naam betekent vriendelijk?

Herkomst en betekenis Lina Hier betekent Lina ’teder, vriendelijk, zacht’. Ook in India is de naam bekend. In het Sanskriet (Oudindisch) heeft de naam ‘verenigd’ als betekenis.

Welke naam brengt geluk?

De naam Kye wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens. Het betekent ‘geluk, vreugde’.

Welke naam betekent strijder?

Boris is van oorsprong Slavisch en betekent ‘strijder’, ‘bos’ en ‘glorieus in het gevecht’. Wij zijn helemaal in de gloria van deze naam!

Welke naam betekent kracht?

Namen met ‘kracht’ als betekenis: meisjesMaud. Een Maud kan de hele wereld aan: de naam betekent namelijk ‘sterk in strijd’.Lotta. Deze Latijnse naam wordt het vaakst gegeven aan Noorse meisjes. … Rixt. Een stoere naam met een stoere betekenis: ‘sterk, machtig’.Imara. … Millie. … Carlijne. … Liena. … Valerie.

Welke naam betekent gevoelig?

Nada is afgeleid van Nadia. De betekenis is ‘hoop’. De naam komt ook voor in het Arabisch. Dan betekent het ‘gevoelig’ of ‘de roepende’.

Welke naam betekent schoonheid?

De Arabische jongensnaam Jamil betekent ‘schoonheid’. Maar gelukkig bestaat hier ook gewoon een prachtige meisjesvariant van. Jamila is geen onbekende naam in Nederland, maar wel vrij uniek. Er worden jaarlijks gemiddeld 15 Jamila’s geboren.1

Welke naam betekent geliefd?

Mila. Mila betekent ‘geliefd’. Het is een andere vorm van Slavische namen met ‘milu’ erin.

Welke naam betekent mooi?

Mattias betekent geschenk van God. Micha betekent die als God is. Mozes betekent uit het water gehaald. De naam Nathan betekent geschenk van God.

Welke naam betekent geschenk van God?

Mattias betekent geschenk van God. Micha betekent die als God is. Mozes betekent uit het water gehaald. De naam Nathan betekent geschenk van God.

Welke naam betekent licht?

Welke naam betekent vrolijk?

Tatum is een Engelse naam en betekent ‘vrolijk’ en ‘gelukkig’. Tatum is jullie eigen vrolijke, geluksbrenger. Deze korte, maar krachtige naam komt uit het Hebreeuws.1

Welke naam betekent doorzetter?

Darragh. Deze naam wordt voor zowel jongens als meisjes gebruikt. De naam betekent “kracht, doorzettingsvermogen” en is ook de naam van de God van Onderwereld in de Keltische mythologie. Het is ook een naam die door veel oude koningen gedragen werd.

Welke naam betekenis Zonnestraal?

Anshul betekent zonnestraal. Topnaam dus voor een stralend kind!

Welke naam betekent de sterke?

830 namen die `sterk` in de betekenis hebbenEmma. Meisjesnamen (9203) Ambitieus, sterk.Lotte. Meisjesnamen (7635) sterk, dapper, vrij.Maud. Meisjesnamen (5760) sterk in strijd.Amy. Meisjesnamen (4345) Ambitieus, sterk.Charlotte. Meisjesnamen (3340) … Emily. Meisjesnamen (2770) … Boaz. Jongensnamen (2675) … Jurre. Jongensnamen (2390)