Jongensnaam: Kees

Alles over de naam Kees

De jongensnaam Kees staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 195 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 92 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Gehoornde.

Herkomst en betekenis van de naam Kees

Kees is een echte Nederlandse jongensnaam.De naam Kees of Cees is een voornaam die vooral in Nederland voorkomt.
Kees is een samentrekking van Cornelis (of Cornelia), wat waarschijnlijk gehoornde betekent, van het Latijnse cornu (hoorn). Kees is een creatieve naam. Bekende voorbeelden zijn de Nederlandse schilders Kees van Dongen (1877-1968) en Kees Boll (1916-2009). Kees heeft ook een muzikale betekenis, b.v. Kees Schoonebeek en Kees Tel zijn bekende componisten. Er zijn ook veel merkwaardige jongensnamen, zoals Kees Driehuis, Kees Slager en Kees van der Spek. Last but not least speelt Kees vaak een goede rol, zoals blijkt uit de BN-school Kees van Kooten, Kees Prins en Kees Tol.
Yankee jack… Wist je dat het woord Yankee afkomstig kan zijn van de naam Jan Keith?
Na het verlies van de voormalige Nederlandse nederzetting Nieuw-Amsterdam in New York, bleven veel Nederlanders daar wonen. De voornamen Jan en Kees waren zo typerend dat de nieuwe eigenaren, de Engelsen, de oorspronkelijke bewoners ‘Jan Kees’ noemden. Dit werd Yankee na 100 of 200 jaar. Na de Burgeroorlog werd de naam algemeen gebruikt voor mensen uit de noordelijke staten. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, dankzij de Britten, werd met Yankee ook Amerikanen in het algemeen bedoeld.

Opbouw van de naam Kees

De naam Kees bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kees is Nederlands. Andere namen die lijken op Kees zijn .

Spelling van de naam Kees

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
E Edison
E Edison
S Santiago

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
E Eduard
E Eduard
S Simon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
E Echo
E Echo
S Sierra