Jongensnaam: Frenkie

Alles over de naam Frenkie

De jongensnaam Frenkie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 165 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 113 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Frenkie is afgeleid van de naam Frank. En Frank dan weer van Franciscus. En die betekent ‘Fransman’. De betekenis is ook wel Werpspeer, Moedig, Vrij, uit Frankrijk.

Herkomst en betekenis van de naam Frenkie

Frenkie is een mooie Nederlandse jongensnaam. En in de laatste twee jaar is zijn populariteit verdubbeld. Vorig jaar noemden ouders hun zoon meer dan 100 keer Frenkie. Ook de populariteit van de voetballer Frenkie de Jong heeft daaraan bijgedragen. Hoewel de naam Frenkie relatief nieuw is, is het niet zo dat Frenkie de Jong dat was. Frenkie Sinkels, ook voetballer en nu voetbaltrainer, was een voorloper. Frenkie is ook een bekende rapper in de VS … Bosnië! De naam Frankie bestaat in Nederland al iets langer (191 keer), maar zal in de komende jaren waarschijnlijk worden ingehaald door Frenkie.

Opbouw van de naam Frenkie

De naam Frenkie bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Frenkie is Nederlands. Andere namen die lijken op Frenkie zijn .

Spelling van de naam Frenkie

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
R Roma
E Edison
N New York
K Kilogramme
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
R Rudolf
E Eduard
N Nico
K Karel
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
R Romeo
E Echo
N November
K Kilo
I India
E Echo