Jongensnaam: Aaron

Alles over de naam Aaron

De jongensnaam Aaron staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 118 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 145 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De verlichte, Berg van kracht, Groot is de naam van God.

Herkomst en betekenis van de naam Aaron

Aaron is een bekende en populaire jongensnaam. Sommigen zeggen dat de naam Aäron uit het Hebreeuws komt en anderen uit het oude Egypte, waarschijnlijk van het Egyptische rn “(Gods) naam is groot”. In het Oude Testament was Aäron, Mozes’ oudere broer, door God aangesteld om voor zijn broer te spreken, de eerste hogepriester van de Israëlieten. Hij wordt soms gespeld als Aharon in het Hebreeuws, Aaran in het Jiddisch en Haroun of Harun in het Arabisch. In Nederland is de naam “Aaron” ook populair bij de ouders.
De naam Aäron in de Bijbel is dus van Hebreeuwse oorsprong en betekent waarschijnlijk “verlichte”. Het is de naam van de broer van Mozes, de eerste hogepriester van Israël (Exodus 4,14, 6,20 e.v.). Aaron (Hebreeuws אַהֲ, ‘ahǎron.) Aaron was de aartsvader van alle priesters. In de rooms-katholieke kerk wordt zijn naamdag gevierd op 1 juli. In de Koran, wordt Aaron ‘Harun’ genoemd.
Aaron komt vaak voor in de top 100 van jongensnamen en is nog steeds een tijdloos aantrekkelijke naam; de zachtheid van de eerste dubbele klinker in Aaron geeft hem een aantrekkelijke zachtheid.
In Nederland bestaan verschillende spellingsvarianten, zoals Aaron , Äaron , Aarön , Aáron , Aåron , Ààron enz.
In de VS zijn Aaron Burr en de componist Aaron Copland bekend, evenals Aaron Eckert en Aaron Paul. Maar Aaron is er al veel langer. Aaron komt voor in het werk van Shakespeare (als personage in William Shakespeare’s toneelstuk Titus Andronicus), James Fenimore Cooper en George Eliot. De middelste naam van Elvis Presley wordt gespeld als Aron, een van de vele spellingsvarianten, waaronder Arun. Aaron Bezemer en Aaron Blommaert zijn bekend in Nederland en België. De naam Aaron wordt ook regelmatig als achternaam gebruikt, vooral in Engelssprekende landen. En Aaron is ook een geliefde naam voor personages in games, boeken, series en films. Voorbeelden hiervan zijn Sir Aaron, een personage in de Japanse animatiefilm Pokémon 8: Lucario and the Island of Miracles, en Aaron, de hoofdpersoon van Lunanauts. Vampier Hunters.
Sommige planten staan bekend als aaronroede en aaronbaard.

Opbouw van de naam Aaron

De naam Aaron bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Aaron is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Aaron zijn .

Spelling van de naam Aaron

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
A Amsterdam
R Roma
O Oslo
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
A Anna
R Rudolf
O Otto
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
A Alfa
R Romeo
O Oscar
N November