Jongensnaam: Jesse

Alles over de naam Jesse

De jongensnaam Jesse staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 19 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 451 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Gift (afgeleid van het Hebreeuwse יִשַׁי Yishay).

Herkomst en betekenis van de naam Jesse

Jesse is een mooie, robuuste jongensnaam; Jesse is een Frygische naam, maar de naam Jesse is oorspronkelijk afgeleid van het Hebreeuwse יִשֱַי Yishay. In deze betekenis betekent Jesse “geschenk (van God)”; Jesse komt ook voor als achternaam. De naam wordt ook buiten Nederland gebruikt; Jesse is een veel voorkomende naam in de Angelsaksische wereld en komt ook in Finland als voornaam voor.
Jesse James (western frontier outlaw), Jesse Jackson (dominee en politicus) en Jesse Owens (atleet) zijn enkele van de beroemdste. Andere namen die in verband worden gebracht met een breed scala van dragers zijn onder meer de werkende acteurs Jesse Tyler Ferguson en Jessie Eisenberg.De spelling Jesse komt vaker voor als jongensnaam, terwijl Jessie traditioneler is als meisjesnaam.
Bekende Nederlandse namen zijn onder meer hockeyer Jesse Mahieu en politicus Jesse Kleber. De naam kan ook als achternaam worden gebruikt. Denk aan fotograaf Nico Jesse of architect Hendrik Jesse. Jesseboom is een bijbelse naam die verwijst naar de nakomelingen van Isaï en Jesse, waartoe ook Jezus van Nazareth behoort.

Opbouw van de naam Jesse

De naam Jesse bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Jesse is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Jesse zijn .

Spelling van de naam Jesse

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
E Edison
S Santiago
S Santiago
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
E Eduard
S Simon
S Simon
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
E Echo
S Sierra
S Sierra
E Echo