Jongensnaam: Finn

Alles over de naam Finn

De jongensnaam Finn staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 8 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 632 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Eerlijk, Finnen, Man uit Finland.

Herkomst en betekenis van de naam Finn

Er zijn verschillende variaties over de betekenis en de oorsprong van de naam Finn. Dit komt ook omdat de naam Fynn ook bestaat en mogelijk verwant is aan Finn. In de eerste variant is de naam Finn een mannelijke naam van Ierse oorsprong die “eerlijke man” betekent. Het is ook een Noorse naam die “man uit Finland” betekent.
Finn is de naam van de grote held uit de Ierse mythologie, Finn MacCool (ook bekend als Fionn Mac Cumhaill), een naam van grote energie en charme (voor de Ieren). Finn MacCool was een onverschrokken krijger met mystieke psychische krachten, ook bekend om zijn wijsheid en vrijgevigheid.
Beroemde mensen met de naam Finn of Fynn zijn onder meer de Britse actrice Finn Watkins, de Amerikaanse filantroop en zakenman Finn Wentworth en scenarioschrijver en regisseur Finn Taylor Finn is ook een achternaam. The Finn Brothers waren een beroemde band die werd opgericht door de broers Neil en Tim Finn, die ook in de Nieuw-Zeelandse band Split Ends zaten.

Verscheidene Finnen zijn actieve sporters, zoals de Duitse voetballers Finn Aakenberg en Finn Gutzeit.

Opbouw van de naam Finn

De naam Finn bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Finn is Scandinavisch. Andere namen die lijken op Finn zijn .

Spelling van de naam Finn

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
I Italia
N New York
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
I Izak
N Nico
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
I India
N November
N November