Betekenis van de naam Noa

De naam Noa heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de culturele en taalkundige context. In het Hebreeuws betekent Noa “beweging” of “beweeglijkheid”, maar wordt ook geassocieerd met “rust” en “troost”. Deze ogenschijnlijke tegenstelling weerspiegelt de veelzijdigheid van de naam. In de Bijbel komt Noa voor als een van de vijf dochters van Zelafead, wat de naam een rijke historische en religieuze achtergrond geeft. In sommige culturen wordt Noa gezien als een variant van Noah, wat “rust” of “troost” betekent.

De naam heeft in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, vooral als meisjesnaam, maar wordt in sommige landen ook voor jongens gebruikt. De eenvoud en welluidendheid van Noa, gecombineerd met zijn diepgaande betekenissen, maken het een aantrekkelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met zowel moderne als traditionele connotaties.

 • De betekenis van de naam Noa kan variëren afhankelijk van de cultuur waaruit het is afgeleid.
 • Noa is een uniseks naam die geschikt is voor zowel meisjes als jongens.
 • De naam Noa heeft betekenissen zoals “rust”, “troost”, “beweging” en “mijn liefde”.
 • Noa wordt vaak gekozen als babynaam vanwege zijn mooie betekenis en trendy karakter.
 • Er zijn verschillende beroemde mensen met de naam Noa, zoals zangeres Noa uit Israël.

De betekenis van de naam Noa

De naam Noa heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de cultuur waaruit het is afgeleid. In het Hebreeuws betekent Noa “rust” of “troost”. In het Japans staat Noa voor “mijn liefde”. Het heeft ook de betekenis van “beweging” in het Polynesisch. Er zijn dus verschillende interpretaties van de betekenis van de naam Noa.

De naam Noa kent verschillende oorsprongen. In het Hebreeuws is het een meisjesnaam die teruggaat naar het Oude Testament, waar Noa de dochter was van Zelofhad. In Japan is Noa een jongensnaam en heeft het zijn wortels in de Japanse cultuur. Het kan ook een genderneutrale naam zijn die wereldwijd wordt gebruikt.

Oorsprong Geslacht
Hebreeuws Meisjesnaam
Japan Jongensnaam
Wereldwijd Genderneutrale naam

Noa als babynaam

Noa is een populaire keuze als babynaam. Ouders kiezen vaak voor deze naam vanwege de mooie betekenis en de uniseks aard ervan. Het is een naam die zowel aan meisjes als jongens kan worden gegeven, waardoor het een moderne en trendy keuze is.

Geslacht Aantal keer gegeven in 2020 Populariteit
Meisjes 345 Top 10
Jongens 287 Top 20

De naam Noa heeft een vaste oorsprong en betekenis, maar de interpretatie en persoonlijke betekenis ervan kunnen variëren. Sommige mensen kiezen deze naam vanwege de associatie met rust en troost, terwijl anderen het simpelweg een mooie en unieke naam vinden.

Alternatieve betekenissen van de naam Noa

Naast de bovengenoemde betekenissen, kan Noa ook worden geïnterpreteerd als “beweging” of “bron van vreugde”. Deze verschillende betekenissen maken Noa een veelzijdige en interessante naam om te dragen.

 • Rust
 • Troost
 • Mijn liefde
 • Beweging
 • Bron van vreugde

Noa is een naam met diverse connotaties en kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Of je nu geïntrigeerd bent door de betekenis van “rust” en “troost”, of de energie en vreugde die de naam uitstraalt, Noa biedt een breed scala aan betekenissen die passen bij de persoonlijkheid en eigenschappen van een individu.

Cultuur Betekenis van de naam Noa
Hebreeuws Rust, Troost
Japans Mijn liefde
Polynesisch Beweging
Diverse culturen Bron van vreugde

Betekenis van Noa in verschillende culturen

De naam Noa heeft verschillende betekenissen afhankelijk van de cultuur.
In het Hebreeuws betekent Noa “rust” of “troost”. In het Japans staat Noa voor “mijn liefde”.
Polynesië interpreteert Noa als “beweging”.

De verschillende betekenissen van de naam Noa in diverse culturen zijn fascinerend om te ontdekken.
Het illustreert hoe taal en cultuur de interpretatie van namen kunnen beïnvloeden.

Cultuur Betekenis
Hebreeuws Rust, troost
Japans Mijn liefde
Polynesisch Beweging

Populaire combinaties met de naam Noa

Noa is een veelzijdige naam die vaak wordt gecombineerd met andere namen om iets unieks te creëren. Deze combinaties geven de naam Noa een persoonlijk tintje en laten zien hoe goed het kan samengaan met andere namen. Hier zijn enkele populaire combinaties met de naam Noa:

 • Noa Marie
 • Noa Sophie
 • Noa Benjamin

Door Noa te combineren met andere namen kunnen ouders een betekenisvolle en harmonische naam voor hun kind creëren. Of het nu gaat om een aantrekkelijke klankcombinatie of de betekenis achter de gecombineerde namen, deze combinaties geven Noa een uniek karakter.

De naam Noa is gedragen door verschillende beroemde individuen, zowel in de entertainmentindustrie als in de sportwereld.

Zangeres Noa

Een van de bekendste personen met de naam Noa is de Israëlische zangeres Noa. Ze heeft internationale bekendheid verworven met haar prachtige stem en unieke muziekstijl.

Sporters en acteurs

Naast zangeressen zijn er ook sporters en acteurs die de naam Noa dragen. Hoewel er verschillende individuen zijn, hebben ze allemaal iets gemeen: ze hebben talent en succes bereikt in hun respectieve vakgebieden.

Het feit dat deze beroemde mensen de naam Noa dragen, illustreert de veelzijdigheid en het potentieel van deze babynaam. Het is een naam die kan worden gedragen door mensen met verschillende talenten en prestaties.

Noa als trendy babynaam

Noa is een populaire en trendy keuze als babynaam. De naam Noa heeft een mooie betekenis en is geschikt voor zowel meisjes als jongens. Deze naam wordt wereldwijd gebruikt en blijft populair vanwege zijn uniseks aard en zijn diverse oorsprong.

Noa is een tijdloze en mooie keuze voor ouders die iets speciaals willen voor hun kind. De betekenis van de naam, zoals “rust” of “troost” in het Hebreeuws en “mijn liefde” in het Japans, voegt een diepere waarde toe aan de naam. Noa is een naam die krachtig en sierlijk klinkt en zich goed aanpast aan verschillende namencombinaties. Populaire combinaties zijn bijvoorbeeld Noa Marie, Noa Sophie en Noa Benjamin.

Met de naam Noa geef je je kind een naam die zowel modern als tijdloos is. Het is een naam die indruk maakt en een gevoel van uniciteit en eigenheid geeft. Als je op zoek bent naar een trendy babynaam met een mooie betekenis, dan is Noa een uitstekende keuze.