Jongensnaam: Dani

Alles over de naam Dani

De jongensnaam Dani staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 81 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 204 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bedwingen, Overwinnen, Borg, Garantie.

Herkomst en betekenis van de naam Dani

De naam Damin is een jongensnaam. Damin is al enkele jaren een zeer populaire naam in Nederland. De betekenis van de naam Damin varieert tussen talen, landen en culturen, soms met dezelfde betekenis en soms met verschillende betekenissen Damin is een naam afgeleid van het Griekse Damianus. Deze naam is verwant aan het Griekse woord damazein “onderwerpen”. Damin is dus een variant van Damian, Damien en Damon. Deze namen betekenen ook onderwerpen, temmen of veroveren. Een vrouwelijke variant is Damina. Damin is ook een naam van Arabische oorsprong. Damin is een variant van Zamin en heeft precies dezelfde betekenis en uitspraak. Damin of Zamin betekent “borg” in het Arabisch.
Damin of Zamin is correct en aanvaardbaar. Als u de voorkeur geeft aan deze variant en de naam wilt uitspreken zoals hij gespeld wordt (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat volkomen prima. Damin is ook een Hindoestaanse naam. De betekenis van Damin is dan “overwinnen, zelfbeheersing”.
De naam Damin is de laatste tien jaar populair geworden in Nederland en België. Ouders beslissen ongeveer 70 keer per jaar over de naam. Buiten Nederland is de naam zeldzaam. Bekende namen zijn Damien Reiss (muzikant) en Damin McCauley (acteur).

Opbouw van de naam Dani

De naam Dani bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Damin is Grieks. Andere namen die lijken op Dani zijn .

Spelling van de naam Dani

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
A Amsterdam
M Madagaskar
I Italia
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
A Anna
M Maria
I Izak
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
A Alfa
M Mike
I India
N November