Jongensnaam: Joa

Alles over de naam Joa

De jongensnaam Joa staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 451 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 36 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zijn broer is God, “God zal vestigen”..

Herkomst en betekenis van de naam Joa

Joa’ is een populaire naam voor zowel jongens als meisjes; Joa is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van Joah. Joah is afgeleid uit het Hebreeuws en betekent “God is zijn broeder”. De naam komt reeds voor in het Oude Testament van de Bijbel.
Het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van Joachim. Deze naam komt ook voor in het informele bijbelse Evangelie van Jacobus. Hier wordt Joachim genoemd als de vader van de heilige maagd Maria. De naam betekent “Jahweh brengt voort, God richt op”.
Joa is een zeer populaire naam in Brazilië (naast João is hij ook populair in Portugal). Daar is het 99% van de tijd een jongensnaam. In Nederland en Frankrijk, bijvoorbeeld, zijn 60% van de namen jongensnamen. In Nederland hebben Simon Keizer en Annemarie hun tweede kind Joa genoemd.

Opbouw van de naam Joa

De naam Joa bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Joa is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Joa zijn .

Spelling van de naam Joa

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
O Oslo
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
O Otto
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
O Oscar
A Alfa