Jongensnaam: Arda

Alles over de naam Arda

De jongensnaam Arda staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 560 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 27 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Scepter, Als Een Adelaar Heersend.

Herkomst en betekenis van de naam Arda

Arda is een stoere jongensnaam; de naam Arda heeft verschillende betekenissen in verschillende talen, landen en culturen en kan zowel dezelfde als verschillende betekenissen hebben De naam Arda is een mannelijke naam die wordt gebruikt in Turkije. In het Turks is Arda een wandelstok, een stok die in de grond wordt geplant om een plaats te markeren; deze laatste (opvolger) is de rivier Arda (een belangrijke zijrivier van de rivier Maritsa in de regio Edirne); een zeer oude Turkse naam in Oeigoerse teksten; een Armeense vrouwennaam (bekend van prinses Arda van Armenië en anderen); een Somalische vrouwelijke namen, en, afzonderlijk, enkele namen van oud-Engelse oorsprong.
Arda is ook een oude Germaanse naam. Vrouwelijke vorm van de naam Aran; Aran- is de stam van een Germaanse naam die “adelaar, adelaar” betekent. Arda Turan (voetballer) en Arda Kral (acteur) zijn bekende voorbeelden.

Opbouw van de naam Arda

De naam Arda bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Arda is Turks. Andere namen die lijken op Arda zijn .

Spelling van de naam Arda

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
R Roma
D Danemark
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
R Rudolf
D Dirk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
R Romeo
D Delta
A Alfa