Jongensnaam: Jonathan

Alles over de naam Jonathan

De jongensnaam Jonathan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 151 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 121 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Geschenk, Hij (God) Heeft Gegeven.

Herkomst en betekenis van de naam Jonathan

Jonathan (Hebreeuws: יְהוֹנָתן/יוֹ,) is een gebruikelijke naam gegeven aan mannen.Yəhōnatan / Yōnatan, Yehōnāṯ / YōnāǦ is een Hebreeuwse naam die “YHWH gaf” betekent. Jahweh is de God van de Israëlieten, wiens naam aan Mozes werd geopenbaard in de vorm van vier Hebreeuwse medeklinkers.

Jeho betekent God in het Hebreeuws en nathan betekent ‘geven’.
De bijbelse Jonathan was de zoon van koning Saul en een goede vriend van David.
Varianten van Jonathan zijn Jonatan, Djonathan. Bijbelse varianten zijn onder meer Yehonathan, Y’honathan, Yhonathan, Yonathan, Yehonatan, Yonaton, Yonoson, Yeonoson en Yehonasan. In Israël is “Yoni” een gebruikelijke bijnaam voor Yonatan (Jonathan), net als Jonny in het Engels. In Latijns-Amerika bestaan zowel “Jhonny” als “Johnny” naast elkaar en zijn ze door spelfouten gangbaar geworden (Jhonny Peralta, Jhonny Rivera, Jhonny da Silva).

Opbouw van de naam Jonathan

De naam Jonathan bestaat uit 8 letters. De oorsprong van Jonathan is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Jonathan zijn .

Spelling van de naam Jonathan

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
O Oslo
N New York
A Amsterdam
T Tripoli
H Havanna
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
O Otto
N Nico
A Anna
T Teunis
H Hendrik
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
O Oscar
N November
A Alfa
T Tango
H Hotel
A Alfa
N November