Jongensnaam: Kobe

Alles over de naam Kobe

De jongensnaam Kobe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 440 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 37 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Schildpad, Overwinnaar, Beschermer.

Herkomst en betekenis van de naam Kobe

Kobe is een mooie Afrikaanse jongensnaam. Kobe betekent “schildpad” in het Swahili. Het betekent ook “bezetter, overwinnaar”. Kobe (Hebreeuws קובה) (Grieks Κόμπε) (Japans Kobe) heeft verschillende oorsprongen en betekenissen. Alternatieve spellingen van deze naam zijn Coby, Koby, Colby en Cobe. De naam werd voor het eerst gebruikt in bijbelse tijden, toen de naam “Koby” voor het eerst werd gebruikt als koosnaam voor Jacob. De Hebreeuwse betekenis is geworteld in het woord “Yakov”, dat “Jahweh (God) kan beschermen” betekent. De naam Kobe is gemiddeld over de afgelopen jaren iets populairder geworden. Lange tijd nam in de Verenigde Staten het aantal kinderen met de naam Kobe toe, evenals de sterrenstatus van basketballer Kobe Bryant. De kleine Bryant kreeg de naam Kobe toen zijn ouders in een restaurant gingen eten, omdat het beroemde rundvlees uit Kobe, Japan, op het menu stond.
In 1997 verscheen Kobe’s naam plotseling op nummer 554 in de Amerikaanse Top 1000, en in 2001 had hij nummer 222 bereikt.
Verrassend genoeg is België het enige andere land ter wereld waar deze jongensnaam het zo goed doet. Dat is niet omdat de Belgen zo van basketbal houden, of vanwege een speciale band met Japan. Aan deze kant van de oceaan is Kobe een Vlaamse variant van Jacob/Kobus. In Nederland is de naam Kobe zo goed als onbekend.

Opbouw van de naam Kobe

De naam Kobe bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kobe is Afrikaans. Andere namen die lijken op Kobe zijn .

Spelling van de naam Kobe

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
O Oslo
B Baltimore
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
O Otto
B Bernard
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
O Oscar
B Bravo
E Echo