Jongensnaam: Anouar

Alles over de naam Anouar

De jongensnaam Anouar staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 426 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 39 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lichter, Lichtgevender.

Herkomst en betekenis van de naam Anouar

Anouar is een Arabische jongensnaam. De naam is afgeleid van het Arabische woord ʼanwar, dat “stralend, helder, knap, een verzameling van licht, stralend” betekent. Anwar Hadam is de leider van het Islamitisch Salvatiefront (FIS), een Algerijnse islamistische partij, en werd met het FIS-kaartje verkozen voor de parlementsverkiezingen van 1991, de eerste meerpartijenverkiezingen in Algerije.2) Anwar Ibrahim (geboren in 1947) is een Maleisisch politicus. Hij is de stichter en leider van de Volkspartij voor Gerechtigheid.3) Al Anwar (De Lichten) is een Arabischtalige krant die in Libanon wordt gepubliceerd. Het is een van de belangrijkste kranten in het land.
Naamvarianten zijn Anwaar, Anwer en Anvar. In Albanië, Bosnië, Kosovo en Turkije noemen ouders hun kinderen vaak Enver. In Nederland zijn verschillende voetballers met deze naam bekend, waaronder Anuar Diba, Anuar Haduir en Anuar Kari.

Opbouw van de naam Anouar

De naam Anouar bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Anouar is Arabisch. Andere namen die lijken op Anouar zijn .

Spelling van de naam Anouar

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
N New York
O Oslo
U Uppsala
A Amsterdam
R Roma

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
N Nico
O Otto
U Utrecht
A Anna
R Rudolf

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
N November
O Oscar
U Uniform
A Alfa
R Romeo