Jongensnaam: Jayce

Alles over de naam Jayce

De jongensnaam Jayce staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 313 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 54 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Weer Gezond Maken, Genezen.

Herkomst en betekenis van de naam Jayce

Jayce is een mooie, stoere jongensnaam; de naam Jayce is van Griekse oorsprong en betekent “genezer” (van Grieks iasthai/ιασθαι = “genezen”). De naam is eveneens van Hebreeuwse oorsprong en betekent “Heer der Verlossing”; het is een verkorte vorm van de naam Jason, die “Heer der Verlossing” betekent. Nederland is het op één na populairste land voor deze naam, na de VS. Er zijn ook verschillende varianten van Jayce, waaronder J-C, Jacee, Jaci, Jacie, Jaece, Jaecee en Jaecey, hoewel Jayce zelf kleine letters is. Beroemde namen, zoals acteur Jason Bartok en ijshockeyspeler Jason Haliluk, komen vooral voor in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Fictieve personages met de naam Jaycee zijn onder meer de personageserie Jaycee and the Wheel Warriors, die in de jaren tachtig verscheen. Jaycee is een speelbaar kampioenpersonage in de multiplayer online battle arena game League of Legends, ook bekend als Defender of Tomorrow.

Opbouw van de naam Jayce

De naam Jayce bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Jayce is Grieks. Andere namen die lijken op Jayce zijn .

Spelling van de naam Jayce

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
Y Yokohama
C Casablanca
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
Y Ypsilon
C Cornelis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
Y Yankee
C Charlie
E Echo