Jongensnaam: Jason

Alles over de naam Jason

De jongensnaam Jason staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 84 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 202 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Genezen, Weer Gezond Maken.

Herkomst en betekenis van de naam Jason

Jason is een mooie en populaire Griekse jongensnaam De naam Jason is de laatste jaren steeds populairder geworden onder Nederlandse ouders Jason is een Griekse jongensnaam die ‘genezen’ betekent.
De populariteit van Jason is immens, en er is zeker een reeks stijlvolle nieuwkomers, zoals Jace, Jace Jacob en Mason. Zozeer zelfs dat het gemakkelijk is te vergeten dat de naam “Jason” eigenlijk de klassieke Griekse naam voor een jongen is.
In de Griekse mythologie was Jason de leider van de Argonauten die op zoek gingen naar het Gulden Vlies, en in de Bijbel was hij een vroege christen die de heilige Paulus vermaakte. Jason komt voor in de romans van William Faulkner, vooral The Sound and the Fury. Beroemde Jason’s zijn Jason Momoa, Jason Bateman, Jason Segal en Jason Kidd. In Nederland kennen we Jason Noordam (veldrijder).

Opbouw van de naam Jason

De naam Jason bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Jason is Grieks. Andere namen die lijken op Jason zijn .

Spelling van de naam Jason

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
S Santiago
O Oslo
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
S Simon
O Otto
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
S Sierra
O Oscar
N November