Jongensnaam: Elijah

Alles over de naam Elijah

De jongensnaam Elijah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 118 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 145 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Jahweh Is (mijn) God, Verhevenheid, Hoogte.

Herkomst en betekenis van de naam Elijah

Elia (/ɪˈ, Hebreeuws: אֵלִיָ, Eliyahu) is een mannennaam ontleend aan de Hebreeuwse Bijbelse profeet Elia. Het betekent “Mijn God is Jahweh/YHWH”.
Elijah is een verenigde vorm van de Hebreeuwse naam Eliyahu. Volgens de Koran en de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, is Elia een profeet.

Er zijn veel beroemde mensen met de naam Elijah. Elijah Wood is een acteur uit de Lord of the Rings-serie en de film Eternal Sunshine/Spotless Mind. Elijah Muhammad is de leider van de Nation of Islam. Atleten zijn onder meer de Britse voetballer Elijah Adekugbe (geboren in 1996), de Amerikaanse voetballer Elijah Pitts en de professionele snowboarder Elijah Teter. Andere Elijahs zijn politicus Elijah Cummings en muzikant Elijah Blue Allman (zoon van Cher en Greg Allman).

Opbouw van de naam Elijah

De naam Elijah bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Elijah is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Elijah zijn .

Spelling van de naam Elijah

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
J Jérusalem
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
J Jan
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
J Juliett
A Alfa
H Hotel